Tävling imorgon..

Hejsan Svejsan !

Nu har jag äntligen kommit till sängen efter dagens uppdrag. Började jobba vid 7 och idag har ridningen gått super ! Fick sluta lite tidigare idag så jag har hunnit sova en stund i solen och handla innan det var dax att gå till stallet och göra iordning Cleo inför tävlingen imorgon. Nu står hon ny tvättad och all hennes utrustning är ny putsad :) Blir tävling i Björbäck imorgon ! 1,10 och 1,20. Är många starter så det blir en lång dag...

Tvätten gjordes självklart med vårat Glansschampo :) Läs mer här

Ha en fin kväll !

// Emma


Måndag..

Då var det Måndag igen.. Dock andra dagen på min arbetsvecka. Har varit en lärorik dag på många sätt idag. Lärt mig mycket i hanteringen av hästarna, både ifrån ryggen och på marken. Har även fångat in två föl och grejat :)

När jag kom hem så var det skogen som gällde med Cleo. Blev en runda på 45 min tillsammans med Svärmor. Väldigt skönt efter att ha ridit på ridbanan hela dagen.

Imorgon blir det ännu en dag i stallet för att sedan åka iväg på hoppträning. Ska bli spännande och se hur det ska gå eftersom att Cleo har varit en aning spänd de senaste 5 dagarna. Håll tummarna !

Ha en fin kväll !

// Emma


Midsommar...

Hej igen !

Har varit bortrest nu över midsommar helgen :) Har varit i sommarstugan vid Bolmen och firat en riktigt trevlig midsommarafton. Tack alla som medverkade ! :)

Idag var det att ta på sig ridkläderna igen och jobba. Idag har jag ridit 3 hästar plus Cleo. Måste säga att jag lär mig väldigt mycket och hoppas på att ha lärt mig mycket mer innan sommaren är slut.

Cleo har dock varit lite små pigg i ett par dagar nu men on var bättre idag. Blev travbommar med övergångar mellan skritt, trav och galopp. Hon var lite spänd i början men blev rikigt fin framåt slutet:)


Midsommar började med en härlig morgonpromenad tillsammans med min syster :)


Johan ser gullig och bortkommen ut ;)

Jag och Syrran laddar inför 6km:s powerwalken !














Fortfarande tråkigt väder...

Fortfarande tråkigt väder nöör jag tittar utanför fönstret. Man blir inte jätte taggad att sätta sig i bilen och köra till jobbet. Men men vad ska man annars göra ? Ligga på soffan och krypa under en filt och titta på film hela dagen. Nej Nej Nej då åker jag hellre och rider i ösregn hela dagen och fryser av mig en kroppsdel eller två ;)

I eftermiddag tänkte jag att jag skulle åka till Harplinge och hoppa 1,10 - 1,20 med Cleo för att få hoppa lite granna eftersom att tränar Johan är och i Grekland. Inte okej ! ;) Håll tummarna !

Ha en din dag !

// Emma

www.acahastprodukter.se


Regn Regn Regn...

Nu tycker jag att det har regnat så att det räcker för ett par dagar. Regnar inte just nu men det hänger så där riktigt äckligt i luften ! Så förmodligen kommer det bli ännu en regnig dag på hästryggen. 

Igår var Becka och Tobbe här och käkade lite kvällsmat. Har inte träffat Becka på 5 månader så vi kan säga att det var på sin plats att vi träffades igår !

När jag har slutat jobba idag ska jag försöka komma iväg till gymet en stund för att sedan rida Cleo :) Får se hur långt krafterna räcker men hoppas i allfall att jag sa orka med gymet, annars får det bara bli Cleo. ¨

Glöm inte av att gå in på våran hemsida och kolla ! 

www.achastprodukter.se 

Ha en fin dag !

// Emma


Oj Oj Oj..

Oj oj oj nu är det mycket att göra. Har tyvärr inte blivit så mycket tid över att skriva i bloggen :/ Men men nu skriver jag i allfall. Det går framåt med jobbet. Börjar lära mig rutinerna bättre och börjar även få kläm på hästarna jag rider :)

Igår var Jag, Johan, Henke, John och Robin på Bull´s och käkade "söndagsmiddag". Mums var det efter en lång arbetsdag. Blev en del testosteron men trivs ganska bra med det ;)

Red precis Cleo en stund i ridhuset och snacka om att vara laddad. De höll på att köra med traktor och grejer utanför aå hon var en aning spänd kan man säga. Får hoppas att hon är mer avslappnad imorgon.

Nu ska jag hoppa upp i duschen för snart kommer Becka och Tobbe och käkar kvällsmat hos oss :D

Ha en fin kväll !

// Emma


Tävling...

Idag har jag varit på tävling i Halmstad. Hoppade först en 1,10 bana, hon var super fin och det blev en rosett för felfri runda :) Sen dock så öppnade sig himlen och det blev ösregn och åska. Blev fördröjning på klassen före min med 65 startande så jag och mamma valde att åka hem och hoppa över 1,15 klassen. Trots detta är jag nöjd med 1,10 rundan :)

Nu ikväll ska jag och Johan upp till Mamma i sommarstugan och mysa lite granna. Även min syster Hanna och hennes sambo Ian kommer med upp. Jag står för matlagningen och kan inte riktigt bestämma mig för vad jag ska laga. Alltid svårt att laga mat till min syster eftersom hon är kock och lagar SUPER god mat ;) Ingen press alls ;)

Imorgon blir det fullt med aktiviteter. Ska klippa mig vid halv 9, käka lunch med Jenny vid halv 12, träna på gymet, skritta Cleo och sen ska jag sova resten av dagen för att ladda för 5 nya dagar i stallet :)

Ha en fin fredag !

// Emma


Tävling imorgon..

Idag har det varit mycket att göra på jobbet eftersom jag har varit ensam i stallet men det gick faktiskt över förväntan. Glömde inget.. tror jag ;) Har lärt mig en massa nya saker idag och nu är hjärnan full med massor av ny information som den måste processa.

Efter jobbet var det att gå till Cleo och trimma lite på henne inför tävlingen imorgon. Hon kändes fin fin :) Putsade all utrustning och imorgon är det bara broddhål och tvätt av Cleo som är kvar att göra. Tävlingen börjar kl 12.00 imorgon så jag får faktiskt lite sovmorgon :)

Håll tummarna för att detta går bra imorgon !

// Emma


Jätte gäsp !

Godmorgon Godmorgon !

Måste erkänna att jag är en aning trött idag. Men brukar piggna till så fort jag kommer utanför dörren. Idag är min första dag själv i stallet, vi får hoppas att jag kommer ihåg alla fodringar, tror dock att jag har ganska bra koll :)

I eftermiddag är ska jag hem och trimma lite granna på Cleo inför tävlingen imorgon. Ska även tvätta och göra henne fin.

Ha en fin dag !

// Emma


Pikeurtröjan har kommit !!!

Har äntligen tatt tag i mig själv och åkt och hämtat min pikeurtröja på posten. Den är sååååå fin ! Super nöjd med detta köpet måste jag säga ! :)

Igår var det hoppträning som vanligt på tisdagar. Gick mycket bra och kändes som en bra uppladdning för 1,15 på Fredag. Även bestämt att jag ska vara med i Styringes div 2 lag. Kommer bli ett härligt gäng ! :)

Idag har jag och Henke varit med Eamon på tävling i Kungsbacka. Mycket och göra men roligt :)




ZZzzzZzzz

Måste erkänna att jag är en aning trött i ögat så här på morgonen. Antar att man kommer vänj sig med tiden :)

Idag ska jag jobba för att sedan efter åka på hoppträning. Blir sista träningen innan 1,15 i Halmstad på Fredag. Håll tummarna att det går bra ;)

Ha en fin dag !

// Emma


Tvätta din hund fin och mjuk :)

Vill du få en mjuk päls med volym ? Använd balsam efter du har tvättat din hund med schampo ! När jag första gången kom i kontakt med balsam till hundar trodde har att man endast använde det till långhåriga hundar. Men sen träffade jag en kund som sa att hon alltid använde det på sin korthåriga hund eftersom hon tyckte att pälsen blev så mjuk och len :) Prova !!

Hundbalsam

www.achastprodukter.se










Äntligen hemma...

Nu sitter jag äntligen i sängen och knappar lite granna på min burk. Har avklarat min första dag på mitt nya jobb och det var mycket roligt ! Kommer nog bli hur bra som helst. Ska bara memorera alla nya rutiner :)

När jag kom hem mockade jag i stallet och red Cleo. Har fått lite insperation till nya övningar i dag och provade en voltövning på Cleo idag. Var ett tag sen vi var i ridhuset och körde lite mer markarbete. Kändes nu ivkkäll när vi var där. Blir mer av det nu framåt eftersom vi behöver träna lite dressyr får våran fälttävlans debut i augusti.

Nu väntar jag på att min sambo ska komma hem så vi kan åka och handla ihop :)

I helgen så var vi som sagt ute på bus och tänkte visa lite bilder ifrån denna kvällen ;)



















Tack för en underbart rolig kväll !! :)

Första dagen..

Nu sitter har i soffan och är snart påväg till min första dag på mitt nya jobb hos Eamon Hickey. Ska bli suuuper roligt ! Är lite nervös. Men det ska nog gå bra.

I helgen så har det varit fest på schemat.  I lördags var "björnligan" ute och gjorde Halmstad osäkert. Började med att vi käkade på trottobar och avslutades med en oväntad cykelfärd hem. Kommer en längre förklaring på detta i eftermiddag när jag lägger ut bilderna ifrån helgen.

Igår kväll var vi över hos våra grannar, Henke och Anna och firade Henke som fyllde år :) Blev en tidig kväll dock eftersom jag skulle upp tidigt idag.

Wish me luck today ! :)

// Emma


Världens bästa derssyrhingst och hästens muskler

http://www.equipage.se/halsa-hast-och-foder/item/359-sa-funkar-hopphastens-muskler

http://www.equipage.se/nyheter/item/355-varldens-basta-dressyrhast

Lördag = Fira !

Igår stod min sambo för matlagningen. Det stod Pasta Carbonara på menyn med vitt vin. Måste säga att jag hade väntat mig hämtpizza eller färdig hamburgare och jag blev riktigt överraskad + att det var jätte gott ! :)

Idag ska jag slappa, titta på lite film men även försöka kanske smyga ut i solen lite granna. I eftermiddag blir det ridning med Cleo och även en lite tur med Ella. Sen ikväll så är det fest som står på schemat. Ska ut och käka med några tjejkompisar för att sedan göra stan osäker. Måste ju fira mitt nya jobb :)

Ha en fin lördag !

// Emma


Stugan :)

Nu har jag vaknat efter at ha drömt att jag har hoppat terränghinder hela natten :) Är verkligen super nöjd med träningen igår ! Idag ska jag och Mamma upp till stugan och fixa lite. Ska sätta ihop soffor och målas :)

Fasen börjar bli lite rastlös. Har inte kunnat träna på gymet sen en vecka tillbaka för att jag har haft ont i halsen. Keligt ! Får hoppas att det går över snart så att jag inte börjar klättra på väggarna !

Ha en fin Fredag !

// Emma


Terräng !!

Idag har jag varit och hoppat terräng. Fy fan va roligt det var ! Har glömt av hur roligt jag hade när jag tävlade fälttävlan :) Det var första gången jag och Cleo var ute på banan och även 2:a gången totalt för hennes del. Hon skötte sig super bra ! :)










Pappa som var med och hjälpte mig stod för kamerajobbet ! Denna sista bilden kanske inte var den finaste men det bjuder jag på ;)


Göra-ingenting-dag !

Idag har jag inget planerat mer än att jag ska iväg och träna terräng kl 6 i Hermanstorp. Ska blir jätte roligt ! Har som sagt inte varit ute och hoppat någon terräng på Cleo ännu så det ska bli spännande.

Just nu planerar jag att sätta mig och läsa eller att börja titta en "Brottet" andra säsongen. Ibland är det skönt med dagar där man inte behöver göra något.

Ha en fin dag !

// Emma


Lååååååååång dag !

Denna dagen var varit väldigt lång. Vaknade kl 4 i morse oc h kunde inte somna om, så jag gick ut och la mig på soffan och tittade på alla avsnitt av "Nittileaks" på kanal5play. Det kan jag faktiskt rekommendera :)

Blev ändå en runda till Gekås. Jag och Mamma åkte direkt när jag kom tillbaka ifrån Naprapaten och jag fick lägga vantarna på ett par mycket bekväma ridbyxor + några ridsockar.

Tyvärr så har våran kära hund Trekki hamnat på djursjukhuset. Han är uttorkad och kan eventuellt ha svalt något konstigt så han fick vara kvar där över natten. Håll tummarna att vi får hämta honom imorgon bitti !!

Imorgon får vi ser vad som händer. Inget riktigt bestämt ännu mer än terrängträning i Hermanstorp kl 18.00. Men men kommer väl alltid på nått :)

Ha en fin kväll !!

// Emma

Tomt utan dig Trekki !


Trekki sjuk :/

Våran lilla york är lite sjuk. Han brukar i vanliga fall vid den här tiden vara ruskigt pigg ! Han brukar springa från ena sidan av huset till den andra, ungefär 200 ggr. Men idag ligger han bara i fotöljen och vill inte äta eller dricka. 
Mamma ska med honom till Djursjukhuset i Slöinge kl 13.30. Vi får hoppas att det inte är något allvarligt :/ Fick i uppdrag att duscha han innan han skulle åka och nu springer han runt i huset och ser ut som en liten råtta ;) 





Självklart blev han tvättad med vårat aloevera schampo för hundar och fick en fin avslutning med vårat aloevera balsam :) 

Gå in och läs om våra schampon på dessa länkarna :)

Schampo Korthårig hund

Schampo Långhårig hund

Schampo Valp

Balsam



 


Tyvärr inte Gekås..

Blev tyvärr inget Gekås nu på morgonen eftersom mamma vaknade med lite ryggskott och Trekki är lite sjuk. Kan vara att han är påverkad av värmen men Mamma skulle ringa till djursjukhuset nu på morgonen och kolla. Istället blir det lite granna jobb och slapp på soffan för mig idag. Kommer denna veckan ta ut lite semester eftersom jag nästa vecka börjar jobba på nytt jobb.

Roligt att många hade varit inne och läst bloggen igår ! Fortsätt med det ;)

Idag ska jag till Naprapaten och ska även ut och skritta en runda i skogen med Cleo inför våran första terrängträning imorgon i Hermanstorp ! det kan gå hur som helst, så vill säga till alla jag tycker om attt jag tycker om er och vi har säkert haft mycket roliga stunder tillsammans så är det sagt, ifall ifall ;)

Igår var vi iväg och hopptränade för Johan och det gick mycket bra. Hade lite svårt att koncentrera mig igår men det gick vägen ändå :)

Hoppas ni får en fin dag !

// Emma


Tröstshopping !

Blev inte Gekås idag utan jag och Mamma åkte in till stan och köpte blommor till stugan. Passade på att tröstshoppa lite granna eftersom jag tycker lite synd om mig själv och även för att belöna mig själv för att jag fått mitt nya jobb. Blev en jumpsuit i svart och ett par snickarbyxor, bägge ifrån HM :) Super nöjd måste jag säga ! Imorgon kanske det blir Gekås för att köpa sockar osv.


Kringlor och bågar för en lösgjord häst :)

http://www.equipage.se/dressyr-inkl-ridovningar/item/344-kringlor-och-bagar-for-en-losgjord-hast


Nytt jobb !

Har faktiskt lite roliga nyheter att meddela och det är att jag har fått ett nytt jobb. Jag har nu under några månader sökt lite olika hästjobb men har inte hittat något som har riktigt passat. Men nu har jag hittat och fått ett som verkar vara perfekt. Var hos Eamon Hickey som har lite ställe nära Slöinge i Fredags. Verkar vara precis det ställe som jag vill vara på :) Börjar där nästa måndag !

Kommar att fortsätta att jobba med bloggen men kommer kanske att bli uppdateringar lite mer sällan eller senare om kvällarna.

Denna veckan ska jag passa på att vara lite ledig men kommer att jobba några timmar varje dag. Måste bland annat följa med Mamma till Gekås idag och fixa lite extra sockar, handskar och T-shirtar.

Ha en fin dag !

// Emma

Mamma och Klös

Stugan..

Har haft en lång helg i stugan och myst med min familj. Det var harit super, solat och åkt båt. Kunde dock inte förmå mig att bada i det kalla vattnet. Har blivit en liten badkruka. Här kommer en hel drös bilder ifrån helgen..











 


Superväder, provjobb och grillning?

Idag vaknade jag till klar blå himmel och strålande sol. Vaknade även med lite fjärilar i magen eftersom jag ska iväg och provjobba idag på ännu ett hästjobb. Håll tummarna för att det går bra !

Hoppas på att det ska bli lite grillning i det fina vädret ikväll :) Igår var jag uppe i stugan med min familj. Jätte mysigt och lugnt och skönt ! Blir eventuellt en tripp upp dit på lördagkväll igen. Kommer att komma bilder ifrån gårdagen i eftermiddag :)

Ha en fin dag !

// Emma


Ledig dag och snart påväg till sommarstugan :)

Idag är det som alla vet röd dag och därför är vi alla lediga, utom min pojkvän och alla andra bönder som dessa dagar inte finns för ;) Idag ska jag upp med mina päron och min lillebror till våran sommarstuga vid Bolmen. Tänkte tillbringa dagen där och bädda ner mig i en solstol. Ska först köran hem till Mamma och hjälpa henne att släppa över hästarna på betet sen bär det av.

Ska först upp till stallet och mocka innan jag kan åka till Torup. Nu är balansen återställd hemma när Johan kom hem igår. Han om även hem med lite presenter till mig :) Dumle, Toblerone och nutella !! Han vet hur man charmar mig ;) haha..

Ha en fin dag för det har jag tänkt ha ;)


Uteritt, gym och kuddshopping !

Idag på förmiddagen var jag och svärmor ute på en skogtur. Alltid lika härligt att komma ut ifrån paddocken och galoppera av sig lite granna :) Idag har jag även varit inne i stan hos min kära naprapat Renée som har fixat till mina skavanker så att min kropp kan fungera som vanligt :) 

Efter Renée besöket gick jag på kuddjakt. Hittade de perfekta kuddarna på Åhléns, samma material som vi har på våran soffa. Köpte en turkos, en limegrön och en vit. Vi har just nu svart och vitt i vårat vardagsrum men jag vill  ha lite färg. Har köpt en ny tavla som innehåller färgerna rosa, turkos, rosa, vitt och blått och den tänkte jag hänga i vårat nya varsdags rum när vi flyttar. Då vill ja ha kvar våra nuvarande kuddar plus 3 färgglada kuddar som matchar tavlan :) Tror det kommer bli fint !

Efter att ha köpt mina kuddar var jag på gymet innan jag åkte hem...Och här sitter jag och ska jobba ett par timmar till innan jag ska laga mat, kycklingwok :)

//Emma




Pikeur/Eskadron

Som ni kanske har märkt är jag en lite pikeurfreak ! Kan nog vara den enda gången någon skulle kunna få mig att springa 1 mil snabbast om de sa att vinsten var en årsförbrukning pikeur kläder ;)

Tycker att ni ska gå in och titta på deras facebookgrupp Pikeur/Eskadron. De har just nu en tävling där vinsten är ridbyxor och annat smått och gott !

Hoppas att min pikeurtopp kommer på posten snart ! :)



Hoppträning, kritisk natt och en fullsmockad onsdag..

Godmorgon Godmorgon !

Igår kväll var jag och hopptränade. Just nu går hon ifrån klarhet till klarhet. Känner mig mer och mer trygg på de högre höjderna, fast tycker att 1,30 är lite högt ! Brrrr... Men man vänjer sig förhoppningsvis ! Den 17 juni ska jag hoppa 1,10 - 1,15 i Halmstad. Går det bra där blir det vila över midsommar och sen efter det blir det 1,10-1,20 i Björbäck ! Har sett fram emot detta i 1,5 år och nu är det bara 16 dagar bort :)

Denna natten har varit kritisk men nu avklarad. Tycker inte riktigt om att sova ensam och är även ruskigt mörkrädd. Nu när Johan är i Tyskland och Tilda inte kunde komma blev jag tvungen att krypa ner i mörkret alldeles själv. Men det gick faktiskt överförväntan ! Var så trött när jag kom hem så efter att jag hade duschat och lagt huvudet på kudden så somnade jag. Vaknade bara en gång av att jag hade glömt att stänga av TV:en ;)

Idag är dagen ganska fullsmockad både med jobb och andra saker. Skönt när man har lite och göra så att man känner sig aktiv.

Ha en fin dag !

// Emma


RSS 2.0