Fredag 31 augusti 2012 - Sista dagen, 10 kg och helt underbart!

Idag är min sista dag som heltidarbetande kontorskvinna. Kommer från och med Måndag endast jobba halvtid på kontoret för att få mer tid för min träning och även jobbet som Personlig tränare som kommer rulla igång lite mer i höst med bland annat Core-träning i viktväktarnas lokaler här i Halmstad :)
 
Har sovit ruskigt dåligt inatt! Har inte riktigt vant mig vid att bo så nära gatan och tågrälsen. När tåget körde förbi inatt skakade hela min säng(!) Får hoppas att jag vänjer mig snart.. Övrigt så var det volleybollträning igår kväll och sen spenderade jag kvällen med att diska och plocka lite granna i lägenheten..
 
En fågelviskade i mitt öra för någon dag sen att min ena "försöktperson" Matilda har fortsatt att göra stora framsteg. När jag träffade henne senast hade hon gått ner 6 kg på 4 veckor(!!!) jobbat på riktigt bra men nu har jag fått höra att det ska stå -10 på vågen... Helt frukstansvärt bra jobbat Matilda! På Söndag ska vi fira detta med ett härligt träningspass på Gallberget och förbereda för nya utmaningar :) Stolt Emma ! Min ryttartjej Cristina och jag kommer att sätta igång i nästa vecka. Cristina är alldeles för duktig och åker iväg på alldeles för stora tävlingar, alldeles för långt bort, detta gör att vi inte har haft tid att träffas och träna. HaHa.. Snacka i-landsproblem! Vi önskar henne stort lycka till på tävlingen i Stockholm i helgen :) Själv ska jag och bebisen också iväg och tävla 110, 115 i Kungsbacka imorgon :)
 
Idag är det jobb till kl 15.00, volleybollträning 16.30 - 17.30(? har inte riktigt kommit in i tiderna ännu) Sen bär det av direkt hem till Torup för att rida hästarna. Aniston ska trimmas på banan och Cleo ska även hon få sig ett lätt pass på banan. Vi hoppas att hon har lugnat ner sig lite granna sen i Onsdags ;) Efter det bäddar jag ner mig i soffan och tittar på film tillsammans med min Mamma och min Lillebror. Familjemys :)
 
Hoppas alla får en super fin helg !
 
KramKram // Emma

Torsdag 30 augusti 2012 - Upploppet, planering och planering!

Är inne på upploppet nu av min period som heltidarbetare. Kommer på Måndag börja jobba halvtid för att kunna satsa på min idrott. Min kropp skriker efter halvtid just nu, trots mycket sömn inatt vaknade jag ändå dödstrött! Ska bli skönt att dra ner på tempot lite, ja jag sa faktiskt det mot alla odds ;)
 
I helgen kommer det att planeras en massa saker. Ska lägga upp ett schema för hur jag och syrran lägger upp träningen av hästarna. Kommer vara omöjligt för mig att träna bägge hästarna ensam utan att en för mindre träning. Därför har jag min duktiga stora syster till hjälp så att detta inte händer. Sen ska även nästa vecka planeras för att få in ridning, gym, volleyboll, jobb och ev. springa på en och annan vän!
 
Gårdagen var vilodag ifrån volleyboll men absolut inte träningvila. Efter jobbet var det 1 h gym där mage, rygg och balans var i centrum. När gymmet var avklarat åkte jag hem till Torup och red Cleo, syrran red Aniston tidigare på dagen. HAHAHA.. Är allt jag kan säga om mitt och Cleos pass. Kändes som att backa tillbaka 4 år i tiden när jag precis fått henne hem. Hon var super strirrig, spänd som en fjärder och kastade sig för allt ! Lite så, dock lite mildare var hon igår! Vi kan säga att min balansträning fortsatte även efter gymmet! Dock inte helt förvånat när hon bara varit igång i 4 dagar efter att ha vilat nästan 2 veckor. I vanliga fall går den här hästen 6-7 dagar i veckan för att henne huvud inte ska koka över. Lite som jag ;)
 
Idag är det volleyboll som gäller, syrran rider Cleo och Aniston vilar inför trimm imorgon och tävling i Kungsbacka på Lördag :) Ska även en sväng till Renée och få min rygg och axel fixad !
 
KramKram // Emma
 
Cleo för 4 år sedan...

 Cleo från tävling i Halmstad i sommras...
 

Onsdag 29 augusti - Aj Aj Aj...

Aj Aj Aj AJ!! Idag är en sån där morgon när jag känner mig 80 år gammal ! Kroppen är trött efter 2 timmar volleyboll och 1 timme hoppträning. Det är sådana här dagar man vaknar upp och börjar skaka i ena benet för att det ska vara tillräckligt vaket för att stå på som man alltid ställer sig från; "Varför gör jag det här? Är jag dum i HELA huvudet?" Svar JA, men sen går man ut en sväng förbi stallet innan man åker till jobbet. Man möts av att hästarna gnäggar på en och man kommer på att man inte ska träna volleyboll förrän imorgon och då helt plötsligt längtar man dit och *vips* är min galna-jag-är sjuk-i hela-huvudet motivation tillbaka! "Det är dom små sakerna som gör det! ;)" som Pappa Rudolf hade sagt. Sen är denna veckan extra tuff eftersom jag fortfarande jobbar heltid sååå från och med nästa vecka när jag börjar med halvtid kommer det bli lite lättare :)
 
Hoppträningen igår gick SUPER ! Aniston hoppade riktigt bra och var en fint genrep inför tävling i Kungsbacka på Lördag :) Ska hoppa 110 och 115 cm ! Idag ska jag en sväng till gymmet efter jobbet och sedan ska jag hem och rida hästarna :) Syrran joggar Aniston och jag ska jogga Cleo. Sen spenderas kvällen hemma i Torup tillsammans med Mamma.
 
KramKram // Emma
 


Mobilfri !!!

Kan ju börja med detta inlägget med att säga att NI som har försökt ringa eller smsa mig idag såå har jag glömt min mobil hemma i lägenheten. På ett sett är det lite jobbigt eftersom aktiviteten på min telefon den senaste veckan har varit galen och därför är det faktiskt riktigt skönt att vara utan den en dag! Tror även att jag och min nya mobil behöver en pause. Ingen som har missat att jag inte är speciellt teknisk men har mot alla odds skaffat en smartphone som jag vill slå sönder ca 50 ggr om dagen för att den inte gör som jag vill ;)
 
Men det finns nu hopp om mig också. Har nu skaffat mig tv och dvd i min nya lägenhet. Ni kanske blir helt chockade men jag hade faktiskt varken det eller internet i min förra bostad. Nu är dock även jag en "normal" människa! Dock var det ganska nyttigt att vara utan dessa saker för att man lärde sig att göra andra saker. tex. läsa mina böcker, tidningar och spela piano. Så jag kan inte säga att jag har tittat speciellt mycket på min tv än så länge. Haha.. Packi som kom hem från sin utlandsresa i förrgår blev helt förskräckt och undrade var jag hade gjort av Emma någonstans;) Haha.. Nä detta är den nya Emma! Dvd, TV och smartphones ägaren;)
 
Eftersom jag har skaffat mig en smartphone har jag även lärt mig att lägga upp bilder ifrån min mobil till Facebook. Okej, skratta jag kan ta det! Jag har inte kunnat göra det, först och främst för att jag inte haft en smartphone och sen för att jag inte veta hur man gör ;) Men nu har jag lagt upp en och annan bild och jag måste erkänna att den där smartphonen inte är en sååå dum makapär som jag trodde ;)
 
Ha en fin eftermiddag!
 
KramKram // Emma
 

Tisdag 28 augusti 2012 - Hoppträning, träningvärk och Matdagbok...

Mycket mycket mycket att göra just nu ! Känns som dom alla drar i mig ifrån alla håll och kan ju tyvärr bara vara på ett ställe samtidigt ! :/ Men alla som vill ha min hjälp och som försöker få tag på mig så börjar jag jobba halvtid nästa vecka och då kommer jag få mer tid att ta tag i allt ! Håll ut ! ;)
 
Har träningvärk idag efter gårdagens cirkelträning och bollträning. Mina ben har domnat bort ifrån kroppen efter ytterligare en träning med hopp och stuts. När jag klev ur sängen idag fick jag gå en sväng runt i lägenheten för att få kontakt med alla mina kroppdelar. Denna tiden är den värsta, den första månaden när man är tillbaka i träning får man träningvärk men bara någon vecka kvar tills jag har kommer vakna pigg och glad :) eller nää just de, kommer forfarande ha träningvärk men vid det laget är jag så van att jag inte känner det ;)
 
Idag är det jobb till kl 16.00 för att sedan blir det volleyboll mellan 17.00-19.00. Efter det susar jag och Goffi hem till Torup kastar oss i bilen och åker på hoppträning med Aniston :) Har även tusen samtal jag måste ringa idag vissa roligare än andra..
 
Kommer att börja igen med matdagbok här på bloggen. Tycker det kan passa att jag gör det eftersom jag tvingar mina träningobjekt att göra detta. Vet att ni läser bloggen så hoppas att detta kan hjälpa med lite inpriration om vad ni kan äta för något :) Hjjälper mig även att skärpa till mig lite granna !
 
Matdagbok Måndag 28 augusti
 
Frukost: Smoothie (1dl fil, 1dl keselle, 1 banan, 1 näve bär)
Mellis: 2 grova rågmackor m. ost och gurka, 1 kopp te
Lunch: Pesto kyckling m. Matvete och sallad (rödlök, avokado, paprika, sallad, fetaost)
Mellis: 1 kopp kaffe, 1 äpple, torkade aprikoser
Kvällsmat: Fläskfilegryta m. matvete och sallad
 
Träning: 2,5 timme volleyboll träning m. cirkelträning.
 
Ha en fin dag !
 
Kramkram // Emma
 
 

Måndag 27 augustui 2012 - Helgen, veckan och livet

Åter igen Måndag och jag går nu in i min sista heltidvecka. Från och med nästa vecka kommer jag att börja jobba halvtid för att hinna med träning, hästar och livet i största allmänhet.
 
Har haft en lugn helg för en gång skull. I Fredag var jag ute och käkade med Jessica och Line efter träningen. Alltid lika trevligt att träffa er tjejer :) Min Mamma kom och hämtade mig i stan efteråt och körde hem mig till Torup. Vaknade upp där på Lördagen och red Aniston. Efter det var vi hos min mormor som fyllt år och käkade FinFrukost. Grattis igen Mormor :) Sen bar det iväg in till stan med Mamma för att shoppa lite granna till min lägenhet. Mamma var med som smakråd och vi hittade allt ifrån gardiner, påslakan och sist men inte minst har jag nu Tv och Dvd (!!!!!) Sååå nu har jag tv, dvd och smartphone.. Hel galet ! Tillbringade Lördagen med att titta på film ;)
 
Söndagen blev det frall-frukost dock inte från Östras eftersom dom av någon anledning har stängt på Söndagar. Istället fick jag köra runt halva Halmstad för att få tag i frallor. Blev ett tufft uppdrag för en trött och aning grinig Smurfa men efter en lite bil tur var mission completed;) Fick se min första avsnitt av SMASH, helt okej!
På eftermiddagen var jag hemma och red hästarna. Jag och Aniston hade en lite dust med varandra då hon var ruskigt grinig igår. Men efter ganska mycket övertalning gick det igenom. Cleo var även ute på din första skrittrunda efter vilan. Ganska övertaggad ;)
 
Ny vecka och nya möjligheter! Ska idag träna volleyboll kl 17.30 till 20.00. Aniston har vila idag och Syrran ut Cleo på en skrittrunda.(Hoppas jag, har inte hunnit fråga henne ännu) Annars kommer veckan snurra på som vanligt med Volleybollträning Tisdag, Torsdag, Fredag och Hoppträning på Tisdag. I helgen ska jag till Kungsbacka och hopptävla med Aniston :)
 
Hoppas alla har en spännande vecka framför sig !
 
KramKram // Emma
 
 

Fredag 24 augusti 2012 - Löning, Fredag och uteservering :)

Då var det Fredag igen och detta känns ju helt underbart ! Ser fram emot att ha en ledig helg med sovmorgon imorgon OCH på Söndag :) Är även löning idag ! Jiippeee !
 
Igår efter jobbet hade jag lite tid innan jag skulle träna där jag började packa upp saker i min lägenhet. Såå nu är alla käder i garderoben och nästan alla saker är uppe. Efter volleybollträningen fick jag även hjälp att sätta upp min säng. Det krävdes en ingenjör och en Smurfa(Jag) för att få ihop den. Kan väl ärligt säga att Smurfan mest hoppade runt och stod för hejarropen ;) Tusen Tack för hjälpen ! :)
 
Idag är det jobb till kl 15.oo och efter det är det bara att slänga på sig volleybollkläderna igen och träna lite volleyboll som idag kommer att ske i arenahallen. Fin Fredag ;) När träningen är färdig ska jag hem och göra iordning mig för lite uteserveringshäng tillsammans med Jessica och Line. Ska bli riktigt mysigt ! Sen har jag en mycket snäll Mamma som kommer att hämta mig på kvällen eftersom vi ska fira min Mormors fördelsedag kl 10 på Lördagmorgon :) På Lördag ska jag rida mina hästar och även städa ur mitt förråd i lägenheten. Finns inga planer för kvällen ännu, vilket är rikigt skönt ! Söndag ska jag hem till Torup och rida hästarna och annars blir det en mysdag, fixa lite i lägenheten och bara ta det lugnt :) Ska även hinna in en sväng på gymmet och träna lite arm/axel/bröst-träning. Blir antingen Lördag eller Söndag :)
 
Ha en toppen helg ! :)
 
KramKram // Emma

Torsdag 23 augusti 2012 - Senskada, flytt och sengångare...

Måste erkänna att jag är ruskigt trött idag ! Kroppen har inte riktigt kommit in i rytmen med all träning ännu och igår blev det ganska mycket. Först var jag på gymmet 1h, efter det flyttade jag och min Lillebror alla mina saker till min nya lägenhet som ligger på 5:e våningen. Ganska slut efter den flytten! När vi äntligen var klara var det 45 minuter till volleybollträning. Var bara att rota fram lite träningkläder i flytröran och sticka till hallen. Där fick min redan lite trötta kropp 2,5 timmes volleybollträning där jag fick hoppa i stortsett 1 timme. Jag är libero(försvarsspelar) vilket betyder att jag ALDRIG hoppar. Jag 4 år sen jag spelade spiker (anfallare) så vi kan väl säga att jag har lite träningvärk idag ;)
 
Något spännande som har hänt är att det har visat sig att Cleo inte har någon senskada. What ? Joo, det är sant ! Fick följa med min tränare Johan till Per Spångfors för att få ett andra uttlåtande om hennes ben. Då visar det sig att hon inte har någon senskada på sitt framben. Helt frisk ! Min första reaktion var självklart att jag blev riktigt glad eftersom jag varit riktigt ledsen att jag kanske inte skulle kunna hoppa något mer denna säsongen. Men sen blev jag riktigt förbannad för att jag hade fått en såpass allvarlig diagnos på ett helt frisk ben på hennes första undersökning. Inte riktigt okej ! Hade jag gått efter hennes första diganos hade hon vilat i 3 veckors minst innan återbesök. Efter det hade det blivit sjukhage och skritt. Menmen..
 
Idag är det jobb till kl 16.00 och efter det ska jag hem och byta om inför volleybollträning. Träning 17.00 - 19.30. Efter det så kommer jag att stanna kvar i stan. Har en super gullig syster som kommer att rida Aniston idag och imorgon så att jag får tid att komma iordning i lägenheten :)
 
KramKram // Emma
 
 
 

Veckan träning, möten och Bulgursallad :)

Min vecka är alltid full av träning, hästar, jobb och aktiviteter och denna veckan är absolut inget undantag :)
 
Kommer att bli 3 volleybollträningar, 3 pass på gymmet och sjävklart ska hästarna få sin dagliga träning med någon vilodag. Skönt att vi inte har satt igång med volleyboll för fullt ännu(kommer att ha 4-5 träningar i veckan i höst)så att man får lite tid att komma in i rutinerna och även få lite vila nu när man fortfarande får träningvärk;) Sen senare i säsongen har man vant sig vid att man vid varje uppvärmning har lite ont att man knappt märker det. Brukar säga att det är inte frågan OM man kommer ha ont utan HUR ont man kommer att ha ;) Satt igår och planerade hur hösten ska se ut med matcher och tävlingar för jag vill trots volleybollen komma ut och tävla så mycket som möjligt med hästarna. Har fått matchprogrammet och till min stora glädje visar det sig att jag jag nästa kan åka på alla tävlingar jag vill torts match. Kommer förstås bli tufft att träna hela veckan, spela match på lördagen och åka på tävling på söndagen men jag menar vad gör man inte för att få göra det man älskar ;) Om man känner min Mamma rätt kommer hon säga ifrån och förbjuda mig att anmäla mig till någon tävling om hon känner att jag bör tillbringa dagen med att vila ;) Men planen är att tävla så mycket jag kan under hösten och istället sätta igång lite senare till våren eftersom vi kommer att ha slutspel med volleybollen. Tävlingarna som är inplanerade till säsongspremiär 7 oktober är: DM Kungsbacka Hoppning, Tranemo Fälttävlan, Halmstad Hoppning eller Tågarp Fälltävlan.
 
På tävlingen i Söndags spenderade vi hela dagen i Falkenberg och då gjorde jag ordning mat till dagen. Blev bland annat bulgursallad med swett chilidressing, super gott ! I den hade jag ; grillad kyckling, bulgur, majs, champinjoner, kikärtor, rödlök och fetaost. Dressingen betod av lät creme fresh blandat med sweet chilisås. detta blev även min lunch idag ! Prova :) Provade även den nyttiga smulpajen jag la upp här på bloggen i Fredags. Helt okej! Åt den med kesella blandat med lite vanlijsocker. Självklart var den lite lika söt och god som vanlig smulpaj med absolut ett okej alternativ :)
 
Ha en fin eftermiddag !
 
KramKram // Emma
 
 

Måndag 20 augusti 2012 - Helgen..

Då var det Måndag igen, ny jobb, rid och träningvecka :)
 
Helgen har varit fin :) I Fredags var det Färgfest tillsammans med tjejerna i laget ! Mycket lyckat, jag var "blå" och har nu fått nya namnet smurfan;) På Lördagen var jag på eftermiddagen ute hos mina gamla grannar Anna och Henke. Spenderade eftermiddagen där med att fika och snacka skit :) Jätte roligt att träffa er igen ! På eftermiddagen trimmade jag Aniston och packade inför tävlingen.
 
Söndagen var det fälttävlan i Falkenberg. Dressyr gick fint, lite spänd när vi passerade domaren men annars fint. Hoppningen gick riktigt super ! Bästa rundan tempomässigt vi har gjort :) Dock var terrängen ingen solskenshistoria. Kom tyvärr bara till 3:dje hindret då det var en häck med grav framför. Inget Aniston hade tänk ens att gå fram och titta på ! :/ Har haft problem med den typen av hindret tidigare men var tråkigt att inte få hoppa hela banan. NU får vi istället tagga om till DM i Kungsbacka om 2 veckor då vi ska starta 1,10 - 1,15. Ska även ut på en terräng till som är i Tranemo om 3 veckor.
 
KramKram // Emma
 
 

Smulpaj :)

Kanske planeras det lite Fredags-mys ikväll ? Fortsätter på mitt "nyttiga" spår och ger er här ett nyttigt recept på smulpaj :)
 
Du behöver:
 
Bär (eller annan frukt)
1/4 dl grahamsmjöl
1/4 dl havregryn eller dinkelflingor
1/4 dl solrosfrön
1 msk koksflingor
2 msk kesella
Honung
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 175 grader. Täck botten på en ungnssäker form med bär(eller frukt) Blanda mjöl, havregryn, frön och koksflingor. Blanda i kesella och kunong(tillsätt honung efetr hur söt du vill ha degen) Ställ in i ugnen i ca 15-20 min så att smuldegen blir krispig och får lite färg. Servera den med kesella där du blandar i lite vaniljsocker.
 
Ska själv prova denna på Söndag ! :)
 
KramKram // Emma

Fredag 17 augusti 2012 - Färgfest, träningvärk eller totalt galen ?

Som vanligt efter Torsdagen kommer veckans bästa dag, FREDAG! Alltid lika trevligt :)
 
Igår var det volleybollträning mellan 17.00 - 19.30. Tycker att amn börjar få lite bättre kontroll på bollen men ibland har man verkligen igen kontroll för 5 öre. Ibland växer det upp osynliga bulor på armarna som bollen studsar på och flyger då all världens väg. Men vi får hoppas att detta rättar till sig snart ! :) Efter träningen hoppade jag in i bilen och körde hem till Torup, hoppade i ridkläderna och red Aniston ett trimm pass på banan. Skulle egentligen varit ett konditionspass i skogen men eftersom det praktiskt taget var mörkt när jag kom hem fick det bli banan istället. Kände mig som en totalt galen människa igår kväll som gick ifrån en 2,5 timmes träningpass till att rida hästen mitt i alla knott och myggs förfest. Aniston gick fint med sin lite trött pilot :) Cleos ben var igår helt utan svullnad och hon är oerhört förbannad när hon inte får aktiveras mer än att gå i hagen. Hoppas snart kunna börja skritta henne för inte bara för hennes utan för alla som ska hantera henne skull. Hon är verkligen super snäll och hittar aldrig på dumheter förutom när hon är understimulerad.
 
Idag är det jobb till 15.00 och efter det en sväng till gymmet. Kommer att bli ett pass med benträning :) När jag gymmat, duschat och bastat färdigt så ska jag ut en sväng på stan och köpa färg till kvällens färgfest. Detta påhitt har några i mitt volleyboll lag kommit på (?) Man ska helt enkelt klä ut sig till en färg :) Efter det ska jag fika med Tilda som i nästa vecka åker till Singapore på Tisdag. Helgen är som vanligt planerad. Lördag ska jag spendera dagen med att städa och packa ihop i min lägenheten inför flytten nästa vecka. Sen på eftermiddagen ska jag till min gamla granne Anna och fika på deras nya altan. Ser jag verkligen fram emot ! :) Ska självklart hem och rida Aniston för att trimma det sista innan terräng i Falkenberg på Söndag och på kvällen ska jag till Falkenberg och promenera söndagens terrängbanan. Istället frö att åka direkt hem kommer jag att förena nytta med nöje och hälsa på Becka på kvällen för lite tjejmys :)
 
På Söndagen är det som sagt fälttävlan i Falkenberg med Aniston. Har dressyrstarten kl 12.41 så slipper en riktigt tidig morgon :) Wish me luck !
 
HA en trevlig helg !
 
KramKram // Emma
Liten  bild ifrån förra årets färgfest.. Dock har jag aldrig varit med tidigare så ska bli riktigt spännande och vara med på detta spektakel ;)
 

Någon som är sugen att träna lite core?

Någon som är sugen på att träna lite core ?
 
Kommer i höst att hålla core-pass i viktväktarnas lokaler i Halmstad. Vi håller just nu på att samla ihop lite intresseanmälningar för att se hur många vi kan tänkas bli :) Om det är någon som är sugen så skriv en kladd här på bloggen, kontakta mig på Facebook eller maila mig på [email protected]
 
För er som inte vet vad core innebär är det träning som är inriktad på mage och rygg. Meningen är att man ska träna upp sin stabilitet, balanas och styrka i kroppens mittsektion som utsätts för tungbelastning i vår vardag. Detta är verkligen nyttig träning för alla men speciellt personer som har ett jobb där man utsätter kroppen för lyft, obekväma ställningar och rörelser :)
 
Hoppas detta kan vara intressant !
 
KramKram // Emma
 

Torsdag 16 augusti 2012 - Dressyr, axelträning och nyttig glass :)

Igår efter jobbet susade "Goffi" (min bil, en golf) hem til Torup och tog hand om hästarna. Svullnaden på Cleos ben var i allafall helt borta nu. Något som känns positivt :) Pysslade lite med henne för att sedan rida Aniston ett dressyrpass på banan. Ingen Glad och positiv Aniston igår efter som dressyrarbetet nu börjar bli lite jobbigare. Sundtals gick hon riktigt fin! Hon har en tendens att vilja "krulla ihop" sig och komma bakom handen vilket jag tycker är svårt att hantera. Har aldrig haft en häst tidigare som gjort så och har svårt ibland att rida henne framåt. Men men man får se det positivt att jag nu kommer få lära mig hur man gör ;)
 
Efter stallet åkte jag tillbaka till stan och körde ett pass på gymmet. Blev axel/bröst- övningar + 20 min på crosstrainern. Försökte dock köra många av dom lättare övningarna för att ge mina lite taskiga revben en chans att aktiveras utan tung belastning nu när dom har fullt upp att vänja sig vid volleybollen. Sen la jag lite extra tid på att strecha och tog mig även en sväng in i bastun för att hjälpa kroppen men lite träningvärk. Efter det blev det film, Liza Marklunds nyaste film "Livstid" Mycket bra ! :)
 
Idag är det som vanligt jobb till kl 16.00 och efter det är det bara hem och byta om till träningkläder för att träna volleyboll mellan 17.00 - 19.00. Sen hoppar jag in i bilen, åker till Torup och ska konditionsträna Aniston. Efter det ska jag få lägga huvudet på kudden och susa. Sen imorgon är det Fredag och med menas att det snart är helg och en välförtjänt sovmorgon väntar mig på Lördagmorgon :)
 
Tänkte att jag skulle fortsätta med mina nyttiga recept :) Idag blir det på nyttig glass :)
 
Du behöver:
 
Kesella
Jordgubbar/hallon/blåbär (ja vilken smak du nu vill ha på din glass)
Mörk choklad (70%)
 
Mixa ihop kesellan med de bären/frukten du vil att din glass ska smaka. Ställ in i frysen i 1 timme innan servering. Riv gärna lite mörk choklad över :) Super enkelt !
 
KramKram // Emma
 

Det bästa och värsta 8 månderna i mitt liv...

Idag som alla andra dagar i mitt lugna, fridfulla och ALDRIG stressiga liv är det hästar och träning på schemat. Kommer jobba till kl 16.00 för att sedan köra hem till Torup. Där ska Aniston gå lite dressyr på banan. Ska trimma lite granna på Söndagens dressyrprogram. Efter det ska jag pyssla lite granna med Cleo :)
 
När stallet och hästar är färdig ska jag tillbaka till Halmstad för att köra ett gympass. På schemat står egentligen ben men tror att jag får skjuta på detta pga av träningsvärk efter de senaste dagarnas volleyboll träningar. Istället kommer jag att köra arm/axel/bröst-pass.  Ska även försöka att börja passet med lite kondition på löpbandet :) Sen ska jag även ta mig tid att strecha ordentligt efter passet eftersom min volleybolltränare PA kallade mig för "kassaskåpssäker" i en strech övning igår ;) Vi ryttare kanske inte är kända att vara smidiga och böjbara i våra ben och eftersom jag varit borta från volleybollen i 1 år ställde jag mig på planen mer som en ryttare än volleybollspelare ;)
 
Från om med denna veckan kommer mitt "nya" liv starta. Med detta menas att jag kommer att börja träna 4-5 ggr veckan volleyboll, rida mina 2 hästar, styrketräna, flytta till ny lägenhet, tävla med hästarna och så småningom börja spela matcher. Kommer att ta upp mycket av innehållet här i bloggen(som att det inte redan gör det) Kommer bli tufft att få tid och energi att gå ihop men jag är fast besluten om att det ska gå :) Mina tidigare 2 säsonger då jag kombinerat elitsäsong med hästar har varit mycket tuffa! Sista säsongen jag spelade avslutade jag den med 2 skador, jätte trött, en totalt övertränad kropp och motivationen nere i skorna. Skillanden ifrån den säsongen till den som kommer är förberedelserna innan. Har hittat mig en sjukgymnast som jag trivs med som har hjälpt mig få buckt på mina skador och kommer att gå till henne i jämna mellanrum under säsongen för att hålla dessa i schack. Kommer att börja jobba halv tid från och med 1 spetember, tidigare säsongen har jag alltid jobbat minst 75%. Har min syster som kommer att hjälpa mig med ridningen av hästarna så att inte deras träning i vinter kommer i andra hand. Min Mamma och Pappa som alltid ställer upp och hjälper mig med gooming på tävlingar, träningar och daglig hantering av hästarna. Pappa kommer i år även vara mycket involverad i min volleybollträning. Har är den här gången blivit lite äldre sen senaste gången och insett att jag inte alltid kan ha perfekta dagar utan det är okej att ha en dålig dag! "Det är alltid okej att bryta ihop, så länge man kommer igen!" Går den här gången in med en ruskig motivation som bara sprutar ut ur mina öron :) Målet med hösten/vintern/våren är att satsa 100% på mina idrotter och se hur mycket jag kan utvecklas under det kommande 8 månaderna! Wish me luck, I will need it ! ;)
 
Vill säga ett stort Tack på förhand till alla som kommer ställa upp för mig för att göra dessa 8 månder möjliga. Tack till min Mamma som gör det möjligt för mig att fortsätta träna hoppning på tisdagar då hon kommer göra iordning min häst och förbereda allt inför träning då jag kommer 10 minuter innan vi måste åka. Tack min syster som kommer hjälpa mig med träningen av hästarna :) och Tack alla mina vänner som kommer stå ut med mig när jag är gnällig, trött och jävlig ;)
 
KramKram // Emma

Onsdag 15 augusti 2012 - Nyttig Chokladmousse och 3 timmars träning...

Då genomförde jag min första "pressade- Tisdag" igår. Med det menas att jag jobbar till 16.00, tränar volleyboll mellan 17.00-19-00, åker hem till Torup och åker till hoppträning 19.45 för att träna mellan 20.30-21.30. Här hemma och i säng 23.15-23.30. Var ganska trött när vi körde hem ifrån hoppträningen igår kväll eftersom det var längesen jag hade sådana dagar men ge mig bara en 3-4 veckor så är jag snart henne i tempot igen :)
Volleybollträning gick fint! fortfarande lite ringrostigt som faktiskt är okej att vara 2:a träningen på 1 år ;) Mitt knä och mina revben har hittills hållt en låg profil och det hoppas jag att dom fortsätter med! ;)
 
Aniston gjorde en riktigt fin träning igår trots att piloten igår var ganska trött i huvudet och gjorde några blunders. Duktig Kicka ! Nu taggar vi för fälttävlan i Falkenberg på Söndag :) Ska bli riktigt roligt !
 
När jag hade möte med Matilda i Måndags pratade vi om saker man kan unna sig. Sa då att man kan alltid välja att göra ett nyttigare alternativ till något som man tycker om. Ofta om man googlar "nyttig.. ? ja vad det nu ni vill göra så kan ni få fram massor av versioner av olika mat; och efterrätter. Idag tänkte jag dela med mig av ett recept på en bättre version av Choklad mousse :)
 
Du behöver:
 
150 g mörk choklad (minst 70%)
2 ägg
3dl kesella
 
Gör så här:
 
Smält chokladen över vattenbad. Knäck äggen och rör ner gulorna i chokladen. Tillsätt där efter kesellan. Lägg i skålar och låt dom stå kallt 4-5 timmar innan servering! Om man vill ha lite extra smak kan man alltid tillsätta lite pressad apelsinsaft för att få en lite twist :)
 
Har inte provat detta själv ännu men om ska göra det i helgen. Dock får ni gärna höra av er om ni provar och säga vad ni tyckte :)
 
Ha en fin dag !
 
KramKram // Emma
 
 
 

Tisdag 14 augusti 2012 - Besviken Emma men ändå 6 kg på 4 veckor

Är riktigt besviken och ledsen idag! Var med Cleo på djursjukhuset idag och fick reda på att hon har en senskada i höger böjsena. Dock sa veterinären att skadan var inte var stor men att det fortfarande var en skada. Såå nu blir det boxvila i 10 dagar då hon ska äta smärtstillande. Sen får jag börja promenera med henne och ha henne i sjukhage och sista veckan innan återbesöket om 3 veckor får jag börja skritta henne. Sen får vi se hur hon ser ut på återbesöket. Förmodligen kommer hon få ytterligare vila efter det men man kan ju alltid önska att det läker som bara den. Riktigt ledsen idag eftersom vi äntligen kommit igång med terrängen igen och hade 3 fälltävlanstävlingar inplanerad... Men men kunde varit mycket värre som veterinären försökte förklara för mig ! Nu blir det extra fokus på Aniston istället och nästa tävling blir Fälttävlan i Falkenberg nu på Söndag. Bara att tagga in för det och se detta som världens chans att bara kunna fokusera på Aniston.
 
Annars igår tränade jag min första volleyboll träning ! Riktigt roligt att äntligen vara igång igen :D Klarade mig utan träningvärk, otroligt förvånade men är träning igen ikväll så ska inte säga för mycket ;) Efter träningen igår hade jag möte med Matilda inför hennes nästa 4 veckors period. Min utvärdering av perioden som varit är att hon har varit OTROLIGT duktig ! Tjejen har gått ner 6 kg på 4 veckor och jag är riktigt stolt över henne! Vi har nu inför nästa period lagt till 1 ätar dag i veckan då hon får unna sig 2 saker som hon skulle kalla "syndigt" ;) Typ godis, glass osv. Vi pratade om storleken på det man unnar sig. Tex. i 10 godisbitar(om man inte väljer någon choklad) innehåller ca 190 kcal. Såå vi har sagt max 20 godisbitar (ca. 380kcal) Sen har vi lagt till att i de 3 träningpass hos ska göra i veckan ska hon lägga in ett pass simning, dans, step up what ever she want´s för att ge henne en ny utmaning i träningen :) Lycka till Matilda, nu kör vi !!
 
Idag är det volleybollträning på schemat kl 17.00-19.00 efter det susar bilen hem till Torup och Aniston som ska iväg på hoppträning ikväll. Från och med nu börjar mina pressade Tisdagar :) Underbart ! ;)
 
Ha en super fin dag !
 
KramKram // Emma
 
 

Måndag 13 augusti 2012 - 18 dagar kvar, helgen och stressig Måndag

Då var det Måndag igen och nu är det typ bara 18 dagar kvar av sommaren. Första September går vi in i höst ! Men har ingen ångest över det för jag har en mycket rolig höst framför mig ! :) Volleyboll, ny lägenhet, mycket träning med hästarna! Underbart !
 
Helgen har varit lugn och trevlig ! I Fredags efter jobbet var det gymmet med ett Axel/arm/bröst-pass som väntade och efter det var jag och fikade med Meloo. Alltid lika trevligt och alltid lika mycket att prata om! ;) När jag kom hem  trimmades hästarna, Aniston lite extra eftersom hon skulle gå tävling dagen efter. PÅ kvällen hade jag film mys med Mamma :) Tidigt upp på Lördagen för att åka på tävling. Resultatet blev 100, 4 fel och 110 8 fel. Inte hel nöjd men helt okej ! På kvällen var det grillning hos Packi som blev en filmkväll med filmen "Jag vet fortfarande vad du gjorde förra sommaren" Kan väl säga att den var lite läskigare första gången jag såg den när jag ar betydligt yngre, nu satt vi mest och skrattade.
 
På Söndagen blev det frall-frukost med Packi och sedan hem till Halmstad igen. Passade på att sätta mig en stund i solstolen och få lite färg på kroppen innan jag sedan gav mig på min garderob. Ska försöka städa av så mycket som möjligt innan flytten om 1 vecka(!!!!!) Efter lite städning som självklart slutade efter 1 timme då jag höll på att DÖÖÖ av tråkighet och åkte till gymmet och körde lite rygg/mage. Hel nöjd med träningen blev det chili con carne och film innan jag la huvudet på kudden och somnade :)
 
Idag är det mycket att göra! Ska jobba till 16.00 och sen är det bara hem och ladda upp för säsongens första volleyboll-träning kl 17.00. Blir möte om säsongen och lite träningen. Ska bli riktigt skojigt ! :) Efter det finns det planer på ett fika möte med Emelie och Matilda på Salong Frizé. Sen ska jag hem och trimma lite på hästarna. Håll tummarna för att Cleos ben är bättre idag, annars kommer hon få ta en sväng till veterinären i veckan :/
 
Ha en fin dag ! :)
 
KramKram // Emma
 
 
 
 

Fredag 10 augusti 2012 - Inbyggd klocka, helg och kaffekick

Vaknade imorse, inte av väckarklockan för min mobil hade laddad ur. Men blev inte det minsta stressad utan jag låg kvar 5 minuter i sängen gick upp och gjorde mig iordning till jobbet. Tog till och med lite extra tid på att fläta håret. När jag sätter mig i bilen står klockan på halv 8, allstå perfekt tid att åka till jobbet ! Har nog fått en liten inbyggd klocka i mitt huvud !
 
Men som sagt så är det Fredag och det är dax att planera helgen eller som vanligt har jag ju redan förberett;) Idag är det jobb till 15.00 och efter jobbet är det gym Arm/Axel/Bröst-pass. Är riktigt glad efter gårdagens ben pass. Bara precis lite träningvärk och körde även lite rehabövningar för mina revben och har INGEN träningvärk idag. Jiipeee! Men med detta menas ju att jag måste börja öka på och få träningvärk igen men det är ju faktiskt det man strävar mot, att bli bättre ! Är jag har kört färdigt på gymmet ska jag iväg och fika lite granna med Meloo. Var längesen jag såg henne nu, detta betyder att vi har mycket att skvallra om ;)
Sen när vi har skvallrat fädigt går kosan hem till Torup och hästarna. Cleo ska gå markarbete på banan. Hennes ben var bara pyttelite svullet igår och hon gick ett finfint trimmpass. Aniston som hade vilodag igår ska trimmas på banan inför morgondagens tävling i Harplinge :)
 
På Lördag är det som sagt tävling i Harplinge med Aniston. Ska starta 100cm och 110cm. När detta är avklarat ska jag konditionsträna lite granna med Cleo och sen bär det av tillbaka till stan. Om tiden räcker till ska jag ut och promenera en sväng på stranden och efter det köra lite mage annars får det passet vänta till Söndag. På kvällen får se hur planerna blir. Ev. grillning hos Packi, ev. utgång, ev. ......? Vi får helt enkelt se ! ;) På Söndagen är jag i allafall helt ledig. Inga hästar och förhoppningsvis ingen träning. Ska leka lite granna med Packi och jag ska till Veinge och fika med Anna :) Ser verkligen fram emot det !
 
Ska även tacka Line för en hel trevlig fika stund på Roberts igår ! Alltid lika roligt att se dig snygging ! Sen går det ju inte att vi två träffas och inga galna saker planeras in. Akta er Halmstad för nästa Fredag är det bästa att stanna hemma om jag och Line gör stan osäker. Speciellt om vi lyckas dra med oss Jessica med för då är det bästa att stanna hemma OCH låsa dörren(glöm inte säkerthetskedjan, lätt hänt!) Vi har gjort det för och kan tvivlar inte på att vi kan ha en riktigt rolig kväll ! ;)
 
Ha en riktigt trevlig helg !
 
KramKram // Emma
 
Snygga Line får idag pryda mitt inlägg ;)
 

Torsdag 9 augusti 2012 - Trafikvett

Måste idag dissa alla som inte har trafikvett nog att köra långsamt förbi hästar. Vi möte igår en fyrhjuling med harv i skogen. Ska säga att mina hästar brukar nästa aldrig reagera på fordon men haven på den smala vägen var lite för mycket. Cleo blev lite spänd och ville inte riktigt gå förbi var på personen på fyrhjulingen är otrevlig som tusan och uttrycker sig bland annat med orden "Håll ordning på din häst, jag har inte hela dagen på mig..." och tror att det ska lugna ner hästen att han gasar mot oss. Jag ber om ursäkt för de 20 sekunderna som det MAX tog för min häst att gå förbi din skramlande harv och hoppas att du kan få tillbaka dom på något annat sätt i livet annars får du vara snäll att skicka en faktura för besväret. Även ibland när jag hade hästarna uppstallade i Tönnersjö och man skrittade bort till ridvägarna så körde ibland folk förbi som galningar. Tror inte att eller jag hoppas mer att folk inte förstår att det faktisk kan vara farligt för både häst och ryttare och hästen blir rädd. Ryttaren kan trilla av och hästen kan komma lös och skada sig. Jag menar, dom få sekunderna som det faktiskt tar att låta hästen passera medans du antingen står still om vägen är smal eller om du passerar i låg hastighet är det egentligen fruktansvärt ansträngande för att undvika olyckor? Fick höra en gång att dom enda som kör långsamt förbi hästar på vägen är unga killar med nya bilar ;)
 
Jaja.. Nog om detta! Igår skrittade jag som sagt ut i skogen med min syster som tig Aniston som ska ha en extra klapp eftersom hon tog min syster förbi den livsfarliga harven. Spänd men utan att vifta på ett öra ! Sen efter ridningen skulle jag varit ute på en löprunda men ösregnet gjorde att jag istället fick köra en stund på crosstrainern inomhus. Spenderade kvällen med att titta på OS och "So you think you can dance".
 
Idag är det jobb till 16.00 och sedan hem och rida. Aniston har vilodag och Cleo ska gå en sväng på banan om hennes ben tillåter. Svullnaden på ena frambenet var bättre igår och hon var inte halt. Dock kanske en aning försiktig med att ta för sig i nerförsbacke. Men känns bra att det inte värkar vara någon större skada. Aniston kommer dock att ta hennes plats på tävlingen i helgen. Kommer bli 2 starter, 100cm och 110cm.
I kväll ska jag sedan tillbaka till stan för att piska mina ben 1 timme på gymmet och efter det ska jag fika med Line :)
 
Ha en trevlig dag ! :)
 
KramKram // Emma
Aniston ska ha en extra klapp för gott uppförande igår :)
 
 
 
 

Onsdag 8 augusti 2012 - Svullet framben och Fin Aniston

Igår när vi skulle åka till hoppträningen fick det bli ett snabbt häst byte. Skulle egentligen åkt med Cleo men när jag gjorde iordning henne upptäckte jag att hon var svullen i ett framben. Förmodligen en stukning och ingen allvarlig sådan eftersom hon varken haltar i skritt eller trav. Men hon fick stanna hemma och vila sitt ben och Aniston fick istället hoppa in i transporten. Det är sådana dagar man är väldigt glad att man har två hästar ! :) Aniston gjorde sitt jobb som inhoppare på träningen och skötte sig fint !
 
När vi kom hem ifrån träningen redan vid kl 19.00 hade jag och Mamma varma-mackor mys med varsin stor balja med te :)
 
Idag ska jag jobba till kl 16.00 och sedan blir det raka vägen hem för att sätta sig i soffan och kolla på OS Banhoppning :) Skulle egentligen åkt på träningstävling med Aniston med efter som hon gick hoppträning igår och kommer att få ta Cleos plats på tävlingen i helgen så blir det ingen hoppning idag. vi håller tummarna på att det inte är något allvarligare med Cleos den än en stukning eller en smäll för vil verkligen kunna starta henne fälttävlan i Falkenberg nästa helg. Istället för tävling blir det jogg med Aniston och sen ska jag ut och skritta en sväng med Cleo.
 
KramKram // Emma
 
Min sötnos har lite ont i tassen! :/

Tisdag 7 augusti 2012 - Fina bebisar, Cristina och planerad flytt !

Igår gick hästarna super fint ! Var riktigt glad och kunde ha fortsatt att rida i hundra timmar till. Körde lite trimm på banan, slänge in lite galopp/travbommar och bägge var super fina :)
 
Var hemma hos Cristina och körde ett lite pass med henne. Denna gången körde vi lite jobb till häst. Jockeyläder, trav/galopp intervaller och även här slängde vi in lite trav/galoppbommar. Kände att jag behöver att öva på höger och vänster för att kunna förklara lite bättre;) Betydligt mycket svårare att instruera någon ifrån marken! Något som jag är djup imponerad av är hur man som tränare kan lägga ut bommar och kavaletti jämt! Hur svårt som helst, tror jag höll på hela Cristinas uppvärmning:/  Men hoppas på att övning ger färdighet ! Cristina skötte sig i allafall super bra. Har en känsla av att hon kan ha lite träningvärl idag men det är det som är meningen. Balansen var riktigt bra! Ibland lite sned ställd i axel och bäcken men absolut inga stora saker :) I övrigt så har vi ökat på träningprogramet lite granna och från och med denna veckan kommer vi börja att jobba med mat/träningsdagbok. Sååå nu tittar vi framåt och tar nya tag efter semestern och kör på !
 
Idag är det jobb till kl 15.00. Efter det ska jag hem och göra iordning Cleo för hoppträning kl 17.00. Riktigt skönt att vara hemma efter träning redan vid 19.00. Inte ofta det händer;) Dock när jag kommer hem så ska Aniston joggas en sväng i skogen. Finns det tid över kanske jag passar på att jogga lite själv men tvivlar på att det kommer finnas energi kvar till det. Har placerat min egen träning i slutet av denna veckan. Ben på Torsdag, Axel/arm Fredag och Mage/rygg blir Lördag eller Söndag.
 
Vet även nu att i v. 34 kommer jag att flytta in i min nya lägenhet :) Ska bli riktigt roligt !
 
Ha en fin dag ! :)
 
KramKram // Emma
 
 
 
 

Måndag 6 augusti 2012 - Gbg, shopping och ledig..

Helgen har som vanligt varit full proppad med aktiviteter. I Fredag åkte jag dirket till gymmet efter jobbet och körde ett mag/rygg-pass. Efter det åkte jag hem och körde markarbete med hästarna. Cleo gick extra fint! På kvällen lagade Hanna och Ian middag till mig och 10 andra. Firade deras husköp, förlovning och även Hannas födelsedag:) Klockan ringde upp mig tidigt på Lördagen. Blev ett konditionspass med Cleo innan bilen gick tillsammans Med Tilda upp till Gbg för att fira Jennys födelsedag:) Blev middag, utgång och som vanligt massor av tjejsnack! Mycket trevlig kväll ! På Söndagen gjorde vi våfflor och dagen spenderades med att titta på OS, Laghoppning. Härligt Sverige som just nu ligger på delad 2:a plats ! :) Sååå helgen har varit mycket lyckad !
 
Idag är det jobb till kl 16.00. Efter det ska jag hålla träningpass för Cristina. Idag ska vi prova på lite nya grejer! Kommer upp bilder och info imorgon. Sen ska jag fara hem till Torup och rida mina pollisar. Blir trimm på banan med bägge inför Cleos hoppning på Tisdag och Aniston ska gå träningstävling på Onsdag. Till helgen väntas tävling i Harplinge med Cleo och nästa helg är det dax för fälttävlan i Falkenberg :)
 
Ha en fin dag !
 
KramKram // Emma
 
 

Fredag 3 augusti 2012 - 4 kilo på 2 veckor, My evil twin och EgoBoost !

Då var det äntligen Fredag igen. Veckan har gått bara sprungit förbi och helgen innehåller en massor av trevligheter! :)
 
Idag jobbar jag till kl 15.00 och efter det ska jag till gymmet och träna lite Mage/rygg. Gårdagens benpass känns i benen idag. Har aldrig tänk på hur många trappor jag faktiskt går upp för varje dag men IDAG lägger jag märke till varje trappsteg;) Efter gymmet ska jag hem till Torup och köra lite markarbete med mina hästar. Kommer bli galoppbommar och lite kavalettihinder. Även kvällen ska spenderas i Torup. Ska bli middagsmys hemma hos Hanna och Ian. Får en känsla av att det kommer bli riktigt god mat och ett och annat glas rödskjut om jag känner dom rätt ;) Dock inte för många eftersom klockan ringer vid halv 8 imorgon. Hästarna ska fodras och ridas innan Tilda kommer kl 11 och vi tar bilen upp till Gbg. Ska spendera eftermiddagen med att shoppa lite granna och på kvällen blir det middag och fest tillsammans med JennyPennyLain, my evil twin, brother from another mother and soulmate som fyllde 22 år i veckan :) Grattis!
På Söndag ska vi jag ha sovmorgon i Gbg(hoppas jag iallafall) Sen kommer det vara en ledig dag. Ska försöka komma ut och jogga en sväng på stranden när jag kommer hem till Halmstad. Annars så vilar hästarna och jag ska bara vila inför en ny intensiv vecka.
 
Igår var det en lyckad PT dag för mig. Min allra första Pt kund Pär lämnade praktiken för vad vi får hoppas bli för sista gången med ett fint knä efter flitig rehab. Sen hade jag ett riktigt motiverande besök hos Matilda på Salong Frizé. Tjejen har gått ner 4 kg på 2 veckor (!) Jag är super stolt och otroligt glad för hennes skull! Trots att jag igår inte fått någon sömn dansade jag ut därifrån och puchade mig själv till både konditionsträning med Cleo och Benpass på gymmet. Härligt jobbat Matilda ! Nu siktar vi framåt och väntar på nya framgångar :) Upplägget som Matilda har gått efter är att skriva Mat/träningdagbok, träna minst 3 ggr i veckan(promenad+ 3 styrkeövningar) och just nu är hon inne en 4 veckorsperiod utan socker. Emelie som också är i Frizé-projektet var tyvärr inte med igår men hoppas att det har gått rikigt bra för henne också. Dock tillåten frånvaro eftersom tjejen gick och blev husägare för några dagar sen, Grattis! Sååå fick mig en lite boost igår och det känns helt underbart! Ångrar inte för en sekund att jag utbildade mig till personlig tränare!
 
Ha en super fin dag och en härlig helg !
 
KramKram // Emma
 
Härligt jobbat Matilda ! :D

Torsdag 2 augusti 2012 - Zzzzz

Usch och fy och BLÄ vad trött jag är idag ! Blev inte mycket sömn inatt, ca 3 timmar om jag får göra en vild gissning! Dagen började med ett återbesök på praktiken där jag fick säga Hej och Hejdå till min allra första PT kund Pär. NU är han frisk ifrån sin skada och behöver då inte mig längre. Tråkigt men roligt att allt blev bra :)
 
Sen är har det varit jobb hela dagen och kommer fortsätta vara detta fram till 16.30. Ska där efter  ska jag hem till Matilda och snacka lite mat och träning. Mina favorit ämnen! ;) När vi har snackat färdigt rullar kosan hem till Torup där det väntas ett konditionspass med Cleo. Syrran kör samma pass med Aniston åt mig idag. Tusen Tack för hjälpen Syster yster som jag även ska nämna har gått och förlovat sig :) Grattis igen ! När jag har kört färdigt med hästarna ska jag tillbaka till stan igen. Skulle ha varit trappträning med den nybildade trion Brosan, Mårten och Packi men fick skjuta på den pga av att Packi som är en ansvarsfull man var tvungen att jobba över;) Istället om det finns någon typ av energi kvar i min kropp ska jag en sväng till gymmet för att träna lite ben. Kommer bli första riktiga benpasset på 2 månader. Ska bli roligt men är lite rädd för morgondagens träningsvärk! Sen... Ska jag äntligen få sova ! :)
 
Som vanligt har jag en fullspäckad dag !  Men jag säger som jag brukar "Varför ska man vara ledig?" ;)
 
KramKram // Emma
 
 
 

Onsdag 1 augusti - Sista månaden innan hösten..

Då går vi in i sista sommar månaden innan det blir höst. Dock säger dom ju att september ska bli varm och fin eftersom sommaren kom sent i år. Men man vet aldrig med vädret!
 
Igår efter jobbet blev det en sväng till gymmet för lite axel och bröst träning. Riktigt stolt då jag igår kunde lyfta 5 kg i mina rehabsövningar utan att få ont. Kanske låter som en fjantig vikt men då ska ni veta att jag började på 2,5 kg och fick då fruktansvärt ont efterråt. Självklart har jag träningvärk idag men det är det värt ! ;)
Efter gymmet åkte jag hem och tog mig igenom 2 joggrundor med mina hästar som kändes väldigt frächa efter gårdagens vilodag.
 
Idag är det jobb till 16.30 och efter det ska jag hem till Torup och rida hästarna. Blir lite markarbete på kavaletti på banan med bägge hästarna. Hästarna kommer inte att gå tävling i helgen eftersom vi ska iväg på hopptävling nästa helg och fälttävlan i Falkenberg helgen där på. Efter det ska jag tillbaka in till Halmstad får se om tiden räcker till en sväng till gymmet annars återvänder jag dit igen på Fredag för lite benträning.
 
Hoppas alla får en super fin dag :)
 
KramKram // Emma

RSS 2.0