Fredag 29 juni 2012 - Västkustens tjejer är det bästa som finns..

Då var det Fredag igen. Alltid lika härligt !
 
Har äntligen förstått uttrycket "Västkustens tjejer är det bästa som finns" Har aldrig fattat varför tjejerna på västkusten skulle vara lite bättre men när jag pratade med Anton igår insåg jag verkligen varför. Är det så man ser på västkusten tjejer så säger jag bara " Jag kan se varför dom är snäpet bättre;) HaHa.. Lite mycket internskämt kanske !
 
Igår efter jobbet var jag ute hos min nya försökskanin Cristina och tränade med henne första gången. Vi började lite lugnt eftersom det var första gången men tror faktiskt att hon känner av det lite granna i benen idag. Bra jobbat Cristina!  När jag kom till hästarna gick Cleo ett pass kondition i skogen. Idag ska hon trimmas på banan och sedan tvättas inför morgondagens tävling i Björbäck, 120cm. Aniston ska få gå ett pass kondition i skogen. Ikväll är det jag som står för matlagningen hemma i Torup. På menyn står Pestopasta, världens godaste pastarätt !
 
Men innan det blir ridning och matlagning så ska jag in till gymmet en sväng för att träna lite arm/axel/rygg-pass:) Efter att ha tränat mycket kondition och trappträning ute så är det nu dax att sakta men säkert ta sig in lite mer på gymmet och börja lyfta lite tyngre.
 
Annars i helgen så är det som sagt tävling i Björbäck med Cleo imorgon. På kvällen så ska det busas i Halmstad och som vi ser ut just nu så kommer vi bli ett riktigt roligt gäng :) På Söndag ska jag spendera hela förmiddagen med att baka ! Har planerat jätte länge nu att jag ska baka men tiden räcker inte riktigt men på Söndag då smäller det. Hästarna ska vila och även jag ska försöka ha en vilodag. För sen på eftermiddagen ska jag ha kafferep hemma hos mig tillsammans med alla mina favorit tjejer. Allt jag kommer bakasmåste ju ätas upp direkt annars finns risken att jag har muffins i matlådan i nästa vecka;)
 
Hoppas alla får en finfin Fredag !
KramKram // Emma
 
"Not all birds are meant to be caged"

Torsdag 28 juni 2012 - Besök hos sjukgymnast

Då har man varit hos sjukgymnasten och blivit utvärderad ! Har som sagt sen länge haft problem med inflammationer mellan revben/bröstben/bröstmuskel och kan inte riktigt hitta någon som kan komma fram till varför jag har det eller vad jag ska göra åt det. Men idag har jag förhoppningvis fått övningar som kan hjälpa mig framåt. Har varit hos en sjukgymnast som heter Anna på Aktiv Rehab vid högskolan i Halmstad. Fick jätte mycket hjälp trots att även hon aldrig tröffat någon med liknande skada. Ska jobba 3 ggr om dagen med "triggepunktsboll", med andra ord så är min boll min nya kompis. Vet inte vad jag ska döpa "hen" till ännu;) Ska även börja de värse rörlighetsövningar. Återbesök i nästa veckan! Vet även sen innan att hon jobbar som sjukgymnast för alpinalandslaget och Anja Persson. Tänk att jag är "bukis-sjukgymnast" med Anja;)
 
Igår var det terräng premiär med Aniston. Gick jätte bra med ett stort MEN på vattnet. Vi kan väl säga att hon visade ganska tydligt att vatten inte var hennes grej ! Höll på i en 20 min innan hon var i vattnet. Sen travade hon och lekte med vattnet. Jag menar HALLÅ varför så mycket drama för lite vatten ;) När jag kom hem var det backträning som gällde. Kortade ner konditionsdelen lite dock eftersom jag tränat terräng i dryga 2 timmar, någon måtta på träningen får det vara(trodde aldrig jag skulle säga det, men det är sant) Nästa Torsdag ska Aniston få ett omprov på Hermanstorps terrängbanan.
 
Idag är det jobb till 16.00 och sedan är det bara att svira om till träningkläder för att träna mitt första träningpass med min första ryttare, Cristina. Är riktigt taggad och ska bli jätte kul att äntligen komma igång :) Efter det ska jag hem och träna hästarna. Aniston ska gå lite easy i skogen efter gårdagens terrängträning och Cleo ska gå dressyr på banan.
 
KramKram // Emma
 

Onsdag 27 juni 2012 - TERRÄNG !!!

Idag är det en stor dag ! Jag och Aniston ska äntligen få komma ut på terräng banan och testa på terrängen:) Är riktigt taggad kan jag säga ! :D Måste dock leta fram min säkerthetsväst...Kommer bli Anistons första gång någonsin på terrängbanan så det ska bli spännande att se hur hon reagerar. Planen är att vi ska kunna få in iallafall 1 start fälttävlan innan säsongen är över..
 
Gårdagen blev det markarbete med Aniston. Det är verkligen jätte roligt att rida henne för det går framåt hela tiden och och kämpar på super bra ! Cleo följde med på hoppträningen och även hon gjorde ett riktigt bra pass. det var helt enkelt en mycket lyckad dag med hästarna igår :)
 
Planerna för dagen blev lite ändrade nu när jag ska träna terräng ikväll. Min backträning får flyttas till imorgon kväll och syrran hjälper mig med att rida Cleo. Annars är det jobb till 16.00 som vanligt.. Ska luncha tillsammans med Meloo idag och ska försöka att följa upp alla sms jag inte svarat på i min mobil. Alla som skickar till mig just nu; Hata mig inte för att jag inte svarar! Schemat är riktigt fullt och ni vet ju även att jag är lätt senil och kan ha glömt ert sms såfort jag lagt ner mobilen. Så Förlåt om jag är lite frånvarande ! ;)
 
Håll tummarna för att både jag och Aniston överlever ikväll ! ;)
 
Kramkram// Emma
 
Lite bilder på mig och Cleo ifrån förra säsongens tävling och träningar :)

Tisdag 26 juni 2012 - Långa telefonsamtal om kommande höst...

Oj Oj.. Dagen igår gick fort ! Nu börjar följet här på kontoret gå på semester och med detta menas att det finns massor av saker att göra. Men tiden går snabbt när man har roligt kan man också säga ;) Självklart ösregnade det när jag kom hem till Torup men det var bara att se glad ut och hoppa upp på hästarna ändå. Cleo gick markarbete inför hoppträning idag Aniston gick konditionsrundan i skogen. Efter hästarna hade fått sitt fick även jag mig lite träning, 20 min crosstrainer och mage/rygg-träning :) Träningsvärk i magen idag, check !
 
Idag är det jobb som vanligt till 16.00 och sen är det ska jag hem och rasta min dyrasell-smittade-fast-föregående- vecka-ganska-lata kropp! Blir beroende på väder antingen lite löpning ute eller en sväng på rullbandet. Ska efter det köra mitt rehabprogram för knä. Sen efter det ska jag köra ett pass markarbete med Aniston på banan och sen bär det av till Styringe och kvällens hoppträning med Cleo som ska trimmas inför tävling i Björbäck på lördag. Åter igen en fullspäckad dag ;)
 
Blivit många långa telefonsamtal de senaste dagarna. Pratats lite om allt möjligt men vi kan väl säga att mina kommade 10 månader och mina senaste dagars upptåg har varit i blås vädret ;) HaHa.. Varför är detta inget nytt? Menmen.. Till hösten kommer jag om ingen fysisk skada hindrar mig att spela volleyboll tillsammans med mitt gamla lag Hylte/halmstad volley. Har saknat elitsatsningen skarpt i min träning den här hösten. Anledningen till att jag inte spelat säsongen som varit är för att jag varit skadad och med denna kom även att jag var omotiverad till att fortsätta. Men efter 1 års vila känns min kropp bättre än någonsin och motivationen är extremt hög. Kommer även utöver volleybollen ha mina två hästar som ska hållas igång och vintertränas + att det blir jobb på halvtid. Med andra ord kommer jag att ha fullt upp, och jag är ruskigt motiverad! Ser fram emot en höst med bara mig och min träning. Låter kanske lite egoiskt men det måste man också få vara ibland. Kommer bli tufft, jobbigt och jag kommer förmodligen hata det jag håller på mig x antal ggr under dessa månader och jag knappt vänta med att få sätta igång ;) Tack för fina ord igår Meloo ! Det var precis vad jag behövde höra ! <3
 
Ha en super fin dag !
KramKram // Emma
 
 
 
 

Måndag 25 juni 2012 - Midsommarhelgen..

Ja då var det Måndag igen efter en mycket trevlig långhelg !
 
I Torsdag var jag ledig och var hos Tilda och fick håret fixat inför midsommarafton. Blev som vanligt mycketmycket nöjd ! Sen efter det har helgen bara flutit på med roligheter och vaknade trots mycket sömn en aning trött imorse...
 
Ny vecka ! Idag är det jobb, hästar och jogging med sprinterintervall som gäller för min del. Ev. Kommer Beckis ner till mig ikväll(?) Vi får se;) Tisdag blir det hoppträning, Onsdag är det pass med bägge hästarna och backträning, Torsdag ska jag ha möte med min nya sjukgymnast och hoppas på terrängträning med Aniston på kvällen. Blir det inte det ska vi på träningstävling istället. Jaaa... det var min lugna oplanerade vecka ;) Helgen är ganska planerad redan också. På Lördag ska jag tävla med Cleo och därför kommer hela Fredagkvällen gå till att trimma, tvätta och putsa inför detta. Oj, oj.. Alltid lika roligt att ha mycket att göra ! ;)
 
Idag blir det markarbete med bägge hästarna :) Dom har haft lite vila nu över midsommar men nu sätter vi igång igen ! :)
 
Ha en trevlig dag !
 
KramKram // Emma
 
 
 
¨"Finns inga ord för hur mycket jag hatar dig idag"

Onsdag 20 juni 2012 - Överkörd av tåget ?

Missade jag det lilla tillfället igår när jag blev överkörd av tåget ? Eller kanske bara var det en bil ? Eller var det bara jag som tränade volleyboll för första gången på 3 månader ? ;) Aaaahh just det ! Som sagt, rörde boll för första gången på 3 månader igår. Var roligt ! En aning ringrostig var men väl men kunde ha varit värre..

Efter volleybollen igår var det bara att susa till hästarna och hoppa in i bilen för att åka på hoppträning. Har haft en ganska "lat-period" det senaste halv året. Förut var detta vardagsmat.. Kändes dock i kroppen att det var ett tag sen nu. När jag landade på marken efter träningen var färdig var det inte mycket kraft kvar i mina ben. Som tur har man med sig världens bästa Mamma som kunde köra bilen hem. Mellan träningarna igår var jag ingen rolig människa. Hungrig och trött + att jag visste att det var 3 timmar kvar innan jag skulle få ta det lugnt. En hungrig och trött Emma är ingen person som någon borde få träffa;) Aniston var lite seg igår också. Slarvade endel i början men vi avslutade med en fin runda!

NU på morgonen hade jag inte så mycket träningvärk men jag hade gått upp en si så där 50 kg under natten. Var riktigt tungt att släpa mig ur sängen. Tur var sov jag hemma hos mina föräldrar. Min säng i lägenheten är ungefär 1 m ifrån golvet. Hade inte varit säkert att landa på benen från den höjden idag;)

Idag är det jobb till kl 14.00. Efter det ska jag iväg på sista sadelutprovningen med Aniston och sen ska jag hem och träna Cleo lite granna. Planen finns att även jag ska gå ett pass Backträning men vi kan väl säga att vi får se i vilket skick jag är i när jag är färdig med hästarna.

Ha en finfin dag !

KramKram // Emma

Ps. Gårdagens kommentar är; Jag hatar dig, med glimten i ögat ! Ds.




Tisdag 19 juni 2012 - Volleyboll och inbyggd BH

Är lite nere idag.. Först och främst så fick jag ont i mina revben igen i Söndags kväll och sen vaknade jag upp förkyld imorse. Men men allt går att lösa. Hoppas på att det jag känner i revbenen är överansträngning efter att äntligen kunnat träna fullt ut igen i snart 2 månader utan smärta. Kan ju erkänna att jag kanske gjort lite mer än vad jag borde(A) Men fick gick i allafall och fick revben+bröstben tejpat med rehabtejp i förebyggande syfte ifallifall. Alla som ser denna tejpning brukar tycka att det ser lite komiskt ut. Vi kan väl säga att sport-BH:n jag hade på mig när jag styrketränade igår hade jag inte behövts;) Följd frågorna som jag brukar behöva svara på är att; Nej, min sjukgymnast gör inte denna tejpningen utan har en kvinnlig naprapat som jag jobbar med som hjälper mig;) Eftersom det är svårt att hitta en urringning som passar till denna finfina tejpning så får man helt enkelt matcha kläderna med tejpen. Fick den här gången turkos och skrik-rosa tejp;)

Blev sen ridning igår eftersom det envisades med att regna hela tiden fram till kl 20.

Lyckat möte med min nya försökskanin Cristina ! Super taggad att komma igång, kommer att bli hur bra som helst ! :)

Idag är det volleybollträning som gäller.
Har inte rört en boll på riktigt på 3 månader så ska bli spännande att se hur dålig man är ;) Men det är i allafall praktiskt taget bestämt att jag kommer att skriva på kontrakt för att spela nästa säsong :) Känns hur bra som helst och är riktigt taggad att få sätta igång och träna igen ! :) Tränar volleyboll 17.00 - 18.30 och sen ska jag hem och göra iordning Aniston för att åka med henne på hoppträning. Puuhh.. blir en lång dag !

KramKram // Emma




Måndag 18 juni 2012 - 4 dagar kvar...

Då var det bara 4 dagar kvar till midsommar ! Hoppas på att vädret kommer att förändras, när jag kollade igår stod det att det skulle regna hela eftermiddagen/kvällen. Vi hoppas även på att köket i huset kommer att bli färdigt. Snickarna har lovat att det ska vara färdigt på Onsdagkväll men man vet ju aldrig !

Denna veckan blir full smockad som vanlig trots att det bara blir 3 arbetsdagar. Idag efter jobbet ska jag ha möte med min nyblivne försökskanin. Har länge pratat om att jag ska skaffa mig en ryttare som jag kan prova alla mina "dumheter" på och nu har jag hittat henne. Ska bli riktigt roligt ! Efter det är det hästarna som ska rastas och även jag ska upp en sväng i backarna. Tisdag är det hoppträning med Aniston, Onsdag blir det jobb, direkt till sadelutprovning och sedan direkt in till stan igen för att träna lite volleyboll. Torsdag ska jag in och jobba 3 timmar på morgonen och sedan är jag ledig. Ska till Tilda och fixa håret inför midsommar och sen bär det av upp till Bolmen och vad vi hoppas kommer blir en riktigt bra midsommar :)

KramKram // Emma


Söndag 17 juni 2012 - Det var en gång...

Det var varit ännu en lyckad helg ! Var och hälsade på Becka och Tobbe i deras nya hus i Falkenberg i Fredags. Huset var super fint, så fint att jag bestämde att jag flyttar in. Eller jag fick i allafall inviga deras gästrum;)

Ingen sovmorgon på Lördagen då jag och Mamma åkte till Borås och shoppade ridkläder på Hööks. Eftersom jag bara ägde 1 par hela ridbyxor var det dax att fylla på lite i graderoben. När vi var hemma där ifrån blev det konditionsträning med bägge hästarna. Aniston går framåt hela tiden och var till och med snäppet frächare än Cleo efteråt. Sen var ju planen att jag skulle sova men det räckte inte tiden till eftersom det bestämdes att det skulle bli förfest i min lägenhet som för tillfället såg ut som en bomdnedslag. Så istället för sömn blev det två koppar kaffe (haha ni som känner mig vet att med detta kan det bara bli katastrof, hyper Emma) och en ev lite för snabb resa in till stan om man ska vara petig;) Blev ännu en lyckad, konstig utekväll ! Vi började skriva på en lite saga igår.. " Det var en gång en flicka och en pojke.. " Innehållet är ganska suddigt och slutet är forfarande inte skrivet. Har en känsla av att denna saga kommer att underhålla oss ett tag framåt. HaHa.. Men jag menar en saga om innehåller spänning, en jäkla massa humor och meningen "Ta mig med storm eller skit i det", can only be a good one ;) Tack för en roligt kväll ! Ps. Enligt taxichaffisen som körde hem mig kommer sommaren till stan efter midsommar. Kändes som han visste vad han pratade om;)

Blev självklart ingen sovmorgon imorse heller utan världens bästa svåger kom och hämtade mig och körde mig och min syster upp till sommarhuset. Vi har städad iordning inför nästa helgs festligheter. Kan ju erkänna att jag inte var det mest aktiva idag(brukar dock aldrig vara om det innebär att jag måste städa) men tyckte ändå jag gjorde ganska bra ifrån mig trots lite sömn.

Nu är det dax att krypa i ridkläderna och köra varit pass med hästarna...

KramKram // Emma



Fredag 15 juni 2012 - Beckis..

Då var det Fredag igen och har en ganska upp planerad med rolig helg framför mig !

Efter jobbet idag ska jag hem och rida Cleo en sväng,
Aniston vilar idag. Efter det ska jag sätta mig i bilen och köra till Falkenberg och hälsa på i Beckis nya hus. Tjejen har tjänat ihop x antal vuxen poäng nu när hon blivit husägare tillsammans med sin sambo Tobbe. Ska som vanligt bli roligt att träffa Becka men ska bli extra roligt idag när jag ska få se huset.

Annars i helgen så ska jag till Hööks i Borås med Mamma på Lördag morgon. Dax att fylla på lagret av ridkläder som just nu är helt obefintligt. Har ett par hela ridbyxor kvar. På kvällen planeras det festligheter i Halmstad, inget spikat ännu men jag säger som Jessica "Det finns en ganska oplanerad plan än så länge. Men det finns en plan som ska bli en klar plan framåt Lördag" ;)

På Söndag ska vi upp till sommarhuset och städa lite granna hela familjen. Allt ska putsas inför storslagen midsommarefst nästa helg. Ska bli riktigt roligt !(festen INTE städningen) Förmodligen kommer dagens att avslutas med beachvolley. Dock är det lite jobbigt att göra detta i vår familj. Lillebror som senast spelade med juniorlandslaget ställer lite krav på spelet, jag som är lite ringrostig efter vila blir irriterad när det inte går som jag vill och sen har vi Mamma och Pappa som för x antal åre sen spelade i elitserien. Mamma ställer sig alltid på planen och säger att "Jag ska bara ta det lite lugnt" 10 minuter in i spelet länger sig Mamma som en galning och Pappa med för den delen. Det ända som skiljer som åt är att Mamma har lite mer kontroll på var dom andra spelarna är på planen. Spelar men med Pappa kan man få en tackling av en 99 kg tung kropp ;) Alltid lika spännande och se hur det ska gå !

Hästarna och jag ska självklart också tränas. Igår körde jag ett pass med backträning och idag ska jag efter passet med Cleo försöka komma ut på en joggingsväng. På Lördag ska jag till gymmet och köra axlar/arm/rygg och på Söndag får vi se vad jag känner för. Ev. ska jag prova på att springa min sommarrunda uppe vid sommarhuset. Längesen jag sprang den dock ;)

Hoppas alla får en super rolig helg !

KramKram // Emma

Becka och Tobbe :)

Torsdag 14 juni 2012 - Flörtcoach och gitarr

Igår var det en rolig dag ! :) Efter jobbet var jag i stallet och tog hand om mina kära bebisar. Cleo fick bommar och kavalettihinder på banan och Aniston gick en jogg runda i skogen. FinFina bägge två :)

Efter det fick jag fixa till mig för att åka på fin besök ner till Laholm och träffas Packi :) HaHa.. Jag agerade "flörtcoach" igår ! Måste säga att för att inte haft så stor erfaranhet av den här "sporten" så tog mitt lag hem segern ;) HAHAHA.. Min kommentar efter "matchen" var;  "Jag hade bra spelare att jobba med och att jag bara lutade mig tillbaka och lät dom sköta jobbet, men jag vill ändå säga att jag hade ett litet finger i spelet";) Bra spelat Packi ! Blev även lite sång och och giitarr. Var typ 10000 år sedan jag sjöng på riktigt men måste säga att jag blev lite sugen att sätta igång igen. Rösten ska bara komma tillbaka ifrån sitt "krassliga-stadie", har inte riktigt återhämtat sig ifrån föreläsningen....

Idag är det jobb och hästar som vanligt. Idag vilar Cleo och Ainston går en sväng på banan. Får se vad vi kan hitta på för aktivitet för henne idag :) Annars blir det back/rehabträning för mig i eftermiddag :)

KramKram // Emma

Packi, bild tagen ifrån gymnasiet då vi gick musiklinjen ihop :)

Onsdag 13 juni 2012 - Alarm ?

Måste nog byta alarmsignal på min mobil. Har försovit mig 2 dagar i rad nu för att jag inte vaknar av ljudet!

Igår efter jobbet blev det 20 min på crosstrainern och sedan lite magträning. Sen när man fått i sig lite ny energi så blev det ett pass med Cleo på banan som gick bra ! Finns endel att jobba på i dressyren.. Efter det lastade vi in Aniston i transporten och åkte iväg på hoppträning. Aniston skötte sig precis som hon skulle. Roligt att åka och träna med henne nu när hon orkar hela träningen;)

Något som är roligt nu är att min Lillebror har kommit hem. Skönt att äntligen ha någon som är en lika stor träningfreak som jag är ;)

Idag är det jobb som vanligt till 16.00.
Sen är det även det som vanligt hästarna som gäller. Cleo ska gå markarbete med lite bommar på banan och Aniston ska joggas en sväng i skogen. Sen som det ser ut nu ska jag köra en sväng ner till Laholm och hälsa på Packi :)

KramKram // Emma


Tisdag 12 juni 2012 - Rakbladsmetoden..

Vi kan säga att min röst är lite lätt krasslig idag ! Efter 2 timmars föreläsning med redan kass röst var det med något väsande ljud jag fick fram. Dock är det lite bättre idag. Gårdagens föreläsning gick mycket bra och stort tack till alla som kom ! Kommer förmodligen komma fler föreläsningar runt om i området så ni som missade denna så kommer andra tillfällen :)

Idag när jag kom till jobbet så hade Tilda mailat den här texten till mig;

""RAKBLADSMETODEN

När James Cameron höll på att producera och regissera filmen Titanic fick han möjlighet att utforska sina egna drivkrafter.

Projektet drog iväg kostnadsmässigt och Cameron fick vid flera tillfällen försäkra sponsorer och filmbolagen om filmens storhet. Många oroade sig för att det här skulle bli en ny "Waterworld", det vill säga en påkostad flopp. Det var alltså mycket som stod på spel.

Det sägs då att James Cameron satte upp en post-it lapp på sin datorskärm med ett rakblad fasttejpat på. På själva post-it lappen stod det:

"If I fail - use this"

Varför gjorde han så här?

Självklart som ett skämt. Eller det utgår jag ifrån. Men säkerligen med en gnutta allvar också.

Jag tror nämligen att James Cameron gjorde det här för att påminna sig själv om vad det här handlade om. Titanic måste bara bli en succé. Alternativet var... om inte ett rakblad, så åtminstone något han inte ville vara med om.

Titanic blev en succé, som vi alla vet. Den tog hem 11 Oscars på 1998 års Oscarsgala och spelade in över 1,8 miljarder dollar. Succé är en rejäl underdrift.

Vi kan kalla den för rakbladsmetoden. Ta det på rätt sätt nu, du förstår vad jag menar.

Fundera inte bara på hur bra du kommer att må när det du har framför dig är gjort - tänk på vad som händer om du inte gör det? Vad blir de potentiella konsekvenserna av ett misslyckande? Gör dem gärna lite värre än de är.

Kanske behöver även du, men på ett skämtsamt sätt, sätta upp en post-it lapp, för att skapa lite mer press på dig själv idag? En måste-känsla, eller "segra eller dö"- mentalitet, för att vara lite mer dramatisk.

Morot och piska. Motivation och hotivation. Det låter som att blanda mjölk och citron, dvs att det ska skära sig, men icke. Lika lite som du behöver göra det.

James Cameron verkar känna till sina egna drivkrafter. Frågan är vad som driver dig? ""

HaHa.. Okej, jag fattar vinken Tilda ! ;)

Ha en fin dag !

KramKram // Emma



Måndag 11 juni 2012 - Föreläsning...

HATAR POWER POINT ! Förmodligen fanns det en anledning till att jag bara fick G i Datakunskap. Kan bero på att jag är totalt VÄRDELÖSALLT som har med datorer att göra ! Håller på med det sista inför kvällens föreläsning i Båstad.

Helgen har varit ganska underlig. I Fredags var jag uppe i Falköping med familjen och firade min Lillebrors student. I  Lördags var det sovmorgon och ridning på förmiddagen. Syrran red Aniston och jag hjälpte henne på banan. Dom går riktigt bra ihop nu :) Efter det bar det av till stan igen och en kväll med tjejerna. Vi käkade på Gastons och sen var vi hemma i Emelies "extremt" stökiga lägenhet.(den såg ungefär ut som min när det är städad) Efter det blev det Mårtensson till stängning och för en gång skull stod alla tjejerna på benen hela kvällen. Efter många rundor när Emelie skulle åka taxi med polisen och Tilda inte kunde bestämma vilken mat hon skulle ha kom jag äntligen hem till min säng.
Helgen var konstig. Har blivit kallad smygfet, norsk, känslomässigt invalid, bitch, socker söt och fräck på en och samma helg. Hoppas alla har haft en trevlig helg ;)

På Söndagen blev den en lite sväng till Väla med Tilda, Erik och Meloo. Sen blev det att göra färdigt inför dagens försläsning och passade på att ligga i badkaret i 2 timmar. På kvällen blev det filmkväll med Tilda. "Friends with benefits", Klockrenfilm och riktigt bra film !

Idag ska jag rida Cleo på banan och Syrran hjälper mig med Aniston. Efter det ska jag tillbaka till stan och fixa med projektor och grejer till försläsningen ikväll. Den är på Båstad ridklubb kl 18.00 om ni är sugna att komma :)

KramKram // Emma

Lördag 9 juni 2012 - Cykel och Lillebror :)

"Puuhhh, 3 djupa andetag! Ökar farten lite granna, men bara så mycket att jag endas känner en liten ökning av pulsen. Vill inte ta ut mig innan jag har kommit fram. Vet precis vad det är som gäller, varje rörelse sitter in prentad i ryggmärgen. Är inte första gången och säker inte den sista. Halv vägs framme, nu börjar det bli riktigt riktigt jobbigt ! Musklerna svider och finns en lite tanke om att ge upp. Men skakar av mig tanken och äntligen är jag framme. Anfådd och helt färdig...!"

HaHa.. Historian om hur jag cyklade upp för backen upp till mina föräldrars hus. Alla som umgick med mig när jag var yngre vet precis vad jag menar. Det är en riktigt "mördarbacke". Anledningen till att jag idag cyklade var att jag cyklade och köpte frallor imorse.

Igår var vi hela familje i Falköping och firade min Lillebror som tog studenten. Han har gått 3 år på Volleybollgymansiet och blev igår "vuxen". Måste erkänna att det ska bli riktigt roligt att han kommer hem igen. Sen får vi väl se hur länge han stannar här men blir kvar här. Mamma har ju sagt att eftersom han nu bort borta i 3 år så måste han bo hemma i 3 år. Tror inte ha stannar så länge;) Var en riktigt trevlig studentmiddag tillsammans med alla som gick volleybollinriktningen och deras föräldrar. Lillebror var som han skulle lagom på snusen och jag hoppas att han och alla andra volleybollare hade en riktigt rolig kväll/natt igår. Vet att festligheterna kommer att fortsätta med "utspark" idag och även Studentbal imorgon. Men om jag känner lillebror rätt är det inte helt omöjligt att det även blir lite fest ikväll (?) ;) Njuta av denna helgen lillebror och som sagt, gör inget som jag inte skulle gjort!.. Tänk på att Mamma ska köra hem dig på Måndag ;) Ses på Balen på Söndag !

Idag ska jag snart ge mig ut och rida mina hästar. Blir pass på banan med bägge två. Efter det ska jag till stan och ha fikamöte med Renée :) Efter det ska jag hem och städa lägenheten lite granna och sen ska jag försöka ta en powernap innan det är dax att svira om till kvällen. Vet inte riktig hur kvällen kommer att se ut ännu men har en känsla av att den kommer att tillbringas med många av dom jag tycker om mest av alla ! (okej, fjäsk) men det är sant ;)

Hoppas på att alla får en rolig Lördagkväll :) och grattis till alla som tog studenten igår !

KramKram // Emma



Babyboom och lillebror :)

Herregud ! Ska ALLA ha barn nu eller ? Kan alla i min ålder sluta få barn nu eller ? ;) Nää, grattis till alla som fått och ska ha barn ! Men den senaste veckan har det varit bebisar överrallt.

När jag, Becka och Tobbe satt och åt glass igår så kom det två små barn cyklandes tillsammans med sina föräldrar som gick igemte. Den ena pojken hade stödhjul och den andra hade en cykel som jag borde ha haft när jag var liten (eller kanske borde ha en sådan forfarande) Det var en cykel utan trampor, killen putade alltså sin cykel fram med sina fötter. Super gullig ! När den äldre med stödhjul cyklade förbi oss så sa han till sin mamma "Jag hatar dig, jag vill ha glass!" 1 hundra del efter han sagt det körde han på en sten och cykeln gick i backen. Somliga straffar gud direkt ! ;)

För 5 minuter sen kom min Mamma inspringande på mitt kontor. Blev lite paff eftersom hon inte brukar vara här och lite mer ställd när hon kommer med bebisbilder på min bror. Anledningen till detta är inte att min Mamma alltid brukar springa runt och visa bilder på oss syskon när vi var bebisar utan det är så att vi skulle välja en bild till min brors studentskylt. HaHa.. Skrattar alltid när jag ser bilder på min bror, han såg ut som en liten tjock gubbe när han var bebis ! Sen när han blev 2-3 år blev han världens gulligaste pojke ! På varenda bild ser han ut som en riktig busunge, vilket han var också! Kom ihåg när jag och Syrran började ta med våra "killkompisar" hem och Johan var super "tetig". En dag frågade Mormor varför han retades så mycket med oss, då sa snorungen; "För att det är min uppgift som lillebror" Ska dock inte säga att jag alltid varit en ängel när det kommer till att retas. Tror att jag och lillebror var i vårat esse när vi kom på namnet "Tompa Stor Näsa" HAHA.. Men det är en historia jag sparar för min systers skull.. ;)

Ha en fin eftermiddag !

KramKram // Emma

Lillebror som imorgon blivit så vuxen att han tar studenten :) Oj Oj, tiden går fort !









Torsdag 7 juni 2012 - Hästkväll och träning

Igår firade vi Sveriges dag med att tävla med Aniston. Vi gjorde en jätte fin runda trots nedslag. Komm lite nära i två lägen och då fick hon inte riktigt upp fötterna. Bara att fortsätta att jobba på detta !

Eftermiddagen spenderade jag sedan i Falkenberg tillsammans med Beckis. har inte sett henne på hur länge som helst, dock pratade i telefon med henne dagligen men ibland kan det vara skönt att få ett ansikte till rösten;) Bröt mitt glass löfte men det var det värt eftersom det gjorde på "Tre toppar", Världens bästa glassbar i VÄRLDEN! ;)

Avslutade en mycket lyckad dag med familjemiddag och en ruskigt mätt Emma gick och la sig !

Inledde denna dagen med 2 PT-kunder och har sedan hamnat här på kontoret igen. Mycket att göra inför att jag ska vara ledig imorgon då lillebror tar studenten. Eller har gör inte det egentligen, egentligen är han fortafrande 5 år och springer runt och retas med mig. För jag menar jag är inte gammal nog att ha en lillebror som tar studenten (?) ;) Idag blir det jobb till 16.00 och sedan hästarna. Aniston skrittas efter gårdagens tävling och Cleo ska gå en sväng på banan. Efter det ska jag ut och svettas i mina favoritbackar igen ! ;) Riktigt TAGGAD!

Sen får ingen missa att vi ska ha hästkväll i Båstad den 11 juni (alltså nu på Måndag) Kommer att föreläsa om "Träning för ryttare" och även bvara genomgång av AcHästprodukters sortiment. Kommer finnas fika och erbjudande på både produkter och träningprogram. Missa inte det ! Läs mer på Båstad ridklubbs hemsida; http://brk.hemsida24.se/

KramKram // Emma


Onsdag 6 juni - Tävlingsdax...

Gäsp, gäsp, gäsp ! Klockan ringde 06.15 idag och har nu varit ute och gett hästarna lite mat inför dagens tävling. Vi ska till Björbäck och hoppa 110 cm med Aniston. SKa bli riktigt skoj eftersom att jag ÄLSKAR Björbäcks gräs bana !

Hoppträningen igår gick alldeles lysande. Vilket på ett sätt gjorde mig lite sur eftersom Cleo totalt flippade på tävling i helgen. Hoppade upp henne till 140cm igår, och hoppade en 120 banan utan några problem. Så det blir till att tagga om och ge sig på nästa tävling.

Senare idag ska jag en sväng till Becka och hälsa på henne. Har inte sett henne sedan vi var i Åre v. 10. Såååå vi kan säga att det ska bli LITE roligt att se henne idag. Efter det åker jag förmodligen hem till Torup igen och äter middag med min familj :)

Blev helt överlycklig igår när jag hittade min sommar-tröja. Sommar-tröjan är en stickad, ljusblå, uttvättade tröja med nada passform som jag tagit ifrån min Mamma för många år sedan. Den kallas för sommar-tröjan för den har följt med varje sommar i snart 7 år. Finns många roliga minnen i den tröjan ;) Trodde den var borta men lagom till sommaren dyker den upp igen, passande ! Frågan är om den håller för ytterligare en sommar efter denna;)

Ha en fin dag !

KramKram // Emma


Tisdag 5 juni 2012 - Hel galen ?

Okej, igår hade jag en lite konstig dag! Känns som jag hade en tendens till att skäma ut mig själv. Det började med att jag har fått en ny (dålig) vana att dansa i min bil när jag kör om det kommer en bra låt. Självklart när jag åkte hem så var det bara bra låtar på radion. Men helt plötligt när jag står still vid ett trafikljus så slår tanken mig att jag faktiskt inte är själv i trafiken då jag tittar åt sidan och inser att det sitter en kille i bilen bredvid mig och småskrattar åt mig. Tror jag krypte 5 storlekar i mitt säte men killen var gullig nog att vinka och skratta lite mer åt mig. Sen när jag kom hem till lägenheten igen så hade jag lite bråttom eftersom jag redan var sen till träningen men tjejerna så jag springer in med famnen full av kläder och på bara sockarna. 1 minut senare kom jag utspringande igen iklädd träningkläder och men fortfarande på bara sockarna och träningskorna i handen. Eftersom jag hade lite bråttom lyckas jag självklart tappa min mobil och mina nycklar så att dom hamnar under bilen. Var på jag skriker "FAN" var på jag åter igen inser att jag inte är själv i världen och tittar upp för att se min granne mittemot på gatan stanna upp i sitt räfsande för att ge mig en lite arg blick och en annan kille som går på gatan tittar på mig och skrattar. Åter igen blev jag lite kortare och hoppade in i bilen, högröd i ansiktet ! Såå vi bara säga att jag är inte helt, totalt galen i huvudet har bara lite bråttom ibland;)  

Träningen med tjejerna gick riktigt bra och som, vanligt fanns det mycket att prata om !

Idag är det en vanlig Tisdag vilket innebär jobb och sedan hem till hästarna för att åka på hoppträning. Aniston ska trimmas på banan och sedan tvättas inför tävling i Björbäck imorgon. Cleo får åka med på hoppträningen. Håll tummarna för att jag kommer att få åka på terrängträning med Aniston på Torsdag !

KramKram // Emma




Måndag 4 juni 2012 - Helgen...

Idag är det en trött, förkyld och en Emma med svullen fot efter att ha blivit ner trampad av 5000 stilettklackar i Lördags ! Kan säga att jag inte var super sugen på att gå till jobbet och mindre sugen nu när Jenny ringde och berättade att hennes son är sjuk och att hon inte kommer och jobbar idag. Puuh Puuuh, detta kommer bli en lång dag!

Har varit en helt okej helg i allafall ! Mys hemma i Torup i Fredags. Jag och Mamma tittade på våran nya favorit serie White Collar. I Lördags var vi och tävlade i Glommen. Tävlingen gick skit så tänker inte ens skriva om den. Var rusikgt ruskigt besviken efter att de har gått riktigt bra de senaste tävlingarna. Men något kan jag berätta är att när vi står och ska göra brodda och göra iordning Cleo så längre bort såg vi en Tromb. Har aldrig sett en på riktigt! I början var det vara häftig men sen när den kom närmare blev det lite obehagligt, som tur var så upplöstes den.

På kvällen grillade Jag, Tilda och Johanna hemma hos mig på mina nya, fina, rosa grill;) Var en trevlig kväll och när Johanna och Tilda åkte hem åkte jag in till stan och möte upp Meloo:) Blev en lyckad kväll på Mårtensson trots att jag insåg när vi gick hem att jag blivit trampad med x antal  klackar på mina redan cp:iga fötter. Har man festad på riktigt när man blöder om fötterna när man går hem? ;)

Söndagen spenderade jag i sängen eftersom jag vaknade upp med feber och förkyldning. Vaknade även med en aning om att jag kanske inte varit mitt "trevliga-jag", vet inte riktigt om hon existerar men jag intalar mig själv det iallafall. Mina aningar förstärktes och bekräftades när jag pratade med Meloo! Blää för mig ! Vi konstaterade väl även att jag är fruktansvärt kräsen och även kanske lite dum i huvudet! Så kanske fanns en annan anledning till att jag vaknade upp sjuk, KARMA!

Idag jobbar jag som vanligt och sen ska jag som vanligt hem till hästarna. Cleo ska ut och jogga i skogen och Aniston ska trimmas på banan. Ikväll blir det åter igen Galgberget med tjejerna. Kanske inte blir sten hårt för min del nu när jag är sjuk men men.. Får väl passa på att piska tjejerna lite extra ! ;)

KramKram // Kräsna och en aning puckade Emma ;)



Fredag 1 juni 2012 - NU är det sommar !

Då var det sommar! Kan dock inte säga att vädret säger samma sak men enligt alla börjar sommaren den 1 juni så nu är det helt enkelt sommar :)

Igår blev det konditionspass med bägge hästarna. Syrran skulle ha ridit Aniston men hon har tyvärr blivit sjuk så jag fick hoppa över min promenad och ta henne istället. När hästarna var avklarade så åkte jag tillbaka till stan och spenderade kvällen med Tildnis. Blev pestopasta, jordgubbar och film, mys !

Idag är det jobb till kl 15.00 och sedan ska jag springa lite ärenden på stan innan jag åker hem och ska trimma Cleo för morgondagens tävling och efter det blir det lite hoppning med Aniston. Stannar hemma i Torup ikväll eftersom jag imorgon har första start i Glommen och kommer behöva gå upp kl 05.30. Så det blir Fredagsmys med Mamma och Pappa.

Jag som trodde att jag hade kommit över min sockertröskel nu men, INTE ! Imorse hade jag gjort vad som helst för att få lite "socker på sängen!" Så mina drömmar om gelébjörnar och Ben&Jerryburkar kommer förmodligen stanna kvar ett litet tag till ;)

I helgen blir det som sagt tävling på Lördag förmiddag och på kvällen får vi se vad som händer. Jag och Tilda smider lite planer så vi får helt enkelt ser vart dom slutar. Annars är det en lugn dag på Söndag. Planerar att ha sovmorgon och äta mysfrukost i sängen.

Ha en trevlig helg och för all del en bra dag ;)

KramKram // Emma


RSS 2.0