Tisdag 31 augusti 2012 - Livet efter semester...

Då var man tillbaka på kontoret efter semestern. Nu ska man börja på livet igen och måste säga att det känns faktikt ganska skönt. Komma in i lite rutiner igen !
 
Semestern har varit toppen! Har hunnit med det mesta; några soliga dagar, några regninga dagar, tittar på en del filmer, umgåtts med mina vänner, varit i sommarhuset och badat. Hade inte gråtit om jag fått 1 vecka semester till men man får vara glad för det lilla :)
 
Första veckan på semestern vilade hästarna lite mer än vanligt men andra evckan körde vi på som vanligt! I Söndags var det nämligen dax för lite fälttävlan. Helt underbart ! Cleo fick 66% på dressyrprogrammet dock onödiga fel i banhoppningen. Men det tog hon igen när hon nollade terrängen (något tidsfel men det räknar vi inte;). Super nöjd med den rundan:) Aniston debuterade i fälttävlans sammanhang med 62% i dressyren, 0 fel i banhoppningen och 2 stopp i terrängen. Hindervakterna som sitter vid varje hinder är LIVSFARLIGA ;) Men jag var nöjd och nu siktar vi på nya tävling i Falkenberg om 2,5 vecka :) Ska försöka klämma in en hoppstart innan detta oxå..
 
Sååå nu är jag tillbaka som vanligt på bloggen för er som saknat att läsa mina dumheter;)
 
KramKram // Emma
 
 
 
 
 
 

Onsdag 18 juli 2012 - Semester...

Måste säga att det är helt underbart med semester ! :)
 
Sitter nu uppe i sommarhuset, bästa stället på jorden! Sitter med utsikt över sjön med solen i ögonen och ett glas rosé i handen :) Jag kan helt enkelt inte ha det bättre ! Åkte upp hit igår kväll och har spenderat denna dagen med i solen tillsammans med mina föräldrar.. Pappa piskade mig lite granna på beachvolleyboll planen. Behöver verkligen komma igång med lite boll nu inför kommande säsong. Pappa är ruskigt bra mentor så länge han inte skriker på mig för mycket. Lätt hänt att jag blir lite förbannad XD men man ska dra nytta av sina duktiga föräldar. Mamma värmde upp mig med lite bollning innan Pappa tog över. Måste dock erkänna att efter en 40 mins kutande i sanden var kroppen ganska tung. Tur att man fick åka en runda med båten och få lite glass i kroppen efter det ;)
 
NU hoppas vi snart på båten igen. Ska åka bort till Mats och Helena och mina favorit sysslingar Lisa och Stina. Kvällen kommer spenderas där tills myggen och knotten har käkat upp oss totalt ;)
 
Semestern har börjat rikitgt bra ! Fick en fin helg men två riktigt fina kvällar :) Sen fick jag gått på min första riktiga Måndags-klubb :) Riktigt trevlig kväll ! Anton eftersom att jag vet att du är en flitig läsare så Tackar jag dig speciellt för en mycket trevlig kväll ! Som sagt, västkustens tjejer är dom bästa som finns ;)
 
Veckan ser ut som följande; Terräng träning med Aniston imorgon, EV Laholm på Fredag, Halmstad på Lördag och Söndag :)
 
KramKram // Emma

Fredag 13 juli 2012 - Dagen D

Idag är det dagen av alla dagar som jag har väntat på, SISTA dagen på jobbet innan semestern ! Ska bli helt underbart att gå på lite ledighet nu :)
 
Men har som sagt en dag kvar. Ska jobba till kl 15.00 och sedan åka hem till Torup. Där ska jag rida Cleo en konditionsrunda i skogen och min syster ska rida Aniston. När jag är klar hemma lastar jag in min lillebror i bilen och åker tillbaka till stan för att gymma. Blir som vanligt på Fredagar lite överkropps träning. När jag är tränad och färdig ska jag möta upp Tilda och ... Hmm ännu ganska oskrivet vilka som kommer med men vi ska iallafall käka på Bull´s. Sen spenderas förmodligen kvällen där och sen ska jag se till att min Lillebror hamnar i tryckt förvar i min lägenhet;)
 
Igår var jag och Tilda hos Packi och hälsade på. Vi var hemma hos hans oerhört trevliga Mamma och hälsade på hennes hund Abbe. Världens gulligaste hund, om man inte räknar min egen Trekki dåXD Mycket trevligt hade vi :)
Kul när hans Mamma kallar mig för "Ta dig i kragen, res dig upp för helvete - Emma!" Kunde ju inte sagt det bättre själv ;)
 
KramKram // Emma
 
Abbe :)

Torsdag 12 juli 2012 - 2 dagar kvar..

Nu är det 2 dagar kvar till semester, ca 30 timmar, 1800 min eller 108000 sekunder ! Inte alls så att jag längtar efter lite ledighet ;)
 
Igår eftermiddag var jag hos mina nya träning tjejer Emelie och Matilda på Salong Frizé här i Halmstad. Tycker vi hade en riktigt lyckat möte och det verkar som att tjejerna var riktigt pepp att komma igång. På Måndag smäller det, mat/träningdagbok, träning, bättre kost och detta kommer leverara Halmstad 2 riktiga pinglor som är pigga och glada:) På Måndag kommer jag att kika in igen och peppar igång dom!
 
När jag kom hem blev det lite dressyrarbete med Cleo. Tycker att gick riktigt bra! Allt utom halterna. Håller på att öva inför dressyrprogrammet som ska ridas när jag startar terrängen om 2 veckor och sitter, UTOM halterna. Våra halter ser är lika bra som om en 3 åring ahde gjort det på en shetlandsponny :/ Men men lite mer övning ska nog få dom LITE bättre.. Annars blev det lite back/benträning för mig. Även det gick bra, tung i benen idag!
 
Idag ska jag jobba til 16.30 och sedan åka hem och fixa med hästarna. Cleo ska vila idag och Aniston ska gå en sväng på den ny harvade banan. Efter det ser det ut som att det blir en sväng ner til Laholm för att hälsa på Packi tillsammans med Tilda .:) Full dag som vanligt, men varför vara ledig ! ;)
 
KramKram // Emma
 

Onsdag 11 juli 2012 - 3 dagar kvar..

Då var det bara 3 dagar kvar till semester..
 
Hoppträningen igår gick fint :) Aniston gjorde en av sina bästa träningar hittills så jag kan väl inte vara annat än nöjd. Blev dressyr i skogen med Cleo eftersom ridbanan just nu ser ut som en stor lerpöl. Hoppas att en sväng med harven kan fixa till det. Som vanligt var vi sena hemma ifrån träningen, 23.30 låg jag äntligen i sängen och som vanligt ringde klockan kl 06.00 imorse. Tyvärr ingen som sa till mig denna Onsdagen heller att jag inte behövde gå upp utan det var bara att rulla ur sängen. Sen kräla hela 2m till badrummet och lägga sig i fosterställning i duschen för att vakna. Klev ur duschen och kände mig knappt levade. Sen fick jag sätta klädnypor i ögonlocken för att hålla mig vaken hela bilfärden in till Halmstad. HaHa.. Okej, riktigt så farligt var det inte! Var faktiskt ganska pigg för att ha sovit lite för lite..
 
Idag har det krånglat som F*N på jobbet. Ursäkta min franska men fy fasen var jag bara har lust att kasta in handduken och ta tidig semester idag. Verkar dock som det har löst sig med vissa saker nu MEN ÄNDÅ! I eftermiddag ska jag till Salong Frize och träffa Emelie och Matilda. Ska prata lite träning och annat smått och gott. Kommer bli super roligt! Finns ju dock inte liten risk att det kan bli lite skvaller också om jag känner mig själv och dom här tjejerna rätt. Men ska FÖRSÖKA att överleva detta;) När jag kommer hem har jag 1 häst att rida, Cleo. Syrran joggar Aniston åt mig idag. Efter ridningen ska jag ut och köra veckans back/trapp-pass och sen ska jag förmodligen kräla in i duschen igen för att sedan trilla handlöst i säng;) Men nu är det inte långt kvar innan det är semester, nästa Onsdag kommer jag med andra ord få sov och även Onsdagen efter den. 2 veckors ledighet kommer väldigt lägligt nu!
 
KramKram // Emma
"You know what I know that you know and you know that I know what you know.. It´s that simple"
 
 

Tisdag 10 juli 2012 - Snart semester..

Då kryper vi närmare och närmare veckorslutet då jag kommer att börja min semester. har ca. 1 timmar kvar på denna dagen och då har jag 3 arbetsdagar kvar (!) Ska bli underbart att få vara ledig !
Idag är det som vanligt hoppträningkväll vilket innebär att jag kommer att vara riktigt trött imorgon. Aniston går träningen ikväll och Cleo går ett pass hemma innan vi åker. Igår gick Cleo toppen på banan och Aniston gick ett konditionspass i skogen. Är väldigt stor skillnad på henne konditionsmässigt om man jämför med när hon kom hem till oss. Nu orkar hon galoppera hela konditionsrundan som avslutas med tunga backar och klättring. Riktigt roligt att rida henne just nu :) Själv fick jag efter hästarna ett pass med magträning. Träningvärk, check !
 
Känner att jag inte rikigt har koll på de kommande dagarna. I eftermiddag blir det att ringa runt och kolla läget. Man kan säga att riktigt spontana saker var det längesen jag gjorde. För att mitt liv ska gå ihop sig krävs det lite planering. Det är som Becka säger när hon ringer; "Du, hur har du det om 2 veckor kan vi boka in en tid då vi kan träffas. Har du en 15 min över?" Hon har till och med bokat mig på hennes 25 år dag (om 3 år) då vi ska åka till Österrike;) Man får vara ute i tid om man vill klämma sig in i mitt schema. Som det ser ut nu har jag möte med Emelie och Matilda imorgon eftermiddag, Date med Packi på Torsdag, Bull´s med Tilda på Fredag, Utgång med Becka på Lördag, Mysdag med Meloo på Måndag. Har glömt av vad jag hade inbokat på Söndag men det kommer förhoppningsvis fram så småning om XD Ska även klämma in hästarna varje dag och MINST 3 pass träning. Puuhh ! Men det är som det brukar och det är då jag mår som bäst :)
 
KramKram // Emma
 

Måndag 9 juli 2012 - Nedräkning...

Då går vi in i sista jobb veckan innan det är dax för semester. Blir faktiskt första sommaren som jag har någon riktig ledighet. Ska bli helt underbart! Mycket tid ska spenderas upp i stugan men ska även försöka vara i Halmstad en och annan dag/kväll :)
 
Har varit en fin fin helg som vanligt nu för tiden. Var familjemiddag hemma i Torup i Fredags. Lika mysigt som alltid! På Lördagen var jag uppe tidigt och tog han dom hästar och körde lite backträning. Sen fixade jag frukost till my family och körde morgon-strech och massage på alla. Min nya triggepunktsboll är min nya leksak. Provar att rulla den på allt och alla ;) På efttermiddagen åkte vi iväg och tävlade med Aniston. Var på min gamla ridklubb i Rydö. Mycket fin tävling 0 fel 1,05 och debuterade 1,15 med 2 nedslag. Trots det en mycket fin runda! :) På kvällen blev det utgång och dans för hela slanten. Huvudet hamnade på kudden någon gång rund 05.30. Busigt med roligt !
 
Söndagen spenderades på stranden tillsammans med Tilda. Super fint väder och var inte helt fel att bara ligga och sova i sanden hela dagen. På kvällen tränade jag mitt andra pass tillsammans med Cristina. Gick finfint skulle jag säga. Kunde inte önskat oss bättre väder ! :)
 
Denna veckan är jag och Paulina själva här på kontoret. Menas att jag har huvudansvaret för att allt blir gjort. En aning nervös måste jag säga men vi får hoppas att det går bra. Efter jobbet är det hästarna som gäller. Blir markarbete för Cleo och en konditionsrunda för Aniston. Ska själv försöka ge mig ut och springa en runda efter det och köra lite magträning.
 
KramKram // Emma

Fredag 6 juli 2012 - Förkyld ?

Nu vet jag inte riktigt om det är pollen eller förkyldning som spökar. Tror att jag bestämmer mig för att det är pollen, har inte tid att bli förkyld ! ;)
 
Går dagens terräng gick mycket bra, bortsett ifrån ett hinder. Ibland undrar man vad dom små liven tänker. Vattnet gick i alla fall bra den här gången ! Planen är nu att jag ska få ut Cleo någon gång också innan det är dax för tävling den 29 juli. På vägen hem släppte Mamma bomben att ett av mina drömjobb var tillgängliga. Tyvärr innebär detta att jag måste flytta och med kommande säsong redan inplanerad. Inte bara på papper utan också i mitt huvud. Skulle möjligheten finnas nästa år finns det en stor risk att jag sticker. Men det får vi se då..
 
Idag jobbar jag till kl 15.00 och sedan blir det en snabb sväng hem till lägenheten för att sedan åka till gymmet. Blir axel/rygg/armar idag. Ska även lägga in lite granna av mina nya bröst övningar. Kommer ha ruskig träningvärk i bröstmusklerna i ett par veckor framåt. Har inte kunnat träna det på snart 2 år pga skadan. Har lite att ta igen;)
 
Efter gymmet ska jag hem och ta hand om hästarna. Cleo ska gå markarbete på banan. Tänkte börja trimma lite granna inför dressyren till den kommande terrängen. Aniston ska gå en kort trimm på banan och sedan ska hon tvättas, all utrustning ska putsas och transporten ska städas inför morgondagens tävling. Blir 1,05 och 1,15 på min gamla hemmaplan, Hylte ryttarförening.
 
Har hästarna på morgonen på Lördag och ska därför upp i hyfsad tid. Ska, om inte förkyldningen blir värre ut och springa mina back/trappträning och efter det ska Cleo få sig en trimm innan det är dax för tävling. Ser ut som jag inte kommer att komma i säng förrän sent denna Lördagkvällen heller. Meloo visakde i mitt öra att vi har fin besök i stan ! ;) Hästarna har vilodag på Söndag ! Hoppas därför på riktigt fint väder så att vi kan ta oss ut till stranden och jobba lite granna på årets ännu helt obefintliga bränna ;)
 
Hoppas alla får en finfin helg !
 
KramKram // Emma
 

Feedback på föreläsningen och Medical Card

Fick idag ett mail ifrån Hansbo. Först och främst sälj våra proukter, ACHästprodukter vid dom sen samarbetar dom med mig vid mina föreläsningar om "Träning för ryttare" Mailet innehöll lite respons från föreläsningen som ja höll i Båstad för några veckor sedan. Alltid livrädd när jag ska läsa feedback, alltid rädd att dom ska säga att jag var värdelös. Men blev verkligen jätte glad över den ! Nästan bara positivt och känns bra att ha gjort bra ifrån sig. Alltid osäkert när man ger sig ut med någonting nytt hur det ska tas emot. Fick mig en lite "egoboost" nu till nästa tillfälle som jag hoppas bli snart :D Missar aldrig ett tillfälle att få prata. Ni som träffat mig vet att det inte är svårt att få denna munnen att gå. Har dock fått acceptera att det är sån jag är och alla runt mig har nog lärt sig att leva med det(?);) Som sagt brukar min Pappa säga att jag är väldigt lik min hund Trekki, terrier. Lika envis, lika hyper och som tror att hon är lite större än vad hon är ;)
 
Till något helt annat så ringde Mamma mig i morse och påminnde mig om att jag måste leta fram mitt "medical card". Medical Card är något man måste ha när man tävlar fälttävlan. Det är ett kort man måste bära på armen under sin terrängritt. I kortet står Namn, närmast anhörig, om jag tillåter blodtranfusion, om jag har några sjukdomar och vilken blodgrupp jag har. Ni vet sånt där man vanligt man brukar ha på armen när man idrottar;)  Kom på att jag inte använt mitt sedan förra sommaren och var inte rikigt hundra på vad det var. Jag var ganska lugnt och sa att "Det ligger väl någonstans". Hon visst precis vad hon skulle säga för att få mig börja leta; "Ja, okej men hittar du det inte får du ta nya blodprover för att veta vilken blodgrupp du har". Åkte hem redan nu på lunchen och letade fram det;) Är totalt livrädd för sprutor! Förra gången vi skulle ta reda på vilken blodgrupp jag har fick Mamma ringa till sjukhuset och att dom fick ta fram min gamla journal från när jag tog bort halsmandlarna när jag var än si så där 7-8 år. Jag vägrade ta blodprov, grät nog till och med och bad på mina bara knän att hon skulle ringa ! Idag hade jag nog tagit proverna. Men hade varit med Mamma vid min sida!
 
Nu är det dax att träna terräng :)
 
KramKram // Emma
 
"We are exactly the same but still so diffrent"
 
 
 
 
 

Torsdag 5 juli 2012 - Lycklig :)

Då var det dax att få lite kli i ögonen och snorig näsa ! Blää för pollen ! Men men det kunde varit värre saker man var känslig emot.
 
Igår var det träningtävling på schemat med Cleo och vi åkte efter lång väntan hem med 2 felfria rundor. Cleo var på riktigt på G, speciellt när hon fick hoppa lite grav och bank;) Skulle ha blivit lite backträning för mig när jag kom hem men tyvärr var jag inte hemma förrän strax efter kl 22 så backträningen är flyttad till Lördagmorgon. Syrran red Aniston åt mig igår, Tusen tack för hjälpen ! Även Julia som har sin häst uppstallad hos oss var med på tävlingen igår. Hon och Nikki gjorde en fin tävlingsdebut tillsammans :)
 
Har varit hos min nya sjukgymnast idag. Är helt överlycklig eftersom jag har gjort framsteg. Rörligheten i överkroppen är betydligt mycket bättre och nu ska jag äntligen få börja på med lite belastning. Dock bara 2-3 kg men man måste börja någonstans. När jag slutar jobba idag hoppar jag direkt in i bilen och åker till hästarna. Ska gör iordning Aniston för lite terrängträning. Idag ska vi till Hermanstorp terräng bana. Denna veckan har det blivit mycket häst. Hoppträning i Tisdags, Träningtävling Onsdag, Terräng Torsdag och tävling Lördag. Men kan inte säga att jag lider speciellt mycket. Älskar det jag håller på med så mycket att jag skulle hellre åka iväg varje dag än att sluta :) v. 30 hoppas jag kunna debutera med Aniston på hemmabanan, Lundåkra. Hoppas även att det kommer lösa sig så att jag kan starta även Cleo på den tävlingen :) Dax att börja träna lite granna på dressyrprogrammet !
 
Förra året när jag debuterade med Cleo på Lundåkra hade jag lätt panik. Jag hade inte haft möjlighet att komma till någon riktig ridbana på 3 veckor och med detta menas att jag inte kunnat rida igenom dressyrprogrammet på en banan. Vad gör man då ? Jo, man rider ut på ett stort fält. Tar kläder och markerar upp något som ska likna en ridbanan och rider igenom programmet. Vi ska inte heller missa att min ena stövel hade gått sönder så jag red runt i gymaskor. Så jag satt på ett ojämt fält, iklädd gympaskor och red ett dressyrprogram på en banan med en tröja i varje hörn. Såå när jag red in på dressyrbanan på tävlingsdagen var det första gången jag red igenom programmet. Gick faktiskt bra med ca 62% men lovade mig själv att ALDRIG göra om den förberedelsen igen. Såå nu ska jag börja red i helgen ;)
 
KramKram // Emma
Jag på terrängbanan förra året, Lycklig !
 
 
 
 

Träningmotivation..

När jag pratar med kunder eller folk i största allmänhet om träning brukar nästan alla ha samma problem. De har egentligen inget emot att träna men dom har svårt att motivera sig själva att ta sig ut. De vill träna dagar då de har mycket tid och slipper stressa. Och ja... ni vet ju hur många dagar av dom man har varje vecka XD Sen påtal om att prata med folk om träning är det alltid lika roligt när man berättar för någon att man är PT. Man ser en släng av skräck i ögonen på folk och sen brukar det komma en redogörelse om att dom faktiskt brukar träna och gärna vad dom har tränat i veckan. Alltid lika gulligt och roligt ! Har inget emot det eftersom jag älskar prata träning;)
 
Men tillbaka till träningmotivation så tror jag att jag har kanske lite för mycket motivation ibland. Torsdagen förra veckan är ett exempel. Jobbade på och tränade Aniston på terräng banan i ca 2 timmar sedan åkte jag hem och körde 1 timmes back/trappträning. Har ruskigt mycket energi och folk som umgås med mig vet att jag kan vara fruktansvärt jobbig om jag inte har fått träna av mig lite överskott. Min Mamma och Lillebror fick erfara detta när jag för 2 veckor sen skulle ge mig ut och springa hemma i Torup och fick in min "Pump it up- musik" i öronen och dansade runt i köket till "Candyman" vilket var ruskigt jobbigt för dom för att musiken existerade ju bara i mina öron. Efter 5 minuters dans kastade min bror nästan mig ur huset ;) När jag är riktigt taggade man kan jämföra mig med en 5 åring som har fått i sig en alldeles för stor godispåse + några koffeintabletter ;)
 
Knep som jag brukar köra när jag är omoitiverad till att gå och träna är att köra den hårda stilen och säga till mig själv; Kommer du bli starkare genom att sitta här? Kommer du bli snabbare? Kommer hästen hoppa högre? Svar: Nej! Bara för dig att resa på dig unga dam! Då finns det inga ursäkter att inte göra det. Något annat jag tror är viktigt är att göra träning till något man vill och inte måste göra. När jag tränar är det MIN tid. Jag stänger av mobilen, sätter på min speciella musiklista, har jag något som besvärar mig, något jag är tex. ledsen eller arg över ger jag mig en timme där jag slipper att tänka på det. Lämnar kvar det nedanför backarna eller i skåpet på gymmet för att ta upp det igen efter träningen. Kan låta lavrigt men prova ! Hjälper mig i alla fall mig att hitta fokus. Ge dig 1 timme där du struntar i om du är sminkad eller osminkad och om kläderna sitter som dom ska. 1 timme då det inte handlar om att du glömt att tvätta, att du har massor av jobb framför dig eller att du har bråkat med flick/pojkvän utan det handlar bara om nästa löpsteg, nästa set bicepscurl eller nästa trappintervall.
 
Det bästa motivations höjaren jag kan ge till alla är att skaffa sin egen träningsmusik. Välj de låtarna som ni tycker är bäst och som motiverar er. För mig behöver det inte bara vara upptempo-pepp-låtar utan kan vara ballader och lite allt möjligt. Sen eftersom jag håller på med och älskar musik så motiveras jag av det men om en ny träningtröja och byxor är en motivationshöjare så kör på det ;)
 
Men ta dig tid och sätt dig ner och hitta det som motiverar dig till att träna. Kan vara den bästa tiden du någonsin har gett dig själv :) Glöm inte bort att målet som kommer motivera dig behöver inte vara att du ska bli bäst i världen utan det kan vara att du ska orka springa upp för trapporna till din lägenhet utan att svimma. Målen är bara till för dig, igen annan !
 
KramKram // Emma
Så här trött och tuffsig kan man se ut. Men vem bryr sig, nu ska jag få träna ;)

Onsdag 3 juli 2012 - Träningtävling

Trött som vanligt på Onsdagar eftersom det var sen hoppträning igår. Dock låg den 1 timme tidigare igår men trots detta kom jag ändå inte i säng förrän halv 12. Menmen.. Cleo skötte sig bra på träningen och ikväll ska vi iväg på träningtävling i Skedala. Ska idag hopp lite lägre än vanligt eftersom vi har haft lite oflyt på våra två senaste tävlingar. Får hoppas att det flyter på bättre idag. Syrran trimmar Aniston åt mig inför morgondagens omprov på terrängbanan. Den här gången ska vi till Hermanstorps bana. Men den här gången har vi fått ganska mycket övning på vattenhinder eftersom, våran ridbana har varit en swimingpool de senaste dagarna. Men efter förra gångens drama kan det bara gå bättre ;)
 
Som sagt idag ska jag direkt hem till Torup och fixa iordning Cleo för tävling. Sen när vi kommer hem ifrån tävlingen blir det som vanligt på Onsdagar ett pass med Kondition, backar och trappor. Alltid lika taggad! ;)
 
Min hjärna är mos idag så kan inte komma på något annat roligt att skriva. Drömmer ruskigt mycket när jag sover just nu. Väldigt konstiga drömmar ! Händer så mycket i mina drömmar just nu att jag är alldeles slut när jag vaknar. Tycker att det är färdig drömt för ett par dagar nu. Min hjärna går redan på högvarv när jag är vaken, behöver inte detta även när jag sover sooo stop messing with my head ! ;)
 
KramKram // Emma

Tisdag 3 juli 2012 - "Gå tvärs över gatan med!"

Brukar lyssna på Morgonpasset i P3 varje morgon när jag sitter på kontoret. Nu under sommaren så har dom in programpunkt som heter Pensionärspanelen. Helt underbart! Dom tar in pensionärer som får svara på frågor och dela med sig av sin gränslösa erfarenhet. Idag pratade dom bland annat om slang för olika "aktiviteter" man kan ha för sig på krogen. Visade sig att "hångla" forfarande heter "hångla" men något jag tyckte var gulligt var att den manliga pensionären berättade att om man såg en snygg tjej sa man; "Henne skulle man kunna gå tvärs över gatan med" Detta menades då med att man inte skulle ha några problem med att visa upp henne. Tyckte det var lite charmigt uttryckt. Tänker därför hissa gentlemannen idag ! Öppna upp dörrar, "damerna först..", "Ursäkta att jag tacklade dig över halva dansgolvet. Missade att jag är 30 cm längre och väger 20 kg mer än dig" Vi behöver fler av dessa och mindre av små pojkar som springer runt och nyper en i häcken när man går förbi. Tror jag talar för fler tjejer än mig själv när jag säger; Nej ! Den går aldrig hem. Tycker vi ska införa lite "Vett&ettiket"..
 
Ute och busade med Line igår. Fick en riktigt kaffekick och var händer då? JO, Emma blir riktigt riktigt rastlös och bestämmer sig för att det blir Måndagsklubben. Dock hade jag lite karaktär och gjorde mig själv till chafför och såg till att jag var tillbaka i sängen i skaplig tid. Alltid roligt att ibland vara nykter. Tror inte man inser när alkoholen kickar in att alla runt om kring en inte är hörselskadade;) och JO, man kan ha roligt trots att man när nykter ;)
 
Idag blir det jobb som vanligt och ikväll är det även hoppträning som vanligt ! Cleo följer med på hoppträningen eftersom Aniston går terräng på Torsdag och sedan tävling på Lördag. Ska även hoppa upp en sväng på crosstrainen och köra lite mage. Igår gick hästarna varsin sväng i skogen. Alltid lika skönt att komma ut och galoppera lite i friska luften :)
 
Ha de !
KramKram // Emma
 
 
 
 
 
 
 

Tant i 22-årings kropps krönika

Har insett att jag är en tant i en 22 åring kropp när det kommer till tekniska saker. Är verkligen totalt värdelös, ungefär lika dålig som jag är på att städa;) Roligt när min Mamma babblar om massa saker som jag inte har en aning om vad det är och att jag och min Mormor har samma mobiltelefon. Jag har ingen i-phone eller någon annan typ av smartphone utan har köpt mig en oförtörelsebar Nokia. Om man känner mig förstår man att det hade varit ruskigt oekonomiskt att ha en dyr telefon. Ett exempel är en dag i våras, ännu en händelselös Söndag fyllde jag upp badkaret, tände ljus och placerade datorn vid sidan av badkaret och tittade på film. Riktigt trevligt tills jag får sms. Kanske lite för ivrig för att få veta svaret så rycker jag till mig mobilen och självklart så jag blöt om handen och mobilen trillar ner i badkaret. 3 hundradelar senare fiskar jag upp den, lite rädd att den ska vara död men Nej (!) Inte min stålmannen telefon ;) Sen att man får ta ganska mycket pikar för den. Kommer inte vara första eller sista gången som jag kommer  får höra "Fin telefon". Men när ni i-phone ägare har spräckt er skärm för 3 gången so is mine still going strong ;)
 
Okej, jag är värdelös på teknik, städa och förmodligen allt som harmed hushållsrabete att göra. Men de senaste månderna så har jag lärt mig en massa och även hittat färdigheter hos mig själv jag inte visste jag hade. Det här har  jag lärt mig är; Hur man får tag på en taxi vid Leffes, Hur man slipper betala i garderoben, "Ska vi spela "Finns i sjön" betyder inte att man ska spela kort(vilket jag TOTALT missat), Att alla taxichaffisar i Halmstad har "fel" på sina kortläsare efter kl. 03.00, Att inte köra all-in med Line och Jessica, Att det gör ont att få en ölflaska i huvudet+glassplittret i ögat, Men att man efter det använder det trasiga ögat som raggnings-grej, Att man gör rätt i att ha regnrock på dansgolvet eftersom oddsen är höga att man blir ner spilld, Att min Mamma är en klok kvinna som säger till mig att inte dela taxi med främlingar, Att raggningrepliken "Du har så vackra ögon" fortfarande är sliskig, Att katt-rått.spelet är den nya trenden, Att dom rosa blommorna vid biblioteket luktar godare än dom vita, glöm inte att strechaalla kroppdelar efter en hel kväll med dans och att Östras inte öppnar förrän kl 07.00 på Lördagar. Slutsatsen av allt jag har lärt mig är att livet är alldeles för kort för att man inte ska ha roligt och att det är bättre att ångra saker man gjorde än dom man inte gjorde.
 
Sa i Februari att jag skulle utvärdera livet någon gång efter midsommar. Kan nog säga att jag förmodligen var en aning blå ögd och naiv när jag gav mig in i livet som singel. Men till mitt försvar så var jag singel på riktigt senast när jag var 15 ;) Har lärt mig vad "utelivs jakten" handlar om men har fått lära mig den "snälla vägen" och allt jag kan säga är att jag har haft de roligaste, galnaste, konstigaste 5 månaderna i mitt liv och hoppas att det kommer att fortsätta på samma sätt. Har träffat mycket nya trevliga människor och har även fått många nya fina vänner som jag hoppas jag kommer att behålla ! Tack för alla roliga kvällar och totalt utflippade ögonblick, håller tummarna på att det kommer fler ! Och glöm inte bort att även om snart halva sommaren har gått så har vi den bästa halvan kvar;)
 
Stor Kram // Emma
 
"Maybe I will never be who I was before. Maybe I don´t even know her anymore. And maybe who I am today ain´t so far from yesterday. Can I find a way to be.. Every part of me"
 
 
 
 
 
 
 

Måndag 2 juli - Helgen..

Hade inte gjort mig något imorse om någon hade sagt att slapp att gå upp idag. Men men vuxen som man är måste man jobba..
 
Har i allfall varit en trevlig helg ! I Fredags var det gym, axel/arm/rygg som gällde innan det blev ridning och familjemiddag hemma i Torup. Alltid lika trevligt, extra trevligt för att jag lagade maten! och JA jag kan laga mat! Mot alla odds som det verkar;) På Lördagkväll samlade björnligan hemma hos Johanna och med oss hade vi fin besök från Laholm, Packi och Kristian. Blev en mycket roligt men en aning konstig kväll. Tilda var kvällens och Söndagens höjdpunkt ! Inte bara att hon lyckades skapa stor förvirring på Lördagskvällen utan hon delade även med sig av andra konstateranden som hon gjort under kvällen när hon låg på min gräsmatta på Söndagen. Allt jag kan säga är "Tilda, du gjorde min dag! " Puss på dig gumman ! Även ett stort tack till Gustav som hittade mitt VISA kort på Mårtensson och ringde mig ! Fick dock mig en springtur längs Storgatan i mina icke springvänliga short och skor. Klockan blev nog både 4-5 innan jag jag fick lägga huvudet för att sova. Såå Tack allihopa för en roligt kväll !
 
På Söndagen var det vilodag för både mig och hästarna. Istället hade jag "kafferep" hemma hos mig tillsammans med mina tjejer. Alltid lika roligt och alltid lika mycket skvaller att dela med sig av ! Vi kan väl säga att vi kom fram att världen/Halmstad är lite för litet ibland ;) På kvällen fick jag äntligen sett Liza Marklunds "Nobels testamente" men hade hellre haft Helen Bergström som Annika Bengtzon och måste säga att boken är mycket bättre än filmen.
 
Idag är det jobb som vanligt trots starka protester ifrån min kropp. I eftermiddag ska jag rida hästarna och sedan tillbaka till Halmstad igen för att trappträna med Packi. Sen får vi se var kvällen bär. Blir ju helt slut på att tänka på alla veckodagar; Måndagklubben, Lill-lördag, Fiesta, SuperFredag, Lördag, KrogSöndag. Vet inte om det finns något namn på Tisdagar men annars är det min favoritdag ;) Blir mycket endel träning som vanligt denna veckan. Trapporna med Packi idag, Hoppträning+konditon på Tisdag sen forsätter veckan med Terrängträning, ben+axel pass och mer kondition. Helt enkelt, en härlig vecka ! ;)
 
KramKram // Emma
 
Min underbara virrhöna Tilda :)
 

RSS 2.0