Veckans planering...

Denna veckas planering kommer ser ut såhär:

Måndag: Aniston vila Cleo skogen
              45 min simning

Tisdag: Aniston Hoppträning Cleo markarbete


Onsdag: Aniston Jogg Cleo markarbete
             Gym 1h mage/balans + 25 min kondition

Tordag: Aniston (Line) Cleo skogen
             Gym 1h Ben + 25 min kondition

Fredag: Aniston Skogen Cleo vila
            Gym 1h Arm/axel/rygg + 25 min kondition

Lördag och Söndag är ännu oplanerade. Kommer ev bli möte med Renée, ridhus och ev. lite träning för egen del;)        

Ha en fin eftermiddag !

KramKram // Emma


Achästprodukter - Det bästa för din häst & hund

Vårens nyhet hos Ac Hästprodukter är skimmelschampo(tyvärr ingen bild ännu) har provat det lite granna på fläckar Cleo har fått nu i vinter och jag tror inte att ni ska vi besvikna på resultatet ;) Skimmelschampot går självklart att använda på hästar med annan färg också men den är speciellt framtagen för att ta bort fläckar hos ljusa hästar eftersom det är hos dom de oftast syns. Kommer att komma ut i butikerna nu i vår, så håll utskick ! Vill ni veta vilken av våra återförsäljare som finns närmast dig, tveka inte att höra av er ! :)

www.achastprodukter.se




På hemsidan finns information om våra produkter. Finns även Tips&Råd om hur och till vad våra produkter kan användas till. Det som är mest aktuellt just nu är Muggbehandling ! Många får mugg under höst/vinter, brukar bli bättre nu när det är minus grader och torrare i luften men så fort leran kommer tillbaka brukar mugg komma som ett brev på posten ! Viska inte glömma att vi även har hundprodukter. Finns även för dom Tips&Råd om användningsområden på hemsidan. Våran sårbehandling är utmärkt till sår mellan trampdynorna som våra hundar kan få av bland annat vägsalt när man är ute och går på vintern !

Våran familjekompis Trekki som är en 3 åring Yorkshireterrier började för någon månad sen få utslag, små knåttror i pälsen som kliade. Mamma behandlade han med Achästprodukters Hud&sårspray och knåttrorna försvann. Men de kom tillbaka igen och tillslut tog hon honom till veterinären. Visade sig vara rävskabb. Krävdes lite starkare salvor och även medicin för att den skulle försvinna men det imponerande var att sprayen faktiskt fick utslagen att delvis försvinna :) Dock om ni misstänker att eran hund har fått rävskabb ska ni ta den till veterinär. Skabben måste behandlas med starkare produkter som tar bort det helt och hållet ! Idag mår Trekki tipp topp ! :) 

Trekki solar på altanen i stugan :)
 


Tisdag 31 januari 2012

Vet att jag skrev fel datum igår men men...

Idag är det Tisdag, som är lika med hoppträningsdag. Idag ska Aniston åka med. Tror faktiskt att det kommer gå riktigt bra, hon gick mycket fin i helgen när vi hoppade och tror att vi mer och mer börjar komma överens. Har även med en passagerare till idag, Jessica. Hon ska följa med och vara min starka hejarklack tillsammans med Mamma ;) alltid skoj när man får publik med sig, ganska tråkigt att köra själv !

Annars så vilade Aniston igår eftersom hon gått hårt i helgen och ska hoppträna idag. Cleo gick en sväng i skogen eftersom det var där underlaget var bäst. Efter stallet bytade jag ut gymet emot 45 min simning istället. Har glömt av hur trevligt det är att simma. Kände mig inte trött efter 45 min men när jag klev upp hur vattnet var mina ben riktigt tunga ! Men har ingen träningsvärk idag :)

Idag ska jag jobba till 15.00 för att sedan ge mig ut på en promenad. Brukar springa men har lite ont i mitt dåliga knä när det är är så kallt ute. Brukar vara ganska jobbigt att hoppa av hästen så här på vintern då speciellt mitt ena knä är som ett osmörjt gångjärn;) Är vad man får för att man tränar för hårt med skador !

Ha en fin dag !

KramKram // Emma


Dax att knyta ihop säcken..

Nu börjat denna arbetsdagen gå mot sitt slut. Ska hem en sväng och börja på disken för att sedan åka ut till stallet. Vi får se vad det blir för pass med Cleo idag. Beror som sagt på underlag. Men det är i alla fall toppen väder ute :) Något som visar sig bra denna dagen ! Aniston ska vila idag. Hon gick två långa pass med hoppning och bom i helgen och kan behöva vila upp sig inför hoppträning imorgon. Något som är roligt är att lastningen med henne har gott super hela helgen. Helst igår när hon åkte med Kardemumma. Då gick och raka vägen in :)

Efter stallet ska tror jag faktiskt jag hoppar gymet. Tror jag sticker och simmar en stund istället. Känns som att jag kan behöva lite avslappning idag. Får se.. Vill vara hemma i tid så att jag kan lägga mig i tid och hinna sova ordentligt inatt. Vill även kunna beta av något avsnitt av "The closer" innan jag stängger ögonen..

Hoppas ni får en fin eftermiddag !

KramKram // Emma

Bild på Cleo från i sommras :)

Dålig dag, dålig vecka, dålig inställning !

Idag har jag en riktigt dålig dag ! Ingenting har gått rätt hittills. Har tappat bort både bilnyckel, lägenhetsnyckel och plånbok. Allt funnet igen men allt verkar ha en tendens att försvinna idag :/

Har haft en ganska tuff vecka med mycket träning och mycket inplanerat så tror att det är det som speglar av sig nu. Allt jag vill just nu är att låsa in mig i lägenheten, dra täcket över huvudet och sova bort denna dagen. Tyvärr funkar inte livet så men ibland önskar man !

Har en massor av saker jag måste ta tag i men pallar inte.. Inte idag i alla fall. Hoppas dagen går fort så att jag snart får åka ut till mina kära hästar. Vad jag än gör och vilket humör jag är på, tycker dom alltid om mig ! Vi kan väl utan överdrift säga att jag har en ganska dålig inställning idag !

Längar till Åre, åker om 5 veckor. Ska bli borta i en vecka. Åker varje år och måste säga att skidsemestern är för mig en av de bästa veckorna och dagarna på året ! :) Vill även åka utomlands. Skulle ha åkt i December men blev inget av med det förra året men hoppas verkligen få tillfälle och åka till hösten i år.

Hoppas eran dag är bättre än min !

KramKram // Emma

Denna bilden är dagen i Hemsedal, åkte snowboard första och tror det blir sista gången !

Måndag 31 januari 2012

Då var det Måndag igen..

Dax att sparka igång en ny arbetsvecka. Idag är planerarna faktiskt lite luddiga. Ska jobba till 14.30 och sedan blir det stallet. Aniston ska vila idag men vet inte riktigt vad jag ska göra med Cleo. Får se hur banan ser ut annars får det bli gramman och en skogsrunda.

Sen får vi se hur lång tid det tar i stallet men ska enligt planerna antingen träna på gymet eller volleyboll. Får ser hur det blir ! Ganska ovant för mig att ha det så här oplanerat.. men men vet i alla fall att när jag kommer hem ikväll måste jag diska. Orkade inte ta tag i det igår och blev endel använt i Lördags ;)

Ha en fin dag !

KramKram // Emma

Helgen...

Som vanligt har det varit mycket i helgen och har inte riktigt hunnit att skriva..

I Fredags hade jag egen myskväll men "The closer" och blåbärsmuffins. I Lördags var det fullt upp med stall och städning. Var i ridhuset med ANistons tillsammans med Line och Kyrass. Hoppade lite och Aniston gick riktigt bra. Hon var jätte framåt, tyckte nog det var roligt att inte lufsa runt på banan. På kvällen kom Hanna och Ian till mig och lagade mat. Super gott! Efter det var det utgång.. Början av kvällen var mycket trevlig men dog ut lite mot slutet..

Söndagen tillbringade jag, Hanna och Ian i sängen. Tittade på "The closer" och sov. Framåt eftermiddagen plockadde jag upp Jessica och vi åkte ut till stallet. Tillsammans med Jill åkte vi ut med hästarna till ridhuset och motionerade dom en stund. Jessica red Aniston och sen även Cleo. Hon ska ta hand om henne när jag åker till Åre så jag vill gärna att hon ska ha ridit henne några gånger innan :) När jag kom hem hoppade jag bara in i duschen, åkte till Hemmakväll och hyrde en film och sedan åkte jag hem till Mamma. Tittade på "Just go with it" med Jennifer Aniston poch Adam Sandler. Rolig !

Det var min helg !

KramKram // Emma


Ärtor på burk !

Älskar gröna ärtor på burk ! Mums ! Har alltid gjorde det sedan jag var liten :) Var det ända grönsaken Mamma kunde få i mig förutom gurka, om jag fick doppa den i ketchup ;)

Brukar alltid se till att ha ärtor eller andra grönsaker på burk hemma eftersom vissa dagar orkar jag inte ställa mig att göra sallad eller när jag ska ha matlåda är det ibland svårt att få salladen att hålla sig god. Jätte enkelt och snabbt att bara öppna burken och skaka ut lite på tallriken. Det som står i skafferiet just nu är gröna ärtor, vita bönor och majs :)

Ikväll tänkte jag prova på att göra morotssoppa. Är helt nytt för mig men har hört att detta ska vara gott. Får se hur hungrig jag är när jag kommer hem ifrån gymet. Andra alternativet är att göra köttfärsbiffar med fetaostsalld, oxå gott :) Blir mer matlagning i helgen då min Syster och Ian kommer hem till mig imorgon. Hoppas att min syster som är kock vill svänga ihop något. Alltid gott när hon lagar mat :)

Snart ska äntligen Renée sätta klorna i min rgg och nacke. Vill kunna sova ordentligt inatt !

KramKram // Emma


Fredag 27 januari 2012 - Sömnlösnatt

Gäsp, gäsp, gäsp ! Har haft en sömnlös natt i natt. Vaknade 03.15, Klartvaken ! Efter att ha försökt somna i en halv timme gav jag upp och satte på Grey´s anatomy och gav helt upp vid 04.30 och gick upp och gjorde frukost, 2 kokta ägg, ett glas mjök och nötter. Sen helt plötsligt kunde jag somna igen. Men hade då bara 1 timme kvar att sova innan jag var tvungen att gå upp och göra mig iordning till jobbet. Puuuh ! Ska jobba till kl 12.15 för att sedan åka till Renée och ha möte med hennes datornkille. Ska snacka lite hemsida osv. Efter mötet har Renée lovat att fixa lite med min rygg och nacke. Tror jag inte varit på behandling på 1,5 månad. Nacken är riktigt spänd nu och börjar få lite spänningshuvudvärk. Men det ska bli fixat idag :)

Annars idag ska jag efter Renée eventuellt tillbaka till jobbet om jag inte hinner färdigt med allt innan. Annars ska jag till stallet och rida. Idag vilar Cleo och Aniston ska gå ett pass där underlaget tillåter. Blir förmodligen en sväng i skogen :) Efter det ska jag till gymet och träna arm/axel/rygg pass. Sen ska jag hem och slänga mig i soffan och titta på "The closer" säsong 3 som jag har lånat av Mamma. Sen ska jag försöka komma ihåg att slå övver till "Skavlan" vid kl. 21.00(?)

Måste ladda upp min kamera!

Ha en fin dag !

KramKram // Emma

Mina sötnosar !

Lasse Anrell till häst !

Efter hans artikel efter idrottsgalan där han kritiserade ridsporten fick Lasse Anrell själv möjligheten att hoppa upp på en häst och rida själv. Läs mer om artikeln här; http://www3.ridsport.se/Tavling/Nyheter/2012/01/MenardetinteLasseAnrell/

Torsdag 26 januari 2012

Åter på jobbet men träningsvärk i benen. Passet igår tog ordentligt ! Trots att jag peronligen tyckte att jag inte körde 100%. Känns nästan som att det var tur, hade blivit en utmaning att gå till jobbet annars ;) Men det är skönt med träningsvärk !¨

Idag ska jag jobba till 14.00 för att sedan åka ut till stallet med Jessica. Förmodligen blir det en sväng i skogen eftersom banan nog är ganska hård. Som sagt hoppas jag kunna komma iväg till ridhuset i helgen och trimma lite hårdare.

Efter stallet idag blir det volleybollträning. Hinner inte med att träna så mycket nu för tiden så det är verkligen jätte roligt när jag får tid :) Bara att jag kör då på 100% och får alltid mycket träningsvärk ;) Men men det är det värt !

Ha en fin dag !

KramKram // Emma


Kycklingsoppa

Var i stallet och red hästarna. Aniston fick sig lite markarbete på banan och Cleo en liten jogg. Passet med Aniston gick jätte bra. Har blivit endel enkelt markarbete utan bommar i en vecka eftersom det blivit svårt att ha bommar när det kom snö och blev kallt. Hoppas kunna komma till ridhuset i helgen och hoppa Aniston och trimma Cleo på lite bommar.

Efter stallet var jag på gymet och tränade ben. Blev 20 min kondition innan jag satte igång. Var nära att jag inte kom iväg idag för jag gjorde det stora misstaget att sätta mig i soffan när jag kom hem ifrån stallet. Kände då helt plötsligt hur trött jag var. När jag började överväga att ligga kvar i soffan fastnade blicken på min stora muffinsbok som jag fick av Hanna och Ian förra julen. Har betsämt mig för att göra blåbärsmuffins på Lördag. Bestämde mig då för att mina muffins skulle smaka dubbelt så gott om jag tränat ordenligt i veckan. Ska säga att passet var tungt att genomföra och mina blivande muffinsar motiverade mig ifrån början till slut. Hehe.. Alla har vi olika trick ;)

När jag kom hem blev det kycklingsoppa och "Det blir bättre" ÄLSKAR kycklingsopppa !

Recept

1 kycklingfilé
1 gullök
2 morötter
1 förpackning passaerad tomater
matlagningsgrädde
vatten
(dosera följande efter hur krämig du vill ha soppan)
curry
salt
peppar
cayhennpeppar

Nu ska jag krypa ner i sängen och titta på lite Grey´s Anatomy :)

Natti Natti !

// Emma


Ridsport = ingen sport !

Ingen har väl missat debatten som har satts igång angående Rolf-Göran Bengtssons vinst av Jerringpriset. Många anser att hästen skulle fått priset och inte Rolf-Göran.

Gå in och kolla på debatten på tv4 play
http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/kvallsoppet?title=kvallsoppet_del_1&videoid=2143688

Det ända jag kan säga om detta är att de som uttalar sig på detta viset förmodligen aldrig har suttit på en häst. Visst kan man vara en sämre ryttare men ändå komma upp på en högre nivå en man egenligen skulle vara på med en bra häst men det finns en gräns, du kommer inte upp på elitnivå utan talang. Sen självklart kostar bra hästar pengar men så gör också hockeyutrustning, golfklubbor, löparskor. Sen råkar denna utrustningen vara dyrare men är inte mycket man kan göra åt det. Frågan är om du ger en elithockeyspelare ett par gamla skridskor och en dålig klubb, spelar han lika bra hockey? Om du ger en elitgolfare budgetklubbor du kan köpa på Rust, spelar han lika bra golf? En talang inom fotboll, spelar han lika bra om du tar bort hans duktiga medspelare? 

Säger det igen.. De som uttalat sig om detta an omöjligt suttit på en häst och ridit något mer än skritt, trav och galopp rakt fram eftersom de inte förstår hur viktigt samarbetet mellan häst och ryttare är. Hur lång tid och mycket jobb som krävs för att ta fram en bra häst och att en bra häst kräver också en bra ryttare ! 

Tillslut.. Alla som var nominerad till Jerringpriset hade gjort otroliga prestationer men tyvärr kan man inte dela på priset. Annars hade alla fått sin del. Utan någon måste vara vinnaren och det är som i en fotbollsmatch. Laget som förlorar matchen och deras anhängare är tyvärr inte lika glada som de som vann.


KramKram // Emma

Ps. Kom upp på debatten om att det är "tjejigt" att rida. Inte lika tufft som hockey eller fotboll. Hmm.. ja som sagt de som uttalat sig har förmodligen aldrig suttit på en häst som hoppat över höga hinder eller ridit på en terrängbanan då man rider med ett kort på armen som svara på frågorna om du; Har några sjukdomar? Äter några mediciner? Tillåter du blodtransfusion ? + Villken är din blodgrupp?;) Ds.

Terrängbilder !

Var inne på Facebook och plötsligt trillade jag över ett album(Agges) där på visa av bilderna jag tyckte att jag kände igen hästen. Visade sig självklart att det var jag ;)

Gjorde inget bra resultat denna tävlingen men roligt med bilder i alla fall ;)


















Inga stillpoäng för den här ritten men det va roligt ;)



Onsdag 25 januari 2012

Gjorde två inlägg efter som mitt andra blev lite kladdig när jag blev så uppspelt över träningen igår ;)

Idag är det jobb till 15.00 som gäller. Efter det ska jag ut till mina hästar och ta hand om dom lite granna. Blir lätt jogg med Cleo och markarbete med Aniston om banan tillåter. Annars får jag ta ut henne en sväng i skogen. Vi har en runda som alltid blir harvad och saltad på vintern eftersom att de tränar travhästar där. Är verkligen super eftersom att det alltid finns någonstans att rida :)

Efter stallet blir det gym. Skulle egentligen åkt till Falkenberg och tittat på min lillebror som spelar volleyboll där idag. Men tyvärr kommer jag nog inte hinna det :/ Ville så gärna titta med känner att hästarna måste få sin motion när det finns tillfälle. Det är svårt att hålla igång hästarna nu när det är kallt utan ridhus. Tänk om man bara kunde bygg ett *SMACK* så bara stod det där.. ;) Jaja.. På gymet blir det först lite kondtion och sen ett Benpass.

Ha en fin dag !

KramKram // Emma


Sååååå j*vla nöjd !

Jag är fortfarande i totalt j*vla lyckorus ! Cleo och jag gjorde våran bästa hoppträning ever igår!!! Är sååååååååååå GLAD :D:D:D:D:D Har kämpat länge för att det ska bli bar och igår fick man det tillbaka som ett brev på posten. Hon har gått riktigt bra innan jul och även första träningen men igår var hon PERFEKT ! Alla timmar jag slitit och frusit nu i vinter har varit totalt värt det. Hade jag vetat att denna träningen skulle inträffa skullew jag gjort det dubbelt så mycket. Hoppad en 120-130 banan igår med världens flyt och jag hade koll på mina hjälper. Känner att mitt självförtroende klättrade upp en bit på stegen :)

Innan jag åkte till hoppträningen red jag Aniston som också gjorde bra ifrån sig på banan. Blev dock bara ett 20 min pass då jag höll på att frysa häcken av mig efter 15 ;)

KramKram // Emma

FinaFina Cleo !




Dax att köra halm...

Blir tyvärr ingen löpning idag. Vi ska hämta lite ny halm till våra hästar så jag blir tvungen att åka ut till stallet direkt. Ska bara hem och byta om till ridkläder och sen bär det av. Ska tillbaka till stan igen och byta bil med Mamma så att jag kan dra transporten ikväll. Sen får jag nog ta en sväng förbi lägenheten för att hämta lite nya ridkläder inför träningen.

Det är riktigt kallt idag ! Får nog ta med mig ridoverallen att ta på mig efter träningen ikväll. Är verkligen super skönt att ha en ridoverall. Skaffade min förra året och det var bland dom bästa köp jag gjort. Den jag skaffade kom ifrån Hööks och var mycket smidig att både röra sig i och rida. Blir för varmt att ha på den en hel träning då man blir varm ganska fort. Men är verkligen super skönt att krypa in i den efter träningen är färdig och du ska först köra hem men sen även fodra hästarna. Den får garanterat följa med idag !

Trots kylan är vädret super ! Klar blå himmel och sol :)

2,5 timme jobb kvar :) Ha en din eftermiddag !

KramKram // Emma


Mulle !

Hittade en bild idag på Mulle, ni vet den tecknade hästen i "Min Häst" tidningen. Min absoluta favorit ! Bästa bilden som finns på honom är när Molly ska kolla om han har gått upp i vikt. Hennes händer försvinner in i hans mjuka mage och hon står så att bara armbågarna synd. Då säger hon; "Nää men här känner jag nog ett revben. Så tjock har du nog inte blivit Mulle"

Ville alltid ha en häst som hette Mulle eller Brunte när jag var liten. Fast... Vem ville inte det ;)






Tisdag 24 januari 2012

Då var det Tisdag igen. Dax för hoppträning :)

Idag ska jag jobba till ca. 15.00, evetuellt lite längre eftersom jag har endel att göra idag. Sen får vi se vad som händer. Ska egentligen ut på en lite löparrunda efter jobbet men vi ska ev. hämta ny halm i eftermiddag till stallet och då kanske jag får åka direkt ut dit istället. Om det inte blir så ska jag ut och springa efter jobbet :) Måste säga att jag är ganska stolt över mig själv. Innan tränade jag knappt någon kondition alls och nu tränar jag pass på 20-30min 4 ggr i veckan. Inte några längre pass ännu men det är ett stort steg framåt för mig.

Tydligen enligt min väderleksrapport(Mamma) ska det bli riktigt kallt ikväll. Brrr.. Inte lika roligt att hoppträna då eftersom jag är ganska frusen av mig. Men men.. Vad gör man inte ! ;) Idag är det Cleo som ska med på träningen och Aniston ska gå ett pass med bommar på banan.

Hoppas alla får en fin dag !

KramKram // Emma

Jag och min Syster på midsommar afton. Ganska trötta men sugna på lite motion ;)

Matvete och Köttfärssås

Kvällsmat idag blev något riktigt gott. Gjorde köttfärsås med mycket vitlök och åt detta med matvete ! Riktigt gott ! Fattar inte att jag inte provat på mathavre och matvete tidigare ! Man blir mät och det smakar finfint :)

Har varit på gymet och tränat lite mage och balans. Gick fint ! Mina balansövningar börjar sitta riktigt bra nu :)

Tidigare var jag i stalölet och red hästarna. Cleo gick som en klocka ! Hon är sååå fin just nu :) Aniston har gått bra de senaste dagarna med idag var hon lite små sur och kämpade emot lite mer men tror jag blivit lite bortskämd med att hon alltid är snäll och lydig;) Ibland måste man få jobba lite !

Nu sitter jag och tittar på "The Closer" En riktigt bra serie !

Natti Natti !

// Emma


Dagen snart avklarad...

Då var det strax dax att gå hem.. Blir lite längre än till 14.00 då jag har lite extra saker jag måste fixa med innan jag sticker. Ska ut till stallet och ta hand om mina bebisar. Hoppas att banan har hållt sig mjuk och fin så att jag kan rida där idag :)

Hoppas alla får en fin eftermiddag !

KramKram // Emma


Måndag 23 januari 2012

Då var det Måndagmorgon igen och är åter tillbaka framför datorn på jobbet. Ska jobba fram till kl 14.00 idag för att sedan som vanligt åka ut till stallet. Cleo skulle egentligen vilat idag men eftersom det var dåligt väder i helgen fick hon sin vila då istället. Så ska upp och jobba bägge hästarna på banan en sväng :)

Efter det ska jag till gymet och trimma lite mage och balans. Träningen för veckan ser ut såhär:

Måndag:
Hästar: Markarbete med Cleo och Aniston
Jag: 1h Mage/balanspass

Tisdag:
Hästar: Aniston: Bom Cleo: Hoppträning
Jag: Löpning

Onsdag:
Hästar: Cleo: Jogg Aniston: Bom
Jag: 1h Benpass

Torsdag:
Hästar: Cleo: Skogen Aniston: Vila
Jag: 2h volleyboll ( :D )

Fredag:
Hästar: Aniston: Skogen Cleo: Bom
Jag: 1h Arm/axel/rygg pass

Lördag:
Hästar: Cleo: Bom Aniston: Bom
Jag: 2000m simning

Söndag:
Hästar: Vila
Jag: Vila

Hästarnas pass kan variera beroende på vädret. Nu har vi ju (tyvärr) fått snö. Kändes som att det kunde kvitta nu när vi ändå inte fick något vid jul...

Ha en fin dag !

KramKram // Emma

Helgen...

Åter igen en dålig blogg helg.. Haft fullt upp och har knappt hunnit sitta vid min kära dator...

Menmen.. I Fredags var det ridning och en tripp hem till Torup som gällde. Jag och Mamma tittade på "På spåret" och "Skavlan". Sen blev Lördagen ganska lik eftersom jag åkte till Halmstad och tog hand om hästarna, lämna Renées bil och springa en runda. Sen åkte jag hem till Mamma igen och spenderade en till kväll där i soffan med film :) Sen i Söndags var det lite sovmorgon, halv 9 ! Inte ofta man får sova så länge;) Sen åt jag frukost med Mamma, tittade på en Irene Huss-film för att sedan åka till Halmstad och hästarna. Blev varit markarbetespass på en tung bana. Snö ger bra styrketräning, både för mig och hästarna !

Efter ridningen hamnade jag äntligen i ett varmt bad tillsammans med andra säsongen av "The Closer" som sedan fick följa med mig till sängen. Var en trött Emma som gick och som snusade till Brenda Lees texasdialekt.

Hoppas ni hade en bra helg !

KramKram // Emma


Våffelkväll

Igår var jag hemma hos Tilda och träffade henne och Jenny. Blev en våffelkväll :) Våffler är inte fel ! Kanske inte det bästa man kan äta med ack så bra för själen ;) Alltid lika roligt att träffa Jenny, som snart lämnar mig för att resa 2,5 månad i Asien. Haha.. Vi pratade igår om allt som kan hända henne och efter det hade inte jag vågat åka. Var allt ifrån att hamna i Thailändskt fängelse och bli halshuggen i Veitnamn för att ha blivit påkommen men droger. Även möjligheten att bli tagen och hamna i människohandel. Brrrr... Jag menar händer inget detta Jenny så ska hon vara nöjd med sin resa ;) HAHA.. Allt kommer går super tror jag :)

Tack för igår och Krya på dig Tildnis !

KramKram // Emma

Jag och Jennypennylain :)

Torsdag 19 januari 2012

Då var det sista dagen på jobbet denna veckan, eller ska ju jobba imorgon men kommer sitta på kurs uppe i Alingsås för att lära mig ett data program som heter Clinic Body. Det är ett program som man kan bland annat använda till att göra hållningsanalyser. Man matar in en bild på en person och kan då få en uträkning på hur den här personen behöver träna för att få en bättre hållning. Ska bli jätte spännande.

Igår blev det tyvärr inget gym efter hästarna eftersom jag glömt av att jag skulle fixat nya inneträningskor igår. Använde mina andra ute och glömde av detta. De var så skitiga efter joggingturen att det inte fanns något hopp om att tvätta dom. Istället får jag fixa med detta idag istället. Får se om det blir gym istället för volleyboll idag eftersom jag får fixa med skor när jag åker ifrån stallet.

SÅ idag ska jag jobba till kl 14.00 för att sedan plocka upp Jessica och åka till stallet. Line ska rida Aniston idag så jag tror nästan att det blir en runda i skogen. Får se vad tjejerna är sugna på. Sen ska jag som sagt fixa skor och sen blir det förmodligen gym istället för volleyboll :/ Fan va riktigt sugen på att träna idag men det går tyvärr inte utan inneskor :/ Så istället får jag köra arm/axel/rygg-passet jag skulle kört igår.

Sen ska jag nog hem till Tilda igen och mysa med henne och Jenny :)

Ha en fin dag !

KramKram // Emma


Babyface?

Ska berätta en rolig sak som hände mig när jag var i Falköping och tittade på volleyboll i Söndags. Jag hade inga kontanter så Mamma betalade för mig och då när vi kommer fram till entrén säger Mamma; "Då ska jag betala för två stycken" "Okej", säger hon och fortsätter; "Det blir 120kr, eller förresten är du vuxen eller ungdom?" och tittar på mig. Gränsen för ungdom gick vid 15 !!!!! Jag fyller 22 i år ! Mamma skrattar och säger att jag nog får säknas som vuxen.

Visst att jag ofta får visa leg på krogen när det är 20 eller 18. Kan köpa det men att någon tror att jag är under 15, är INTE okej ;) HaHa.. Om en sådär 20 år kommer man säkert bli överlycklig om någon tror att man är 5-6 år yngre men när du är 22, inte lika överlycklig !.. ;)

Jaja.. Jag är från och med nu ett Babyface... Kommer alltid vara 15 tills den dagen jag fyller 65 år och går i pension. Då mitt ansikte helt plötsligt från en dag till en annan blir till ett russin ! ;)

Nu ska jag fixa färdigt det sista jag har att göra här på jobbet idag. Slutar om en halvtimme och då blir det att sätta på sig ridkläderna och rida lite :)

Ha de gött !

KramKram // Emma

 


Massor av livstecken !

Fick precis livstecken ifrån Australien. Verkar som att dom hade det bra, grillning och öl ;) HaHa.. Det sist nämnda blir man ju inte förvånad över ;)

Fick även livstecken från Tilda som kommit hem efter sin operation igår. Ska dit och pyssla om henne lite granna tillsammans med Jenny ikväll :)

Har ställt in mig på riktig hård träning nu i 3 veckor. Nu när Johan inte är hemma kan jag träna hela kvällarna men också äta precis det jag vill. Ingen som köper hem onödiga sötsaker som personen i fråga vet att jag har svårt att motstå ! Började i Måndags med två fina pass med hästarna och gympass med kondition och benträning. Igår blev det en löparrunda på ca. 30 min + Pass med Cleo och hoppträning med Aniston.

Idag står det Jogg med Aniston och bommar med Cleo + Arm/axel/ryggpass på gymet.

Resten av veckan;

Torsdag: Hoppning med Cleo + 2h volleyboll

Fredag: Ev. Gym (är i Alingsås på kurs så det beror på när jag  kommer hem) Kondition

Lördag: Pass med Cleo och Aniston + Gym Mage och stabilitetsträning

Söndag: Pass med Cleo och Aniston + Ev. Gym (beror på om det blir gym på Fredag, annars vila)

Hoppas verkligen få in dessa pass. Men ibland har jag en tendens att planera in för mycket. Men håll tummarna !

Ha fin eftermiddag !

KramKram // Emma

Grattis Rolf-Göran !

Glömde skriva det igår men måste säga att man nästan blev lite tårögd när Rolf-Göran fick jerringpriset på idrottsgalan i Måndags. Riktigt roligt för ridsporten ! :)


Onsdag 18 januari 2012

Gäsp, Gäsp, Gäsp !

Super trött idag ! Var hoppträning igår med Aniston och var som vanligt inte i säng förrän 23.30. Men hoppträningen gick bra. Hon var lite ringrostig efter vintern men gjorde bra ifrån sig i alla fall. Hon var riktigt trött efter träningen. Lastningen gick bättre än tidigare. 5 min hemma och 5 min efter träningen. Ganska stor skillnad ifrån 20min ;) Vet också att det finns dom som får stå i timmar med sina hästar för att få dom att gå in men jag har alltid varit bortskämd med hästar som har gått raka vägen in. Då är 20 min en evighet. Det ända konstiga jag varit med om är min D-ponny Tuja. Hon gick raka vägen in men vägrade sedan att gå ut. Tog 45min att få henne ut ur transporten. Detta var pågrund av att hon tidigare bara åkt lastbil och därför aldrig fått backa ut.

Tack för hjälpen med fodring och lastning igår Jill ! :)

Idag ska denna trötta Emma jobba till 15.00 och sedan åka till stallet. Där ska jag rida Cleo och Aniston. Aniston ska få sig ett lätt joggingpass efter hoppträningen igår och Cleo ska få lite markarbete med bommar. Får se vad jag kan hitta på för övningar. Efter det ska jag till gymet och träna 20min kondition och sedan ett pass för armar/axlar/rygg. Ser riktigt fram emot att få komma dit idag :) Ikväll ska jag till Tilda och ta hand om henne eftersom det är lite synd om henne efter hennes operation igår. Jenny kommer också dit och tillsammans ska vi göra våfflor till Tilda.

Ha en fin dag !

KramKram // Emma


Tisdag 17 januari 2012

Då var veckan igång på riktigt... Igår jobbade jag till 12 eftersom jag sedan hade hovslagaren i stallet. Hann med att rida både Aniston, Ella och Cleo undertiden jag var där. Fick även in lite puts av sadeln. Behövdes verkligen !

Efter stallet var jag på gymet och körde 20 min kondition och sedan ett benpass. Super roligt eftersom jag äntligen har kunnat gå tillbaka till mer ansträngande övningar eftersom mitt knä blir bättre och bättre :) Var lite ansträngd i ena knäet när jag var färdig men känner inget av det idag :) Har även börjat göra lite övningar för bröstmusklerna. Har inte kunnat göra det tidigare pågrund av smärta i revbenen men nu funkar det fint och känner inget idag :D Menas att jag snart kan börja köra tyngre :)

Idag är det jobb till kl 15.00. Sedan tänkte jag ge mig ut på en promenad. Har börjar gå ut och gå mer och mer och måste säga att det är riktigt skönt. Rensa tankarna lite. Efter det blir det lite vila innan jag ska til stallet och rida. Hoppas att belysningen på banan funkar nu så att jag kan rida Cleo innan träningen. Aniston ska med på sin första hoppträning för i år idag. Ska bli roligt ! Hoppas bara att hon inte krånglar för mycket med lastningen. Har tyvärr inte hunnit öva så mycket. Får börja i tid !

Ha en fin dag !

KramKram // Emma

Aniston :) Lite lustig vinkel.. menmen ;)


Lördag 14 januari 2012

Oj oj oj va fint väder vi har idag. Har varit ute i skogen med Cleo tillsammans med Fanny och Annie. Sen var jag uppe på banan med Aniston. Aniston har gått super de senaste 2 dagarna :)

Idag ska jag följa med Johan och vinka av honom vid flygplatsen. Han ska åka till Australien och vara borta i 3 veckor :/ Tråkigt att han ska vara borta så länge men dom kommer ha roligt :) Så har nu duschat och väntar på att Anna och Henke ska plocka upp oss. Henke ska också med till Australien.

Måste leta upp ett par sockar !

Ha en fin dag !!

// Emma


Träning för ryttare !

Har fått fler intresseanmälningar när det gäller föreläsning om träning för ryttare ! Super roligt !
Är sååå glad idag :D Tillhör du en klubb eller ett stall som är intresserade av föreläsning bara hojta till om bokning eller mer info :)

Antingen här på bloggen eller på [email protected]

KramKram // Emma

Jag är jätte GLAD !!! :D


Kvällens meny

Ikväll blir det 3 rätters tillsammans med Johan :)

Förrätt

Vitlöksbröd med Oliver (inte så fyndigt kanske men är enda förrätten som jag tycker om)

Varmrätt

Mangochutney marinerad kycklingfilé med fetaostsallad och klyftpotatis

Efterrätt

Vitkladdkaka med vaniljglass

Kommer att lägga ut recepten på detta i eftermiddag. Marinaden till kycklingen MÅSTE ni prova. Den är helt oslagbar. Har aldrig hört någon som inte tycker att den är jätte god !







Fredag 13 januari 2012

Fasen, det är Fredagen den 13:e idag ! Visst inte det förrän jag skulle skriva datumen på blogginlägget ! Usch, nu får ni vara försiktiga idag. Inte gå under några stegar eller lägga några nycklar på bordet. Hahaha... När jag skrev det tittade jag över och såg att det är precis vad jag har gjort idag. Hoppas att Fredagen-den-13:e-anden är snäll mot mig ;)

Igår var jag ute på lite uppdrag för mitt företag och var ledig från mitt andra jobb därför hann jag tyvärr inte med att blogga något. Började med att jag hade kund på förmiddagen sedan på eftermiddag bar det av ill Markaryd. Vi har lite planer att samarbete med ett gym som ligger där. Fick ut mycket av samtalet igår och tror att detta ska bli bra :)

Idag ska jag jobba som vanligt till 15.00 och sedan åka ut till stallet med Jessica. Ska rida Cleo och Aniston med lite markarbete på banan. Galoppbommar och lite små hinder. Sen ska jag se om jag inte hinner sticka till gymet en snabbis. Ska bli lite ben och magträning.

Ikväll ska jag och Johan ha lite mysmiddag. Imorgon kväll lyfter hans plan till Australien och han ska vara borta i 3 veckor. Så ikväll ska jag laga 3-rätters-middag :)

Hoppas alla får en fin Fredagen den 13:e !

KramKram // Emma

Spelkväll ? Myskväll ? Hmm..

Ikväll står det... Ja.. Jag vet inte vad det står för tema på denna kvällen vet inte ens riktigt vilka vi blir. HaHa.. Spännande när det blir så ! Vet iaf att Henke och Anna kommer tills oss och att Johan står för matlagningen. På menyn står det Lasange ala Johan :) Ni som känner Johan kanske bli lite förvånande men denna Lasagnen är riktigt riktigt god ! Var lite nervös när han satte igång detta "avancerade" rätten efter bara sett han laga "Billys Pan Pizza", färdig hamburgare och "hämta-pizza-vid-dörren" Visste inte riktigt var det skulle sluta men det sluta med att jag tappade hakan och var djupt imponerad ! Hemliga Talanger ;)

Har en känsla av att det kan bli lite spel ikväll. Senast vi spelade "Med andra ord" (Btw the roligaste spelet någonsin, måste provas) blev det riktigt heta känslor i lägenheten. Man kan tro att det var jag som var upprörd eftersom jag är en väldig tävlingsmänniska men tro det eller ej men det händer faktiskt väldigt sällan att jag blir upprörd när jag spelar spel. Eftersom att jag redan från början måste ställa in min hjärna på att "Nu är det vara på lossas, vi ska bara ha roligt... " Annars kan jag också blir lite upprörd ;)

Har precis fått i mig lite frukost här på jobbet. 1 skiva valnötsbröd(ni som bor i Halmstad, Paulssons bageri har detta bröder och det är såååååå gott, måste även detta provas) 1 kopp Blue Fruit te(Påminelse om att jag måste fylla på mitt "te-förråd") och smoothie(hallon och blåbär) Dax att flytta iväg en stund ifrån datorn.

Ha de !

KramKram // Emma

Henke och Anna i Göteborg på min födelsedag ! :D

Onsdag 11 januari 2012

Igår hade jag första hoppträningen för det här året och det gick super bra ! Jag var som ni vet lite orolig över att hon skulle vara lite sjövild men hon var precis som hon var när vi slutade träna i december. Visst vi har bara haft uppehåll i 4 veckor men mycket kan hända på den tiden. Hon var i alla fall super fin :)

Blev tyvärr ingen ridning med Aniston igår eftersom när jag påväg upp med henne på banan så visade det sig att belysningen på banan inte fungerade :/ Det var bara att ta ner och sadla av igen. Men idag ska det nog fixa sig ändå eftersom jag är där när det är ljust. Idag ska Line prova på Aniston en stund eftersom hon ska hjälpa mig att rida Aniston när jag åker på semster. Ska till Åre i början av Mars :) Har varit i Åre varje år sedan jag var 5 år gammal bortsättt ifrån 2 år då vi ena året var i Österrike och det andra spelade jag allsvenskan och Ungdoms-SM. Men i år blir det av som vanligt och jag längtar redan nu ! 

Ha en fin dag !

KramKram // Emma


Dax att ge sig ut och gå :)

Nu slutar jag om cirka 15 minuter. Ska hem och lämna bilen för att sedan ge mig iväg på en liten powerwalk. Måste nämligen ge mig ut på lite mer konditionsträning. Powerwalk kanske inte ökar konditionen så mycket men är i alla fall en början till att snart börja jogga. Min dröm är att kunna en dag springa milen. Ganska långt  ditt efter som jag just nu springr 3,5 km ;) Jaja.. Mål måste man ha ! Har dock varit ganska trött idag så nu har jag fått i mig en kopp kaffe nu så ska nog kunna knata på ganska bra ;)

Efter promenaden ska jag stoppa i mig lite större mellanmål. Tänkte försöka klämma in ett avsnitt av "The closer" och under tiden jag äter. Får se men behöver nog diska lite granna också :/ men men tyvärr är det sånt man måste göra när man inte har diskmaskin.

Idag måste jag även köpa havre till mina söta havremoppar och tanka bilen. I stallet sker följande; Ska rida Aniston en sväng på banan med lite travbommar om underlaget tillåter. Sen blir det till att köra transport första gången på 3-4 veckor för att ta med Cleo på hoppträning. Har en känsla av att det kan vara en mycket taggad Cleo idag ;)

Ha en fin eftermiddag !

KramKram // Emma


Tisdag 10 januari 2012

Då har det gått 10 dagar in på det nya året...

Igår var jag och red Cleo en stund på banan. När jag tog in henne ifrån hagen började det snöa. Var faktiskt ganska mysigt att rida i snön :) Hon var ganska spänd i början. Kunde mest bara rida på spåret eftersom det var lite ojämt och fruset i mitten. Men framåt slutet gick hon bättre och gjorde ett fint jobb i galoppen. Efter det åkte jag hem och bytade om för volleybollträning. Var ett tag sen jag var med nu och det kändes i kroppen. Mina ben var lite för stumma framåt slutet för att orka göra 100% men det var roligt att vara med och träna igen :)

Efter träningen fick jag äntligen handlat så nu är kylskåpet påfyllt igen :) Gjorde kycklingwok med grönsker igår. Blev jätte gott. Massor med kryddor och lite sweet chili sås !

Ikväll ska jag iväg och hoppträna med Cleo för första gången detta året och sedan uppehållet innan jul. Kan bli en spännande träning då jag tror hon kan vara en aning över taggad;) Man har blivit lite bekväm nu under uppehållet. Inga sena vardagkvällar med hoppträning, men nu är det bara att sätta igång igen.

Ha en fin dag!

KramKram // Emma


Eftermiddagens aktiviteter :)

Ska jobba till kl 14.00 idag för att sedan åka till stallet. Ska rida Cleo och trimma henne lite granna inför hoppträning imorgon. Aniston ska vila. Efter det så blir det faktiskt volleybollträning ikväll :) Var ett tag sen nu.. Hann inte med att vara med sista veckan innan jul och kunde inte heller vara med första veckan i januari men nu blir det i alla fall träning idag :) Kommer ha ruskig träningsvärk i benen imorgon ;)

När träningen är klar blir det kvällsmat. Tror att det antingen blir kycklingsoppa eller kycklingwok ikväll. har inte riktigt bestämt mig ännu ;) Har plockat bort ganska mycket kolhydrater ifrån min kost. Har märkt att jag faktiskt fungerar bättre på den typen av diet. Är piggare :)

MÅSTE handla idag efter träningen ! Har varit lat, sköt upp det i Lördag för att jag tänkte att jag har mer tid på Söndag och sen kan ni ju räkna ut själva att jag gjorde samma sak i Söndags. Skärpning Emma ! Dax att fylla kylskåpet med ny och bra energi :)

HA en fin lunch !

KramKram // Emma


Måndag 9 januari 2012

Ja då var man tillbaka i vanliga rutiner igen. Nu går man tillbaka till vanliga veckor utan lediga dagar. Både skönt och tråkigt men faktiskt mest skönt för min del. Känns bra att få rutiner igen. Denna veckan går jag även tillbaka till att hoppträna på Tisdagar. Ska bli riktigt kul och sätta igång igen. Är väldigt taggad för kommande tävlingssäsong.

I helgen har det varit fullt upp. Var på Ikea i Fredag med Meloo och Tilda. Fixade lite nya saker till lägenheten och fick möjligheten att köra fel på motorvägen. Vi kom på något sätt på E4 och jag satt ju och pratade som vanligt och märkte inte att vi var fel förrän vi hamnade i Tingsryd. Som tur var skulle vi hem en sväng till Torup så det blev ingen jätte omväg. På kvällen lagade jag och Tilda mat och tittade på "The vocie Sverige" Riktigt roligt program får jag säga !

I Lördags städade jag lägenheten och satte upp det jag köpt på Ikea. Var i stallet och red ut både Cleo och Aniston på banan. Blev lite småhinder om bommar. Fick träna på vattenhinder eftersom ridbanan hade blivit en liten pool pågrund av allt regn. På kvällen var jag, Johan och Henke på gastons och käkade. Super god mat och jättte trevligt sällskap !

Igår var det en "mysdag". Låg i sängen och tittade på "The closer" säsong 1 och gick inte upp förrän jag skulle till stallet. Johanna var med i stallet igår och vi red ut tillsammans med Line på Ella cóch Cleo. Aniston fick sig lite dressyrarbete på banan. Dock inte så länge eftersom lamporna inte fungerade på banan. På kvällen igår åt jag och Johan på Capri och tittade sedan på bio, "Sherlock Holmes II" Super bra film, värd att se !

Ha en fin dag !

KramKram // Emma

Fredag 6 januari 2012

Ledig dag idag ! Riktigt härligt !

Började dagen med 1 timmes uteritt med Cleo :) Super fint väder och en riktigt taggad häst. Blev nog av med lite överskottsenrgi som hon samlat på sig idag.

Ska snart sätta mig i bilen och plocka upp Meloo och Tilda för att åka till Ikea och shoppa :)

Ha en fin dag !!

KramKram // Emma

Torsdag 5 januari 2012 - Förkyld

Usch och fy och BLÄÄÄ !! HAr börjat bli riktigt förkyld ! Började med att jag nös en så där 20 ggr i rad i stallet och sen dess har det bara gått utför. Känner bli helt seg i kroppen och näsan börjar bli snorig :/ Bläääää !

Igår reds Cleo och Aniston på banan. Bägge var fortfarande pigga men skötte sig bra. Cleo var super spänd i 5 minuter och sen bblev hon SUPER fin. Hade jag fått gissa hade jag trot att någon har smygridit henne? ;) Aniston skötte sig också bra. Lite "dragig" i munnen men förhoppningsbara pågrund av lite överskottsenergi :)

Efter det skulle jag occh Meloo ha simmat men hoppade det pågrud av den påbörjade förkyldningen. Iställe kom Tilda hem till mig och vi lagade lite mat. Ädelostsås med skinka, bacon och broccoli. Till åt vi mathavre. Något ni MÅSTE prova. Tilda är ganska kräsen och hon åt det !

Försov mig imorse ! Hatar det ! Förstör hela dagen :/ Idag ska jag i alla fall ut till stallet tillsammans med Jessica. Hon ska rida Ella och jag Cleo och Aniston. Skulle vilja komma ut en runda i skogen men det beror på hur vädret är och om vi hinner ut innan det blir mörkt. Tror att det blr ANiston som får gå  rundan i skogen i sådanafall. Ska köra lite småhinder med Cleo på banan sen.

Men imorgon är man ledig ! Underbart ! Jag ska upp tidigt och rida och efter det ska jag och Tilda åka till Ikea. Ska bli jätte mysigt ! :)

Ha en fin dag !

KramKram // Emma

Håll tummarna att jag är frisk nog att rida och åka till Ikea imorgon !!!



Renovering...

Håller på att ändra lite granna på bloggdesignen..

Simma och mathavre

Har fått en ny aktivitet på schemat idag; simma ! Eftersom det är ganska blåsigt väder idag blir det ingen promenad ikväll utan istället ska Jag och Meloo simma. Var längesen jag var i simhallen och simmade. Men tycker faktisk att det är väldigt roligt och avslappnande :)

Dock av vi ett problem ! Min fötter är inte riktigt som andra fötter. Jag började gå väldigt mycket inåt med mina fötter när jag var lite som nu har visat sig bero på att jag har en konstig hålfot. I alla fall har detta också gjort att jag har väldigt långa ledband i foten och kan vrida foten ett var runt, nästan;) När jag var liten kunde jag pågrund detta inte rotera min fot utåt som man gör när man tar simmtag med benen/fötterna. Utan jag paddlar med en fot och roterar den andra foten. Detta gör att jag ganska ofta skvätter vatten på den bakom. Sååå alla som ska simma på i simhallen ikväll. Se upp för hon som sprattlar konstigt med fötterna någon gång efter 18.00;)

Efter det ska jag, Meloo och Tilda käka lite mat hemma hos mig :) Blir ädelostsås med Skinka och Broccoli. Till detta ska jag servera min nyvunna favorit, Mathavre ! Åt det igår och måste säga att detta var jätte gott ! Är ett bättre alternativ till pasta, ris och potatis. Prova ! Var mycket mättande ! Finns även Matvete, aldrig provat det men kan tänka mig att det är någonting liknande. Kanske får koka lite pasta till de andra om de inte vill ha det;)
Enkelt att göra, bara följa anvisningarna på förpackningen. Ska koka i 12 min :)

Håller just nu på att samla på mig matlådor. Hmm.. Varför då tänker du ? Jo, jag kan vara riktigt dålig på att laga mat om jag är själv hemma. Är Johan hemma lagar jag alltid mat. Men är jag själv kan jag vara lat och inte göra det. Nu ska Johan åka till Australien om snart 1 vecka och han kommer vara borta i 3 veckor. Alltså tre veckor utan någon hemma. Eller förhoppningsvis kommer någon och hälsar på mig men de flesta kvällar kommer jag att vara själv. Därför håller jag på att samla på mig lite matlådor att ha i frysen som jag kan tina upp. Hoppas få ihop för en vecka;) Eftersom detta året när jag börjar jobba som PT ska jag verkligen leva so jag lär. Äta regelbundet och träna lagom mycket (har en tendens att träna lite för mycket)

Det som ligger i frysen nu är; Chili con carne 2 potioner och Sweet chili kycklingwok 1 potion. Ska göra storkok ikväll och hoppas få in 2 potioner av kvällens meny. Puuhh.. Frågan är om det inte är dax att städa frysen så att allt får plats ;)

Ha en fin eftermiddag !

KramKram // Emma



Onsdag 4 januari 2012

Då var det Onsdag. Skönt att varra ledig och veta att det bara är en jobbdag kvar. Tycker om mitt jobb men känner att kroppen inte riktigt har återhämtat sig ännu efter all ledighet i jul. Kan behöva en långhelg till ;)

Igår blev det ingen ridning !!!! Ösregnade och blåste. Dom passen hade inte gjort någon glad. Idag blåser det jätte mycket men måste upp på ryggen på dom idag. Bara att bita ihop.
Efter att ha fixat i stallet åka jag hem och bytade om för gymet. Blev 25 min på rullbandet och efter det ett pass för ben och mage. Har riktigt ont i mina ljumskar idag! Även lite öm i vader och låter eftersom jag inte riktigt har vant mig vid att springa längre än 10 min på rullbandet.

Idag ska jag jobba till 15.00 och sedan åka ut till stallet. Ska rida Cleo och Aniston. Får ser hur det blir. Blåser det för mycket får jag försöka ge mig ut på vägarna runt omkring och rasta av dom. Våar nog inte ge mig ut i den vanliga skogen om det blåser på det hä viset. Förhoppningsvis lugnar det sig lite till eftermiddagen.

Ikväll ska jag ut och gå med Meloo och Tilda :)

KramKram // Emma

Måste lägga upp denna igen ! Mina sötnosar hälsar på varandra precis i början när Aniston kom. (Aniston är den bruna)

Dax att bli företagare !

Från och med nu ska jag börja jobba mer och mer med mitt företag. Kommer att vara ganska lugnt nu i början men hoppas i framtiden kunna jobba med det på heltid :) Kommer att jobba som Personlig tränare. Kommer att syssla med personligträning, mycket inom rehab nu i början eftersom jag jobbar tillsammans med Renée som är naprapat.

Har även börjat rulla lite på hjulet som jag är mest intresserad av; träning för ryttare. Har fått en intresseanmälan redan nu om föreläsning. Super roligt ! Men hoppas självklart på mer. Föreläsningen innehåller information om träning, kost och hälsa med inriktning på ryttaren. Något som låter intressant för eran klubb eller stall? Maila mig på [email protected]

Ska den 12 januari har ett möte som förhoppningsvis kan öppna upp till lite nya möjligheter. Lite hemligt än så länge men förhoppningsvis kan jag berätta lite i slutet på nästa vecka :)

Ha en fin eftermiddag !

KramKram // Emma


Tisdag 3 januari 2012 - Michael Moore

Fy ! Man inte inte riktigt vant sig efter ledigheten att vara uppe så tidigt och jobba. Måste säga att jag är riktigt trött idag :S

Igår tränade jag lite galoppbommar med Cleo och Aniston. Vi kan väl säga att vi inte gjorde våran bästa insatts. Var pigga och glada hästar som tyckte att bommarna var hinder ;) Kommer att köra samma övning idag så vi får hoppas att överskotts energin har lagt sig lite granna.

Idag ska jag jobba fram till kl 15.00. Efter det ska jag till stallet och träna Cleo och Aniston. Efter stallet blir det en sväng till gymet för att först träna lite kondition och sen lite ben.

De senaste dagarna har jag och Johan tittat en del på film. Har titta på 4 st av Michael Moores dokumentärer. har tittat på följande; "Bowling for Columbine", "Fahrenheit 9/11" , "Sicko" och "Capitalism" Kan starkt rekommenderas. Riktigt riktigt bra ! Var beredd på att bli påverkad.

Ha en fin dag !

KramKram // Emma


Måndag 2 januari 2012

Då var det nytt år :) Hoppas alla hade en bra nyårsafton och kommer få ett fortsatt trevligt år :)

Har haft en lite pause nu under jul och nyår ifrån bloggen. Har varit mycket annat att göra men nu kör jag igång igen. Har haft lite vila på hästarna under samma tid. Har bara varit jobb i skogen och på banan. Idag ska jag börja sätta igång lite granna med galoppbommar. Cleo behöver bli av med lite överskottsenergi tills den 10:e då vi sätter igång med hoppträningarna igen. Aniston kommer få vänta en extra vecka på hoppträning. Vill inte sätta igång henne för snabbt.

Ser fram emot detta året. Ska börja sätta igång mitt företag och nu börjar snart en ny tävlingssäsong :)

Ha en fin dag !

KramKram // Emma

Mina sötnosar :)


RSS 2.0