Träningmotivation..

När jag pratar med kunder eller folk i största allmänhet om träning brukar nästan alla ha samma problem. De har egentligen inget emot att träna men dom har svårt att motivera sig själva att ta sig ut. De vill träna dagar då de har mycket tid och slipper stressa. Och ja... ni vet ju hur många dagar av dom man har varje vecka XD Sen påtal om att prata med folk om träning är det alltid lika roligt när man berättar för någon att man är PT. Man ser en släng av skräck i ögonen på folk och sen brukar det komma en redogörelse om att dom faktiskt brukar träna och gärna vad dom har tränat i veckan. Alltid lika gulligt och roligt ! Har inget emot det eftersom jag älskar prata träning;)
 
Men tillbaka till träningmotivation så tror jag att jag har kanske lite för mycket motivation ibland. Torsdagen förra veckan är ett exempel. Jobbade på och tränade Aniston på terräng banan i ca 2 timmar sedan åkte jag hem och körde 1 timmes back/trappträning. Har ruskigt mycket energi och folk som umgås med mig vet att jag kan vara fruktansvärt jobbig om jag inte har fått träna av mig lite överskott. Min Mamma och Lillebror fick erfara detta när jag för 2 veckor sen skulle ge mig ut och springa hemma i Torup och fick in min "Pump it up- musik" i öronen och dansade runt i köket till "Candyman" vilket var ruskigt jobbigt för dom för att musiken existerade ju bara i mina öron. Efter 5 minuters dans kastade min bror nästan mig ur huset ;) När jag är riktigt taggade man kan jämföra mig med en 5 åring som har fått i sig en alldeles för stor godispåse + några koffeintabletter ;)
 
Knep som jag brukar köra när jag är omoitiverad till att gå och träna är att köra den hårda stilen och säga till mig själv; Kommer du bli starkare genom att sitta här? Kommer du bli snabbare? Kommer hästen hoppa högre? Svar: Nej! Bara för dig att resa på dig unga dam! Då finns det inga ursäkter att inte göra det. Något annat jag tror är viktigt är att göra träning till något man vill och inte måste göra. När jag tränar är det MIN tid. Jag stänger av mobilen, sätter på min speciella musiklista, har jag något som besvärar mig, något jag är tex. ledsen eller arg över ger jag mig en timme där jag slipper att tänka på det. Lämnar kvar det nedanför backarna eller i skåpet på gymmet för att ta upp det igen efter träningen. Kan låta lavrigt men prova ! Hjälper mig i alla fall mig att hitta fokus. Ge dig 1 timme där du struntar i om du är sminkad eller osminkad och om kläderna sitter som dom ska. 1 timme då det inte handlar om att du glömt att tvätta, att du har massor av jobb framför dig eller att du har bråkat med flick/pojkvän utan det handlar bara om nästa löpsteg, nästa set bicepscurl eller nästa trappintervall.
 
Det bästa motivations höjaren jag kan ge till alla är att skaffa sin egen träningsmusik. Välj de låtarna som ni tycker är bäst och som motiverar er. För mig behöver det inte bara vara upptempo-pepp-låtar utan kan vara ballader och lite allt möjligt. Sen eftersom jag håller på med och älskar musik så motiveras jag av det men om en ny träningtröja och byxor är en motivationshöjare så kör på det ;)
 
Men ta dig tid och sätt dig ner och hitta det som motiverar dig till att träna. Kan vara den bästa tiden du någonsin har gett dig själv :) Glöm inte bort att målet som kommer motivera dig behöver inte vara att du ska bli bäst i världen utan det kan vara att du ska orka springa upp för trapporna till din lägenhet utan att svimma. Målen är bara till för dig, igen annan !
 
KramKram // Emma
Så här trött och tuffsig kan man se ut. Men vem bryr sig, nu ska jag få träna ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0