Ridsport = ingen sport !

Ingen har väl missat debatten som har satts igång angående Rolf-Göran Bengtssons vinst av Jerringpriset. Många anser att hästen skulle fått priset och inte Rolf-Göran.

Gå in och kolla på debatten på tv4 play
http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/kvallsoppet?title=kvallsoppet_del_1&videoid=2143688

Det ända jag kan säga om detta är att de som uttalar sig på detta viset förmodligen aldrig har suttit på en häst. Visst kan man vara en sämre ryttare men ändå komma upp på en högre nivå en man egenligen skulle vara på med en bra häst men det finns en gräns, du kommer inte upp på elitnivå utan talang. Sen självklart kostar bra hästar pengar men så gör också hockeyutrustning, golfklubbor, löparskor. Sen råkar denna utrustningen vara dyrare men är inte mycket man kan göra åt det. Frågan är om du ger en elithockeyspelare ett par gamla skridskor och en dålig klubb, spelar han lika bra hockey? Om du ger en elitgolfare budgetklubbor du kan köpa på Rust, spelar han lika bra golf? En talang inom fotboll, spelar han lika bra om du tar bort hans duktiga medspelare? 

Säger det igen.. De som uttalat sig om detta an omöjligt suttit på en häst och ridit något mer än skritt, trav och galopp rakt fram eftersom de inte förstår hur viktigt samarbetet mellan häst och ryttare är. Hur lång tid och mycket jobb som krävs för att ta fram en bra häst och att en bra häst kräver också en bra ryttare ! 

Tillslut.. Alla som var nominerad till Jerringpriset hade gjort otroliga prestationer men tyvärr kan man inte dela på priset. Annars hade alla fått sin del. Utan någon måste vara vinnaren och det är som i en fotbollsmatch. Laget som förlorar matchen och deras anhängare är tyvärr inte lika glada som de som vann.


KramKram // Emma

Ps. Kom upp på debatten om att det är "tjejigt" att rida. Inte lika tufft som hockey eller fotboll. Hmm.. ja som sagt de som uttalat sig har förmodligen aldrig suttit på en häst som hoppat över höga hinder eller ridit på en terrängbanan då man rider med ett kort på armen som svara på frågorna om du; Har några sjukdomar? Äter några mediciner? Tillåter du blodtransfusion ? + Villken är din blodgrupp?;) Ds.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0