Dax att avsluta..

Nu är det snart dax att runda av dagen här på jobbet. Ganska skönt att ha några sådanahär dagar då det är super lugnt. Brukar vara ganska stressigt i vanliga fall. Nu ska jag ut till stallet och ta hand om mina bebisar:)

Hoppas att det blir ridning idag. Blåser väldigt mycket :/ Får se hur det ser ut när jag kommer ut til stallet. Hade kunnat köra bort till ridhuset men transporten är inne på däckbyte så det funkar tyvärr inte.. Men men så är det ibland. Man kan inte styra över vädret.

Efter det ska jag til gymet innan det bär av hem till Torup och middag hos Farmor och Farfar. Detta innebär att i morgon har jag gått upp ca 3,7 kg efter all mat kan kommer äta ikväll ;)

Ha en fin eftermiddag !

KramKram // Emma


Torsdag 29 december 2011

Igår var det tjejkväll hemme hos mig med Emelie, Johanna, Becka och Tilda :) Super mysigt ! Vi åt pestopasta och snackade en jäkla massa skit ;) Tack för en jätte rolig kväll tjejer !

Idag blev det en senate start på jobbet eftersom Becka var kvar hos mig och vi var tvungna att äta lite mys frukost tillsammans;) Men nu sitter jag i alla fall på jobbet. Dagen kommer se ut som igår. Stannar tills jag inte längre har något att göra.

Efter det ska jag ut till stallet och rida hästarna om det inte blåser allt för mycket. Sen ska jag till gymet, hann inte med det igår tyvärr så får träna igen det idag. Efter det ska jag hem till Torup och äta hemma hos min Farmor och Farfar ikväll. Ska bli mysigt ! Sover sen hemma hos Mammi och Pappi :) Mysigt det också ;)

Hoppas alla får en toppen dag !

KramKram // Emma

Jag och Emelie från i sommras ;)


?????

Ska snart lämna min dag här på jobbet och ge mig iväg för att fixa lite granna. Ska först in till stan för att ta en snabb titt på nyårsklänning och tänkte även köpa mig ett rött läppstift att ha på mig. Tycker det är riktigt snygg får se om jag kan fixa att bära upp det ;)

Sen blir det gym. Ska jogga en 20-30 min på rullbandet för att sedan köra lite träning för armarna. Sen ska jag ut till stallet, ingen ridning idag bara mockning. Sen kommer vi till dagens stora problem. Ska ha tjejkväll och ska göra mat men har inte hunnit bestämma mig vad jag ska göra för mat. Hmmm.. Får försöka komma på något  eftersom jag måste handla när jag kommer hem ifrån stallet. Någon som har några bra tips?

Ha en fin eftermiddag!

KramKram // Emma


Onsdag 28 december 2011

Nu är jag äntligen tillbaka här på bloggen. Har blivit ett litet uppehåll över jul eftersom jag varit ledig och haft mycket annat för mig.

Mellandagarna känns som konstiga dagar. Ibland är man ledig och på jobbet känns det som att alla tänker "Allt händer efter nyår" Skönt men konstigt ! Var ledig igår men kommer jobba 28, 29 och 30. Inte bestämt vilka tider efter som det beror lite på hur mycket det finns att göra.

Hästarna har har vilat över jul och jag började jogga igång dom igen för 2 dagar sen. Cleo hade ganska mycket överskotts energi men känns ändå som bägge har vilat sig i form eller så har jag glöt av hur fina som var innan vilan ;)

Idag så ska jag till Renée och fixa till ryggen för att sedan åka till gymet. Tänkte ta mig en sväng på stan och se om jag hittar en nyårsklänning och även fixa nytt bett till Aniston och min ponny Tuja. Sen ska jag ut till satllet en snabbis för att ta hand om sysslorna för att sedan åka hem och göra huset klart för tjejkväll :) Ska bli jätte mysigt !

HA en fin dag !

// Emma

Tuja min gamla tävlingsponny och bebis ;)


Vänta, vänta och vänta..

Har inte växt ifrån det där med att dagen innan jul sitta och känna att tiden igår riktigt långsamt. Älskar julen ! För när man man liten var det för julklapparna men nu när man blivit äldre är det för att få träffa och umgås med familj och släkt :)

Idag skulle jag varit på gymet menn så blev det inte för när jag kom dit visade det sig att de hade stängt tidigare idag. Så det blev inget med min träning idag. Istället gick jag en extra vända på stan och tittade efter nyårsklänning. Hittade ingen men hittade istället vägen upp till Tildas frisör salong där vi fixade till min undercut lite granna. Tack för hjälpen Tilda ! Träffade även på min Lillebror på stan som man inte ser så ofta längre då han går på volleybollgymnasiet i Falköping. Men till sommaren tar han studenten :) Vi slog våra kloka huvuden ihop och hjälptes åt att hitta de sista julklapparna. Blev bra tycker jag :)

Imorgon är det julafton och mycket är på schemat. Ska äta frukost och byta julklappar med Johan på morgonen. Sen ska jag iväg till stallet och ta hand om hästarna. Får se om det kanske till och med blir lite ridning på morgonen innan vi ska ha lite julfriande i stallet kl 9.00. Eftersom det är min första jul i detta stallet så ska det bli jätte mysigt :) Sen bär det av hem vill Torup, ska äta lunch hemma hos Mamma och Pappa. Sen ska vi ner en sväng efter/innan(?) Kalle och fika hos Mormor. Sen hoppas jag att Johan dyker upp framåt eftermiddagen. Ska fira kvällen hemma hos mina föräldrar med julklappsutdelning. Mysigt !

Hoppas att alla får en super fin jul !

KramKram // Emma

Lite dålig vinkel men där synd min under cut.

Fredag 23 december 2011 med Frågestund :)

Är inne en snabbis på jobbet för att skicka iväg lite saker sen är jag ledig resten av dagen :) Ska fixa det sista julstöket inför julafton. Blir dammsugning av lägenheten och slå in de sista julklapparna.

Började dagen i stallet. Alltid en bra starta på dagen ! Mockade oh joggade Cleo en stund på banan. Vill verkligen koncervera henne som hon är just nu. Hon är super mjuk och lydig trots att hon vilat i några dagar. Ska bli en spännande säsong nästa år :)

Super roligt med alla kommentarer jag fått om min förfrågan om er träning. Som tack tänkte jag ha en lite frågestund på bloggen. Ställ vilken fråga du vill om träning ! Speciellt ni som har kommenterat. Era frågor får för tur :) Passa på :) !


Slutet av upploppet !

Puuh ! Snart kan man pusta ut känns det som. Ska jobba 45 min till innan det är dax att åka till mina kära hästar :) Efter det känns det som att man mer och mer kan ta det lugnt inför jul. Imorgon blir det en lugn dag. Ska släppa ut hästarna på morgonen. Ska till jobbet en lite stund och fixa lite grejer sen är jag ledig resten av dagen. Ska stor städa lägenheten och kanske trixa lite i köket. Men känns faktiskt som att man mer och mer går in i ett lugn, måste säga att det är en skön känsla !

Ska jogga Aniston och Cleo en stund idag. Kan inte riktigt låta bli ridningen;) Sen blir det en sväng till gymet. Mage på schemat idag. Blir nog sista träningspasset innan jul :)

Ha en trevlig eftermiddag ! :)

KramKram // Emma


Torsdag 22 december 2011

2 dagar kvar till Julafton !

Super roligt med alla kommentarer i gårdagens inlägg.. Fortsätt att lägga in kommentarer klicka HÄR eller skrålla ner för att hitta inlägget ! Blir verkligen jätte glad :)

Igår efter jobbet blev det stallet som vanligt. Blev en liten joggingtur med Aniston som har vilat några dagar nu när hon har varit utan skor. Var mysigt att rida i snön. Det bästa var att det inte varit tillräckligt kallt så underlaget under snön var fortfarande mjuk. Blev bara en extra mysfaktor med lite snö på toppen ;)

Idag ska jag jobba til kl 14.00 för att sedan åka till stallet. Blir nog lite joggning med Cleo och Aniston idag :) Efter det ska jag till gymet och köra lite mage och balans. Glöm inte det alla ryttare ! Vi måste träna våran balans! Helst om man har en häst som jag som kan skutta lite åt alla håll ibland ;)

Ha en super fin dag och glöm inte att kommentera föregående inlägg ! :D

KramKram // Emma

Har inte köpt någon julklapp till mig själv ännu.. Hmmm.. Kanske dessa fina klackar ;)


Träning för ryttaren !

Till hästa år har "Achästproduker" tillsammas med mig inrikta sig på hälsan hos ryttaren. Jag har under tiden jag har utbildat mig blivit väldigt intresserad av träning för oss ryttare. Vi kan väl mer säga den träningen som inte finns. Idag pratas det inte om träning och om vad som är bra att göra. Vill sätta igång snacket och använda mig av er andra ryttare som bollplank. Vill att om några år kanske styrketräning för ryttare är lika vanligt som inom vilken sport som helst ! Har satt ihop en föreläsning om just detta ämne och igår gick det ut 400 mail till hästbutiker runt om i Sverige som jag hoppas jag kommer få gensvar ifrån.

Behöver lite material och ber då er som läser bloggen om hjälp ! Kommentara eller maila mig era erfarenheter av träning. Tränar ni? Tränar ni inte? Varför inte i sådanafall? Har ni fått höra att ni ska träna? Vad som helt som har med träning att göra. Betyder jätte mycket för mig om ni vill dela med er. Räcker med en kommentar att ni inte tränar eller att ni tränar. Varje respons är bra ! Ni som kommenterar och kommer jag som tack svara på era frågor om träning. Vilka övningar som är bra osv.

Kommentera här på bloggen eller maila mig! [email protected]

Tack på förhand !

KramKram // Emma


Onsdag 21 december 2011

3 dagar kvar till Julafton :)

Igår efter jobbet var jag inne och fixade sista julklappen till Pappa. Får hoppas att han blir glad:) Har några saker till jag ska fixa men dessa behövs inte fixas förrän dagen innan jul. Idag ska jag bara köpa lite julklappar till hästarna. På deras önskelista i år står det betfor, så vad gör man inte;)

Ska jobba til 15.00 för att sedan åka och köpa foder. Ska även försöka få tag i två korgar som jag kan ha till två av mina julklappar. Sen ska jag ut till stallet och fixa lite granna. Om det är fint väder tänkte jag jogga hästarna lite för att stilla min abstinens.

Ikväll blir det fullt ös. Jag och Johan tänkte ta tag i våra liv och bli färdiga i lägenheten. Vi har en massa grejer som forfarande inte kommit upp på väggarna. Tänkte att det kunde vara skönt att få upp det innan jul !

Så ännu en dag med fullt ös :) Trevligt !

Ha en fin dag ! KramKram // Emma


Julklappar, gym, solarium och lite ändringar !

Nu har jag fått springa runt här en stund på jobbet och har äntligen kommit tillbaka framför datorn igen. Har lite mail jag måste svara på och annat pyssel innan jag kan gå hem för dagen. Men när jobbet är klart ska jag in till stan och köpa mina sista julklappar. Har Pappa och Lillebror kvar. Måste säga att det är svårt men hoppas på att jag kommer på något när jag går runt och tittar.

Efter det ska jag lägga min en 15-20 min i solariet. Måste bli lite solkysst inför julafton ;) Sen blir det träning, blir en liten dust för armar/axlar och lite rygg.

När jag kommer hem är det min tur att laga mat. Har inte riktigt bestämt mig vad det blir ännu men tror att det kan bli Pasta, ädelostsås med skinka och broccoli. Mycket broccoli ! :) Sen ska vi sätta upp de sista sakerna i lägenheten. Ska även bli lite ändringar i vardagsrummet. Ska flytta tv:en och soffan. Står inte riktigt bra som det gör nu så hoppas att vi kan hitta någon bättre lösning.

Hästarna har lite vintervila just nu men tänkte åka och rida lite imorgon om vädret är bra. Börjar bli lite rastlösutan ridningen och då red jag i söndags ;) Men tur är det, hade varit tråkigt om jag inte saknade det :)

Ha en fin eftermiddag!

KramKram // Emma


Tisdag 20 december 2011

4 dagar kvar till jul !!

Idag började jag morgonen med att vara ute i stallet och släppa ut hästarna. Hovslagaren kom på morgonen och slog på Aniston sina tappade framskor så nu har hon finna fossingar igen :) Gjorde världens tabbe imorse. När jag kom gick jag ut med hö i hagen och började släppa ut hästarna. När jag släppte ut sista hästen kom jag på att jag glömt ge hästarna kraftfoder ! Hallå Emma ! Har släppt ut dom ett antal gånger nu och har inte glömt kraftfodret då.. Jaja... Fik lite hjälp av Jill som kom ut i stallet så dom fick maten ute i hagen istället. Virr - Fia !

Snöar hos oss idag ! Mysigt att komma ut i stallet och släppa ut hästarna i snö :) Dom säger dock att den ska regna bort men vi kan väl ändå hoppas att den ligger kvar tills julafton ! Eller, kan vi inte alla komma överens om det så kanske det blir så ;) ?

Igår kväll var jag på gymet och tränade ben. Ett riktigt bra träningspass om jag får säga det själv. Idag ska jag dit igen och träna arm/axlar.

Ha en fin dag !

KramKram// Emma






Söndagens 3-rätters...

Här kommer blider ifrån i Söndagkväll då Johan slog på stort och lagade 3-rätters :)

Super gott, vitt vin :) 69:- på Systemet !









Dagens I-landsproblem !

Dagens I-landsproblem är att jag får dricka mitt te här på jobbet i en LITEN mugg ! Te dricker man ur STORA te muggar men hittade bara en stor men den stod så högt upp på hyllan att jag inte kunde nå den. Brukar ha min 201,5cm-i-cm-långa-i-skor-sambo till att hjälpa mig med dessa problem men tyvärr kan jag inte ha med honom överrallt ;)

Sa att denna dagen inte skulle bli bra ;) HeHe..


Måndag 19 december 2011

Denna dagen har börjat dåligt ! Började med att jag försov mig, sen vaknade jag upp med den värsta hårdagen på länge och sen hittade jag inte mina bilnycklar. Johan som var ledig idag och ville sova väckte jag genom att tända kjuset i sovrummet och leta efter kläder. Sorry Honey ! Sen fick jag kasta mig in i bilen för att komma iväg till jobbet ! Puuuhh ! Hur ska denna dagen sluta !

Glömde kameran så kan inte lägga upp bilder ifrån kvällen igår. Kommer ikväll ! :)

Idag ska jag jobba till.. Hmm.. Jag vet inte ! Så länge jag har något att göra. Kan bli till 12 kan bli till 16.00. Ska i alla fall ibäg en snabb sväng till Renée och få ryggen fixad vid 12 snåret. Efter jobbet ska jag till stallet och släppa in och pyssla med hästarna. Ska även ringa hovslagaren idag och se när han kan komma och slå på Anistons tappskor. Hoppas Hoppas att han kan komma inom någon dag !

Har en kontig känsla om denna dagen. Känns inte som att det kommer bli en bra dag ! Please prove me wrong;)

KramKram // Emma


Tre-rätters-middag !

Har varit i stallet med Jessica och rastat Ella och Cleo lite granna. Aniston fick lite kel och pyssel-tid efter jag ridit Cleo. Hon har inte fått på sig sina framskor ännu så hon får vila lite till. Ska ringa hovslagaren imorgon och hålla tummarna för att han kan komma inom en snar framtid.

Nu sitter jag i soffan och väntar på att Johan ska komma tillbaka ifrån Maxi. han står för matlagningen och fick en vink om att det står 3-rätters på scehmat. Väntar med stor spänning ! :)

Hoppas alla har en fin 4:de advent !

KramKram // Emma


Jul på Liseberg

Igår var det världens mysigaste kväll på Liseberg ! Var precis lika mysigt som jag hade tänkt. Blev endel glögg och sötsaker. Gick runt med världens sockerkick i kroppen :) Här kommer lite bilder !










Köptes lite julgodis och te men vi vann även lite Daim och plopp på Daim/plopp hjulet :)


Ska till Maxi om en stund och köpa grejer till mitt julgodis :)

KramKram // Emma


Lördag 17 december 2011

Idag har jag varit på stan och fixat lite julpynt och även lite kläder att ha på mig under julhelgen :)
Detta var julpyntet som jag köpte vill vårat köksfönster :)







Har utsläppet hos hästarna imorse och kunde gå runt och fixa allt i stallet i lugn och ro. Skönt med sådana dagar :)

Nu liggar jag och tar igen mig i soffan en stund för att vila innan det bär iväg upp till Gbg och jul på Lisberg :) Ska bli jätte mysigt !

Ha en fin lördag !

// Emma



Jul på Liseberg

Imorgon går en önskan jag har haft i flera år i uppfyllelse, Att åka till Jul på Liseberg ! Har velat det i flera år men har aldrig blivit av och äntligen ska jag få komma dit :) Jag och Johan ska åka upp imorgon eftermiddag !

Har läst på en massor om vad man kan hitta på och det som är mest intressant är nog julmarknaden ! Kanske kan hitta en och annan julklapp där. Vem vet ! Hoppas att jag kan ta med mig en massa bilder hem som jag kan lägga upp på bloggen.

Helgen kommer att gå i julens tecken, konstigt nog;) Ikväll ska jag försöka övertala Johan så gott det går att vi ska ha en gran i lägenheten och att vi visst får plats med den. Vad gör det om man har lite granris i nacken när man tittar på tv? Annars blir det nog lite Fredagsmys framför tv:en men lite äta-med-fingrarna-mat och film.

På Lördag blir det som sagt jul på Lisberg. Ska ha utsläppet i stallet på morgonen och rida hästarna först och ska även en sväng till gymet. På en Lördag !? Ja, jag vet jag är lite konstig;) På kvällen ska Johan visa sina matlagningskunskaper och laga "Flygande Jakob" Kan inte säga att detta är någon av mina favoriträtter men vi får hoppas att han kan övertyga mig.

På Söndag ska jag baka julgodis. Jag är en riktig julfreak och älskar allt som har med julen att göra. Så på Söndag ska jag baka följande:

Lussekatter
Nutellakrisp
Chokladfudge
Snickerskakor
(Recepten kommer att komma upp på bloggen på söndag)

Vet att allt detta kanske inte räknas i det "traditionella" julgodiset men jag är tyvärr inte glad i ischoklad och knäck. Är någon det förresten? Har aldrig hört någon som har säga; "Jag älskar ischoklad" Not my cup of tea anyway !

Hoppas att alla får en super fin 4:e advents helg och att alla får fin julstämning !

KramKram

// Emma








Önskelista 2011

Alla frågar vad man önskar sig i julklapp hela tiden. Får ju krulliga öron snart. "Fatta jag önskar mig inget i år, låt mig va! " HaHa.. Bara skojar !;) Har bara så svårt att komma på vad jag önskar mig.

När man var liten var det mycket lättare att skriva önskelista ! Tror att det beror på att man hade mycket mer obegränsad fantasi då ! Man önskade sig en häst, en hund, ett flygplan osv. Man var inte begränsad för man visste inte vad saker kostade eller vad det innebar att ha t.ex. djur. Var mycket roligare att skriva önskelistor då;) Vet att det stod "häst" och "hund" varje år på min önskelista. Tog några år innan den önskan gick igenom, eller så var det bara så att alla andra som fick önskelistan blev trötta på att det varje år stod "häst" att dom sa till mina föräldrar att; "Ge ungen en häst så att vi slipper tjatet" ;) Var ganska envis när jag var liten, och är fortfarande;)

Men hur som helt har jag faktiskt fått ihop en liten önskelista i alla fall. Så här ser den ut:

Tekanna
STORA tekoppar (ni vet, stora baljor som man nästan kan sitta själv i)
Ridkläder
Presentkort på vanliga kläder
Liza Marklunds nya bok "Du gamla, du Fria" (eller nya och nya, den kom väl ut för ett tag sen men eftersom jag ligger nergrävd under en sten och bara kommer fram några gånger om året så är den ny för mig;)

Liten lista, jag vet ! Men jag vet inte vad jag vill ha. Kan dock vara en bra tecken på att jag redan har mycket saker som jag behöver :) Men Årets julklapp i år !? En MATKASSE !? Nu kanske jag är dum men had jag fått en matkasse under granen hade jag blivit lätt besviken måste jag säga. Men det är säkert något som hade blivit glad men ändå (!!!) Kanske är lite barnslig fortfarande som bara vill ha fina saker under granen ;)

Vad har ni önskat er i julklapp ?

STOR JULKRAM
//Emma


Fredag 16 december 2011

Igår när jag kom till stallet mötes jag av en Aniston utan bägge framskona. Satan också ! Måste ringa hovslagaren idag och kolla om han hinner sticka inom någon dag innan jul. Lilla Aniston !

Skulle ha blivit en runda på henne i skogen men fick istället ta Cleo. Vi blev ett helt gäng som red ut när både Kicki och Fanny följde med mig och Jessica. Alltid roligt att rida ut fler :) Efter stallet blev det volleyboll, roligt ! Ganska mycket träningvärk eftersom jag fick hopp endel igår. Har inte hoppat ordentligt på 2 år eftersom jag har spelat libero, försvarspelare. Men det var kul :)

Idag är det sista dagen innan helgen:D Jipeee ! Ska jobba till kl 15.00 och sedan blir det stallet. Ska jogga Aniston en stund på banan. Får se hur hon är i fötterna. Annars blir det en sväng med lite serie med Cleo och vädret är ok. Efter stallet blir det en sväng til gymet oh sedan Fredagsmys i soffan :)

Ha en fin Fredag !

Fredagskram // Emma

Fin Fredagsbild ;)

Ingen vill veta var du köpt din tröja !

Kommer ni ihåg den låten "Ingen vill veta var du köpt din tröja" - Raymond och Maria. Nu när det är "Musikhjälpen" på P3. Glöm inte bort att skänka en slant. Pengarna i år går till att hjläpa unga flickor att få utbildning. Flickors rätt att gå i skolan helt enkelt. I alla fall.. Man får önska en låt när man skänker pengar och då spelades denna låten när jag satt i bilen nyss !

Tänker direkt på min gamla ridlärar/dressyrtränare som alltid gick runt och sjöng denna när det var populär. Det roliga var att när vi andra har fått en låt på hjärnan går vi runt och små nynnar den för oss själva men inte hon inte. Nej, hon skrållade över hela stallet och när man var med som ridlägerledare och kom på morgonen kunde man inte låta bli att dra på smilebanden. Hissar spontan sången idag :D

Gå in och skänk pengar till musikhjälpen ! :)
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3946&artikel=4236822&grupp=12803


Torsdag 15 december 2011 med Julgodistips:)

9 dagar kvar till Julafton..

Igår var en ganska tråkig dag. När jag kom till stallet ösregnade det och forsatte så i 1,5 timme under tiden jag var där. Blev ingen ridning alls :/ Hoppas på bättre väder idag. Igår när jag kom hem blev det inget gym heller. Tappade på något sätt motivationen. Blev till att göra mat och mysa med filt i soffan. Tittade på "Lailas söta jul" och fick lite inspiration till mitt julgodisbak jag ska ha på söndag :)

Igår bakade hon Fudgecola, fransk nougat, Choklad/hallon tryfflar.

Choklad/hallon tryfflar

Recept HÄR

Choklad/lakris fudge

Recept HÄR

Fransk nougat

Recept HÄR
Idag ska jag jobba fram till kl 14.00 för att sedan ka ut till stallet med Jessica. Ska rida Aniston och Ella. Tillåter vädret så blir det en runda i skogen, annars blir det en sväng på banan. Håll tumarna att vi slipper regnet idag!

Ha en fin Torsdag !

Emma


Höjdhoppning för stora och små !


Helt sjukt va högt det är !!


En annantyp av hoppning ;)

Onsdag 14 december 2011

10 dagar kvar till Jul...

Igår var det årets sista hoppträning. Är sååå nöjd med min och Cleos utveckling de senaste månanderna. Från att vägra på 90 cm till att hoppa en 120 banan :) Från och med Måndag så blir det en veckas vila för hästarna för att sedan sätta igång igen. Blir som sagt förmodligen dressyr och hoppkurs 3-4 januari om jag får tag i en plats.

Att-göra-listan: Ring tjejen som har hand om anmälan till kursen !

Idag sitter jag åter på jobbet och ska jobba fram till kl 15.00. Sen ska jag en sväng till Renée som ska fixa till min rygg lite granna. Sen ska jag ut till stallet. Ska bygga upp en serie som jag ska hoppa med Aniston. Får ser hur Cleo känns efter igår, är hon pigg och glad får hon ta sig en sväng genom den också. Får ser hur lång tid det tar i stallet men är jag klar hyfsat tidigt ska jag en runda till gymet ikväll också. Blir armar/axlar i sådana fall.

Ha en fin onsdag !

// Emma


Avslutning med blicken framåt !

Avlutade denna säsongen med bra resultat och har redan börjat titta på nästa års tävlingar, super taggad !

v.5  4 februari Laholm Snöhoppet

v.7  18 februari Falkenberg Februaritävling

v.10  11 mars Varberg

v.11  14 mars Laholm Unghästhoppning

v.12  23 mars Laholm

v.13  28 mars Laholm Unghästhoppning

v.15  11 april  Laholm Unghäst hoppning

Bor ca 15min med transport till Laholm så ganska skönt att de ska ha endel tävlingar :) Även inte långt till Falkenberg och Varberg. Nu är tycker jag att det ska bli skönt med en liten vintervila men vet att när veckan börjar gå mot sitt slut kommer jag vara taggad till tänderna att börja igen. Blir eventuellt en Helgkurs med hoppning och dressyr i Januari redan så det är bara att sätta igång och jobba :)

Har varit en tävlingssäsong som har varit upp och ner i år. Började lite knackigt för att vi mitten vara toppen med 2 segrar på samma tävling. Blev dock ett litet bakslag när vi gick upp ett snäpp till 120. Blev avtrillning på tävling och vi tappade självförtoendet lite granna. Men har långsamt jobbat oss uppåt och slutade med att åter igen hoppa 120 med helt ok resultat. Denna säsongen har bara handlat om att hitta tillbaka till flytet och håller nu tummarna för att nästa säsong ska bli skade/sjukdomsfri :) Ska bli spännande och se hur vi ligger till nästa år vid denna tiden. Sen ska det självklart bli super spännande då jag börjar på min första säsong tillsammans med Aniston. Har tjuvhoppat en gång på P&J med en felfri runda i 100cm. Hoppas på fler sådana rundor nästa år och gärna med lite högre höjder:)

Inget riktigt betsämt men kommer nog bli en och annan fälttävlansstart nästa år också. Cleo ska få komma ut och som det ser ut nu blir jag nog övertalad att ta mig en tur på Aniston också. Vi har faktiskt övat på att gå i vatten och över diken, går bättre och bättre ;)

Ha en fin dag !

// Emma




Ska inte glömmas att även Ella var med ute och hoppade lite grann. Nollade 0 fel i 3 st 90cm och 4fel i 100cm
'



















Santa Lucia !

Natten går tunga fjät...

Imorse var det riktigt mysig luciastämmning på kontoret när jag kom. Tända ljus hela vägen ifrån igången till fikarummet där luciatåget var i fullgång när jag kom. Mysigt ! Första gången som jag fick lite riktig julkänsla ! :)

Då var det bara 11 dagar kvar till Jul. Tiden går fort ! Idag ska jag ut på stan och leta reda på mina sista julklappar. Har lite dålig inspiration men tänkte lyfta luren och fråga Mamma efter lite tips.

Annars blir det jobb till kl 15.00 idag och som sagt blir det julklapps inköp efter det. Sen ska jag ut till stallet och rida Aniston på banan och sen åka på hoppträning med Cleo. Blir sista hoppträningen med Cleo för året och efter helgen ska hon, Aniston och även jag få en veckas vila över jul.

I helgen ska jag och Johan till Jul på Liseberg :D Har någon varit där ? Har alltid velat åka :) Men har aldrig blivit av men nu(!) ska jag äntligen dit :)

Ha en fin Lucia !

// Emma






Volleyboll !

Nu ska jag sluta jobbet för att åka ut till hästarna och ta hand om ridningen :) Cleo vilar idag och Aniston går markarbete ! Efter ridningen bli det volleyboll idag.. Var längesen nu, ska bli roligt :)

Ha en fin eftermiddag!

// Emma


Pepparkaksbak och personalfest !

Hej hopp !

Har blivit dåligt med bloggandet i helgen. har hänt mycket annat och har riktigt haft tid att plocka fram "burken" och skriva.

I Fredags var det personalfest med Depend. En mycket lyckad och trevlig kväll :) Vann ett lotteri och fick lite extra klirr i kassan. Aldrig fel !

I Lördags var det upp tidigt för att åka till Lussehoppet och hjälpa till. Var min första gång som flaggare på banan och måste säga att det var lärorikt. Flaggade första klassen och stannade även kvar en stund till för att hjälpa till med annat. Min gamla ponny Noble skulle ha hoppat men tyvärr var han avanmäld :/ Efter det var jag ute i stallet och red lite granna. Markarbete med Cleo sen blev det ett mycket kortpass med Aniston eftersom det började regna i det redan blåsiga vädret. På kvällen gjorde jag lite nytta och städadae ut min garderob.

Sen blev det Söndag och då var det dax för pepperkaksbak hos Mormor. Vi har varit där och bakat där varje år sen vi var små och varför bryta traditioner. Mäta och med sockerkick från all deg åkte vi hem och jag åkte till stallet. Bev markarbete med Cleo och Aniston. Aniston var lite sur och ville inte riktigt jobba på men blev bättre framåt slutet. Men Cleo gick SUPER ! Hon har blivit så fin i galoppen och även om hon blir lite övertänd när det är mörkt och mycket skuggor koncentrerar hon sig ändå på rätt saker ! Var en glad Emma som åkte från stallet.








STORM!

Fy fanken var det blåser ! Känns som att taket ska blåsa bort ! Nu är jag inne på dagens sisat timme arbete. Slutar kl 12 idag eftersom vi har personalfest idag. Jag ska in till stan och se om jag kan fixa något att ha på mig ikväll och ska även ta en sväng in på gymet. Sen bär det av ut till stallet. Tror inte att det blir någon ridning idag pågrund av blåsten utan blir mockning och tar in hästarna lite tidigare..

Ha en finfin fredag och ha det fint !

Fredagskram

//Emma


Fredag 9 december 2011

Då var det Fredag igen, och idag har vi personalfest på jobbet :) Ska bli riktigt roligt ! Alla jobbar fram till 12 idag och efter det är festen i ful gång. Jag kommer inte vara med nu på förmiddagen då jag måste ut till hästarna och motionera dom lite granna. Men sen bär det av till Torup för att äta årets första julbord. Är inte så taggad för maten efter som julmat inte är min favorit rätt, men men det är ju faktiskt jul !

Igår när jag och Jessica kom till stallet började vi med att rida Celo och Ella. Cleo gick SUPER ! Jobbade åter igen på förvändgalopp på båge och all träning har gett resultat. Hon går nu i jämn, balanserad galopp genom bågarna :) Gjorde övningen med Ella första gången igår och Jessica fick kämpa lite granna eftersom Ella gärna ville byta galopp på bågen. Men efter några gånger "fattade Ella galoppen" (HAHA) och gjorde det riktigt fint !

Efter det stod det lastträning med Aniston på schemat. Hon har fått för sig att hon inte ska gå in i transporten så tänkte att det var bäst att öva. Efter mycket om och men gick hon in 3 ggr och tyckte att det räckte för dagen. Kommer bli mycket av den träningen framöver.

Idag ska jag rida Cleo och Aniston. Cleo och Ella ska ut på en konditionsrunda i skogen om detta vädret inte fortsätter att hålla i sig. Riktigt bus väder med regn och blåst !

Ha en finfin Fredag !

// Emma

Duktig tjej ! :)

Dax för hovslagare..

Nu bär det alldeles strax av till stallet för att ta emot hovslagaren och även stor städning av stransporten !!!

Ha de fint !

// Emma


Torsdag 8 december 2011

Idag var det Torsdag och detta innebär att imorgon är det äntligen Fredag igen ! Imorgon är det ingen vanlig Fredag utan det är Depend-fest-fredag. Är julfest för personalen. Ska bli riktigt roligt !

Idag kommer även hovslagaren till mig för att fixa fossingarna på mina bebisar. Åker nog på lite snösulor idag också. Så idag jobbar jag bara till kl 12 för att sedan åka ut och vara i stallet. Han kommer att komma under eftermiddagen men tänkte passa på att städa transport, sadelkammare, putsa grejer och rida hästarna. Får se hur mycket jag hinner med. Ska se om jag även kan klämma in en liten volleyboll träning ikväll beroe på vilken tid hovslagaren kommer.

Blir dressyr arbete med Cleo med graman idag och sen ska jag jobba Aniston lite granna på marken. Hon gick mycket bra på hoppträningen igår men har fått för sig att hon inte ska gå in i transporten. Tänkte se om jag kanske hinner ta fram transporten och öva lite med henne idag.

Hinner jag inte med voleybollen så blir det en sväng till gymet ikväll istället.

Have a lovely day ! ;)

// Emma


Nacken tillbaka på plats !

Har varit iväg hos Renée på lunchen och fått nacken tillbaka lagd på rätt ställe. Renée försökt minsan lura på mig akupunkturnålar men den gubben går inte ;) Vägrar nålar i ryggen ! ;)

Har även fått med mig lite roliga nyheter när det gäller våran verksamhet. Hoppas vi ror det i land :)

Är nu inne på min sista timma med jobb idag. Ska hem och slänga i mig något att äta och sedan åka till stallet. Ska mocka och rida Celo innan jag åker iväg med Aniston på hoppträning. Tänkte sätta på Cleo gramantygel en stund idag. Hon försöker hela tiden att slå sig fri i övergångar och när vi jobbar över travbommar. Tänkte därför ta gramanen till hjälp. Får se hur förbannad hon blir ;) Min Cleo är en mycket speciell häst. det gäller att klappa henne på rätt sätt annars blir hon sur. Men ändå är hon min favorit ! ;)

Ha en fin eftermiddag!

//Emma


Dead man walking....again !

Idag är det inte mycket energi i denna stackars kroppen ! Hoppträningen igår blev försenad och detta innebar att jag klev in hemma i lägenheten vid 23.30 igår kväll. Pricken över i:et var att jag inte ätit sen halv 4 på eftermiddage. Brukar alltid ta med mig mat ut till stallet som jag äter innan jag åker till träningen men GLÖMDE det igår. Men som tur var hade jag en sambo som stod beredd med färdig bred macka och te när jag kom hem. Inte bästa tiden på dygnet att äta men jag menar; Vad gör man när magen skriker !?

Var en rolig träning igår. Vi hoppade omhoppningsvägar och fick rida en och samma bana 2ggr för att försöka slå oss själva i antalet galoppsprång. Jag och Cleo började första rundan med 73 galoppsprång men avslutade sista rundan med 60 språng. Hon uppförde sig som hon skulle igår.

Idag ska jag jobba till kl 15.00. Sen ska jag nästan direkt ut till stallet och rida Cleo för att sedan åka på hoppträning med Aniston. Blir Anistons sista hoppträning för Johan detta året. Har en kvar med Cleo nästa vecka. Sen går mina hästar på vinter vila. Ska vila fram till efter jul. Sen börjar vi sätta igång igen lite lätt beroende på väder. Ska vara igång igen ev. till någon gång i början av januari annars till v.5 då första tävlingen är.

Ha en fin dag !

// Emma


Sorligt men sant !

Usch ! Var inne och läste en blogg som jag brukar läsa ibland och hon skrev om beslutet om att behöva ta bort sin häst. Vill ni läsa inlägget finns det här.

Blev riktigt berörd eftersom jag själv fick ta bort min första ponny och bästa vän Belinda för ett tag sen. Belinda var min första egna häst som jag delade tillsammans med min syster. Stora syster som alltid varit  mycket längre än jag växte ur Belinda ganska fort och då blev hon bara min. Belinda tog mig ut på mina första träningar, tävlingar och ridläger. Hon var en bestämd madam och en blixt i omhoppningen. Tävlade henne fram till året då hon fyllde 22 och avlutade sista tävlingen med vinst :) Efter det reds hon i 1 års till för att sedan pensioneras. Jag blev lite för stor att fortsätta rida henne och kände att Belinda hade gått 15 år som tävlingsponny och förtjänade nu lite vila. Hon blev en liten ullboll och var stallets sötnos. Hon gick i hagen och åt sin älskade betfor till året hon fyllde 27.

Hon började se dåligt och gick ifrån att vara pigg och frisk till att ha svårt att röra sig. Allt hände på 2 veckor. Vi tog då beslutet att ta bort henne. Var självklart jätte jobbigt men på något sätt föll sig beslutet naturligt. Hon hade varit mig trogen och ställt upp för mig, då skulle jag göra det för henne också. Tyvärr är det baksidorna med att ha djur. I samma stund som man blir ägare för man också det tunga ansvaret som många fruktar. Den dagen man står inför beslutet om man ska ta bort sitt djur eller inte måste man tänka med hjärnan och inte hjärtat. Om jag hade valt med hjärtat hade jag velat ha Belinda kvar i 50 år till men det var inte det rätta valet för henne. Våra djur kan inte välja beslutet själva det måste vi göra åt dom.

Vi valde trotjänar avlivning(bultpistol) som jag tror är det bästa sättet om man använder sig av kunnigt folk. Jag valde att inte vara med vid avlivningen. Tror att hon hade känt att jag var stressad i stunden och då kanske hon också blivit stressad. Istället gav vi henne till kunnigt folk som var lugna och trygga. Hon avslutade sina dagar med att mumsa i sig en stor hink betfor och nu springer hon runt på himlens gröna ängar och lever livet :)

Ha en fin eftermiddag !

// Emma


Tisdag 6 december 2012

Godmorgon ! :)

Idag var det kallt när jag gick till jobbet. Kanske dax att plocka fram vinterjackan i alla fall. Hur snyggt det än är med skinnjacka så håller den inte minusgraderna utanför. Men vad är det man säger; "Om man vill vara fin.."

Igår när jag kom till stallet mötes jag av; SNÖ ! eller just det det var hagel som hade lagt sig på marken. Hela ridbanan var täckt och gick inte att rida någon längre stund eftersom det blev styltor under hovarna. Tur att hovslagaren kommer och sätter på snösulor på Torsdag. Blev ändå ett litet pass med Cleo som ikväll ska iväg på hoppträning. Aniston fick vila och istället ska hon få sitt pass med tempoväxlingar och förvända galopp idag.

Efter stallet var jag på gymet och tränade ett axel/armpass. Super kul efter som jag ökade nästan alla mina vikter med 2 kg :D Alltid skoj ! Sen bar det av hem för att laga chili con carne. Hann inte in till stan innan affärerna stängde så det får bli inköp av julklappar en annan dag.

Idag är det jobb fram till 15.30. Sen ska jag ut och promenera lite hade jag tänkt mig. Står mage/rygg träning på schemat och tänkte därför värma upp med en liten powerwalk om vädret tillåter.

Ha en fin dag !

// Emma

Är kylan och vintern påväg nu på allvar !?

Eftermiddagens planer...

NU är det snart dax att lämna kontoret för den här Måndagen och ta en sväng hem till lägenheten för att byta om till ridkläder. Efter dagens bestyr i stallet bär det av in till gymet och armar/axlar ska få sig en omgång. Ska även försöka lägga in lite mage. "Sexpacket" behöver få sig en lite trimning ;) Efter det ska jag handla lite mat för att sedan åka hem och laga den.. Ska försöka dra in mitt elpiano som står ute i kylan och spela en lite stund idag. Var längesen..

Hoppas ni har en fin eftermiddag !

// Emma


Måndag 5 December 2011

Då var det 19 dagar kvar till julafton. Tjena att tiden går fort ! Ska äta mitt första julbord på Fredags så vi har personalfest med Depend. Är inte så glas i just julmat. När alla andra går upp under julen går jag nästan ner, om det inte hade varit för all choklad som får ersätta julmaten ;)

Idag ska jag jobba till 14.30 för att sedan svänga ut till stallet. Aniston kommer vila dag och med Cleo ska jag fortsätta med samma arbete som jag gjorde igår. Tempoväxlingar och förvändgalopp. Vill egentligen träna volleyboll ikväll men får nog bli en sväng till gymet istället eftersom jag måste fixa lite julklappar. Har en klapp till Pappa, Lillebror och Johan kvar. Även Farmor, Farfar och Mormor är kvar men deras klappar är bestämda sen innan. Men har helt tappat min julklapps inspiration ! Vad ska ni ge bort för julklappar i år ?

Ha en finfin dag !

// Emma


Helgen...

Har inte hunnit skriva i helgen men super roligt att se att ni är inne och läser ändå, trots min frånvaro !

I helgen har det varit fullt upp. I Fredags eftermiddag hoppade jag och Jessica serie med Ella och Cleo. Pressade inte dom jätte hårt utan lätt dom hoppa igenom serien på lite lägre höjd. Efter det åkta jag hem till Torup till mina föräldrar. Tittade på "På spåret", "Skavlan" och började även titta lite på "Robin Hood" men när Pappa snarkade i soffan bestämde jag och Mamma okcså för att ge upp ;) Skönt att vara hemma, man blir aldrig för gammal för att Pappa ska komma och stoppa om en innan man somnar :)

På Lördagen bar det av till Gbg och Jenny. Inget roligt väder att köra i men vad gör man inte ;) Skulle blivit shopping och annat men blev faktiskt bara mysdag eftersom vädret inte var så lockande att gå ut i. Istället burrade vi ner oss i soffan och tittade på film, snackade skit och spelade piano. Tack för en super mysig kväll !

På kvällen när jag kom hem gick jag ut en sväng med Meloo och Erik. Vi kan väl säga att det var mysigt men vi kanske inte var riktigt lika party sugna som alla andra ;) HaHa...

Igår låg jag och tittade på "Fringe" och gjorde mest ingenting fram till eftermiddagen då jag åkte ut till hästarna. Blev arbete på banan med tempoväxlingar och förvändgalopp. Aniston protesterade endel men gick bättre framåt slutet. Cleo var också lite grinig men tror att det berodde på att hennes ländtäcke envisades med att blåsa upp hela tiden men och skötte sig okej.

Hoppas ni också har haft en bra helg !

// Emma

Här kommer bilder från helgen:

Pappa hade toppen fina sockar på sig i Fredags..

Men frågan är hur bra dom passade till resten av outfiten ;)

Hände ett litet missöde när jag och Jenny skulle smälta choklad i micron ;)

Vet inte vem det var vi fick med oss hem i Lördags natt, liknar Erik men.. njja jag vet inte ;)

Nu räcker det !

Vet att det inte har varit mycket regn på sistone men nu räcker det ! Är inte sugen på att rida i regnet en dag till. Ni som har läst min blogg innan har kanske insett att regn är det värsta vädret jag vet att rida i. Snö , vind, haggel, orkan you name it men inte regn !

Vet inte riktigt hur kvällen ser ut. Ska gyma efter stallet, hmm en vet jag inte riktigt. Blir chill i alla fall efter som jag ska åka tidigt till Jenny imorgon bitti. Eller ska först ut till stallet och fixa lite där sen ska jag till Jenny. Ska bli super roligt och träffa henne :)

Det som ska shoppas i Gbg är följande:

Julklappar till Pappa, Lillebror, Johan. Sen ska jag egentligen titta lite granna på nyårsklänning. Men det får väl som vanligt vänta till sista minuten någon gång i mellan dagarna. Sen ska det bli skönt att bara strosa runt på stan utan en tid och passa. Bara umgås ! :) Sa ju att jag längtade efter kvalitetstid ;)

Kram Kram // Emma


Gräsänka, Göteborg och ?

Idag är det äntligen Fredag igen och det menas med att jag har två lediga dagar framför mig :) Underbart ! Johan är på väg på annat håll ikväll och kommer förmodligen inte tillbaka förrän Lördagkväll ev. Söndag. Tills dess är jag Gräsänka och får roa mig så gott jag kan. Ska nog inte bli några problem ;)

Igår efter jobbet var jag och Jessica som sagt i stallet och red. Blev en konditionsrunda i skogen. Kan säga att vi förtjänade en klapp på axeln för att vi gav hos ut. På vägen tillbaka var det regn i motvind. Behöver jag säga mer !!?? Fyyyy  ! Hoppas på bättre väder idag då det blir stallet igen :) Blir markarbete med både Cleo och Aniston. Lite galopp bommar på volt hade jag tänkt mig. Jessica kommer att rida Ella.

Jobbar till kl 15.00 idag och efter stallet tänkte jag försöka ta mig till gymet och träna lite armar. Blir nog en sväng in i bastun också. Det är ju ändå Fredag ;)

Ha en finfin Fredag !

// Emma

PS. Johan var och gjorde nytt pass igår och var super stolt när han kom hem. För nu står det i hans pass att han är 200cm lång. Men vi ska inte glömma att han faktiskt är 201,5cm med skorna på ;) DS.



Zumba !

Kom precis ifrån gymet.. Blev lite benträning men sen när jag skulle köra lite till på rullbandet tog motivationen slut. Då fick jag tänka om och sprang med på Zumba passet och skakade lite rumpa. Rumpan kanske inte alltid skakade i rätt takt men kul var det :)

Nu ska jag snart börja laga mat. Väntar på att Johan ska komma hem ifrån innebandyträning :)

KramKram

// Emma


It´s raining man !

Gud va tråkigt att det regnar ! Om 40 min när jag slutar ska jag och Jessica ut i stallet och rida lite granna. Känns dock inte jätte pepp i detta vädret. Men ibland får man bita ihop ! Idag om vädert tillåter blir det en konditionsrunda i skogen på 50 min. Mycket galopp ! Cleo behöver förbättra sin kondition lite granna. Den är inte dålig men har blivit mycket korta intensiva pass de senaste så nu innan vintervila kör vi lite kondtion :)

Aniston vilar idag efter tufft hoppträning igår. Burkar skritt efter hårda pass men nu sen jag flyttat hästarna går dom i enroma hagar som gör att de rör sig mycket ändå :) Gratis träning ;)

Efter stallet blir det gym. Är benen som ska få sig en omgång idag ! Ska även försöka hålla mig några extra minuter på rullbandet, det är inte bara Cleo som behöver förbättra sin kondition ;)

Hoppas att ni får en fin eftermiddag!  :)

// Emma

Cleo i sommras :)

...

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2424098/thebestforhorses?claim=mx4jaqxyta8">Följ min blogg med Bloglovin</a>

Tung Torsdag !

Nu känner jag att jag hade behövt lägga mig ner och sova en si så där 20 timmar för att vakna upp med ny energi. När jag gick och la mig igår tog det nog ca 2 hundradelar innan jag somnade från och med att huvudet hamnade på kudden. Vaknade av klockan och var påväg upp då jag inser att jag satt den på 1 timme för tidigt ! Lagom skönt att bara krypa tillbaka och sova 1 hel timme till !

Igår var det hoppträning med Aniston och det stod serie på schemat. Aniston fick kämpa för kung och fosterland och var helt slut när timmen var färdig. Vill knappt gå in i transporten för att åka hem. Hon har nog go träningsvärk idag ;)

Schemat idag ser ut såhär:

07.30 - 14.00 Jobb
14.00 - 16.15 Stallet
17.00 - 18.00 Gym 
18.00 - ...      Laga mat, slappa och ha soffan till sällskap :)  

Ha en fin dag !

// Emma

Gårdagen hoppserie ! :)



RSS 2.0